Mantolama Yasal Zorunluluktur Yasalarımız da tüm dış cepheye yalıtım yapılmasını zorunlu kılar. Yasalara göre zemini 50 m2'den büyük olan bütün yapılara diğer hiçbir sebebe bakılmaksızın yalıtım yaptırılması gereklidir.
Yeni binalarda su yalıtımı, 1 Haziran 2018'den itibaren zorunlu hale geliyor. Resmi Gazete'de 29 Ekim 2017'de yayımlanan ve yeni binalarda su yalıtımını zorunlu hale getiren yönetmelik, 1 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe girecek.
Kat Mülkiyeti hakları Kanuna göre çatı binaların ortak kullanım alanı olarakbelirtilmektedir. Bu kanuna göre çatı yalıtımı da ortak kullanım hakkı tüm kat maliklerine ait olup yine çatı tamiratı ve tadilatından kaynaklanan giderleri tüm bina sakinlerinin arasında arsa payı oranında eşit sorumluluktadır.
Eğer çatı izolasyonu yapılmazsa, iç ortamda terleme ya da küflenme ortaya çıkar. Sağlığa çok zararlı bu ortam, insanların yaşaması için uygun değildir.
Uygulama garantisinin, uygulamayı yapan firma tarafından verilmesi gerekir. Uygulama garantisi ise genellikle 3 yıl olarak verilmektedir. Su yalıtımının ömrü tamamen kullanılan malzemenin kalitesine bağlıdır. Standartlara uygun olarak üretilmiş kaliteli su yalıtım malzemeleri uzun yıllar boyunca dayanıklılığını korur.
İlgili 26 soru bulundu
Sürme yalıtım ürünleri ömürleri teras üzerine uygulandıysa en fazla 5 yıldır. Şap altında ve fayans altına uygulanan sürme izolasyonların ömrü ise 7 ile 10 yıl arasında değişmektedir. İzolasyon ürünlerinin ömürleri kullanılan izolasyonun kalitesine ve yapılan işçiliğe bağlıdır.
Buna engel olabilir miyiz?" sorusunu yöneltti. Feride Hilal İmal soruya şu yanıtı verdi: Çatı kat mülkiyeti kanunu gereği ortak alan olarak kabul edilir ve tüm kat maliklerinin açık bir şekilde rızası olmadıkça tek bir kat malikine özgülenemez ve bu bölgeye teras vb. yapılar inşa edilemez.
Bunun için belli sürelerde çatının bakımı yapılmalıdır. Yapılmadığı takdirde çatı su akıtıp evin rutubet olması veya yağmurlu havalarda su sızdırması gibi sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz. Bunlarla karşılaşmamak için mevsim geçişlerinden önce uygun zamanlarda çatı su izolasyonu bakımını yaptırmalıyız.
Buna göre birincisi, beton yapının yüzeyine doğrudan uygulama iken ikinci yöntem, bir katkı maddesi olarak su yalıtım malzemelerinin, çimento ile doğrudan karıştırılmasıdır. Üçüncü yöntem ise sertleşmemiş beton yüzeyine kuru kristal su yalıtım tozunun uygulanmasıdır.
Özetle; Kat Mülkiyeti Kanuna göre çatı ortak alan olarak kabul edilmekte olup tüm kat maliklerinin ortak rızası olmadan çatının kapatılması ya da tek bir kişiye tahsis edilmesi mümkün değildir. Sadece son katta oturanların çatının akması durumunda bu çatıyı tadilat ettirilmesini talep etme hakkı bulunmaktadır.
Poliüretan köpük malzemesi ısı iletim değeri en düşük malzemedir. Bu yüzden ısı yalıtımında kullanılan en etkili çözüm olduğu aşikardır. Sprey püskürtme yöntemi ile çatı izolasyonunda kullanılan poliüretan köpük sayesinde yapıların çatı üzerinden ısı kaybı en aza indirilmektedir.
Yargıtay'ın yerleşik içtihatlarına göre, çatı ve terasın ana yapıyı etkileyen zorunlu tamir giderlerine tüm kat maliklerinin katlanması gerektiğidir.
Binalarda enerji tasarrufu ve ısı kayıplarını minimize etmek için yalıtım yapma zorunluluğu Bayındırlık ve İskân Bakanlığı tarafından zorunlu hale getirilmiştir. 1 Ocak 2011 tarihinde yayınlanan yönetmeliğe göre yeni yapılan tüm binalarda ısı yalıtımı yapılması şart konulmuştur.
Türkiye'de ısı yalıtım uygulamalarına ek olarak, su yalıtımı ve gürültü hakkındaki yönetmelikler 1 Haziran 2018 itibarıyla yürürlüğe girmiş ve yeni binalarda su ve ses yalıtımları zorunlu hale getirilmiştir.
'Binaların Gürültüye Karşı Korunması' hakkında yönetmelik, 1 Haziran 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Çatı katının tavan, duvar ve zemin bölgelerinde yüksek kaliteli yalıtım malzemeleri kullanılmalıdır. Cam elyafı, taş yünü veya poliüretan köpük gibi etkili yalıtım malzemeleri tercih edilebilir. Yalıtım, ısı kaybını önler ve iç mekanın sıcaklığını korur.
En iyi çatı izolasyonu,çatıyı çepeçevre kuşatacak,zamanla bozulmayacak,zararlı kimyasal içermeyecek olan yalıtım malzemesidir. Bu özellikleri aynı anda bünyesinde barındıran çatı izolasyonu malzemesi de;bor yalıtım,ÇATIBOR dur.
Evet, kışın montalama yapılır.
Çatı tamiri gerektiren işlemlerin her biri bu kapsama girmez. Ruhsat alınması gereken ve alınmaması gereken tamirat ve tadilat işleri vardır. Basit tamir ve tadilat olarak ifade edilen işlemler için ruhsata gerek yoktur.
Apartman çatı katı ile ilgili yasal uygulamalar Kat Mülkiyet Kanunu'nda detaylı olarak açıklanmıştır. KMK 4. maddesi gereği çatı ana taşınmazın mutlak ortak alanıdır. Yani çatı, kat maliklerinin ortak kullanım alanları arasında yer alır ve çatıdan tüm kat malikleri sorumlu olur.
Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre çatı ortak kullanım alanlarından biridir. Dubleks yapılarda ise çatı katı, gayrimenkulün mülkiyetine sahip olan kişiye ait olabilir. Ancak çatıda yapılacak herhangi bir değişiklik için apartman sakinlerinin ortak kararı aranır.
Shingle ömrü ne kadardır ? 20 yıla yakın dayanma süresi bulunur. Şıngıl su geçirir mi ? Kendinden su yalıtımlıdır su geçirmez, her türlü fiziksel dayanıma sahiptir. ayrıca sahip olduğu desen seçenekleri ile estetik açıdan da iyidir. aşırı eğimli çatı yüzeylerinde rahatlıkla kullanılabilir.
Membran ömrü yaklaşık olarak, 5 ile 10 sene arasın da değişiklik göstermektedir ve binayı korumaktadır. En İyi Membran Hangisi ? Satmakta olduğumuz SİM Membranlar, TSE, CE, DIN, Broof vb. kalite belgeleri ile desteklenmektedir.
Rutubet ve küf oluşumunu engelleyerek yapının dayanıklılığını artırır. Binanın eskimiş, yıpranmış ve solgun yüzünü yenileyerek estetik katar. Dış cepheleri yağmur, kar, dolu gibi dış etkenlerden koruyarak binanın ömrünü uzatır. Binanın daha yüksek sınıfta Enerji Kimlik Belgesi'ne sahip olmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri