Yukarıda verilen tehlikeli maddelere ek olarak, aşağıdaki maddeler el bagajı olarak kabinde taşınamazlar: Plastik veya metal oyuncak tabanca veya kuru sıkılar. Mancınık, sapan. Kesici alet, çatal, bıçak, kaşık, kepçe.
Uçak içerisine hiçbir sebeple kesici, delici, yanıcı, yakıcı ve ezici eşyalar alınmaz. Ayrıca ilaç gibi kullanmanızın elzem olduğu bir eşyayı mutlaka reçeteli şekilde taşımalısınız. Reçete yerine doktor raporu da sunabilirsiniz.
Uçakta Bagaja Alınmayan Eşyalar
Özellikle yanıcı ve patlayıcı maddeler, radyoaktif maddeler ve zehirli maddeler içeren eşyalar uçağa alınmamaktadır. Bunun yanı sıra patlama ihtimali olan medikal oksijenler, civalı termometreler, lityum piller ve manyetiklik içeren eşyalar da bagaja alınamaz.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir.
İlgili 24 soru bulundu
Uçuş öncesi kabin bagajına koyarken tereddüt ettiğin bir eşyan varsa, buradaki izinli eşyalar listesine bakarak teyit alabilirsin: Plastik çatal kaşık bıçaklar.
Uçak yolculuklarında hem el valizi, hem de uçak altı bagajları denetlenir. Normal yiyecek ve içeceklerin valizde taşınmasında herhangi bir sorun yok. Ancak bu durum, her istediğimizi yanımızda götürebileceğimiz anlamına da gelmiyor. Özellikle yasaklanmadığı süre, katı, sıvı ve yarı sıvı besinler uçakta taşınabilir.
Bıçak gibi kesinci aletlerin yasak olduğunu sanırım herkes biliyordur ama törpü, tırnak makası hatta birden fazla çakmağın da el bagajına alınamayacağını biliyor musunuz? Çok fazla tokadan tutun, cımbız tırnak makası hatta bazen törpüye de izin çıkmıyor. Birden fazla çakmağınız varsa direk alıp atabilirler.
Gümrükten çakı,silah, bıçak gibi silah türevi hiçbirşey geçemez.
11 Eylül ile hayatımıza giren birçok yasak kalıcı olurken, kuralların bazıları da zamanla esnetildi. Mesela uçak için her türlü kesici, delici malzeme sokulmasına yönelik yasak, boyu 6 santimetreyi geçmeyen bıçakların yolcu beraberinde kabin içine alınmasına müsaade edildi.
Havalimanlarında Su Selamı (Takı) Neden Yapılır? Su selamı vermenin başlıca nedenleri vardır. Su selamı askeri gazileri, yabancı devlet adamlarını ve yeni havayolu hizmetini gururlandıran çok özel bir havaalanı geleneğidir.
7. Kraliyet mücevherlerinizi çıkarın. Güvenlik kontrolünde alarmların ötmesini istemiyorsanız, el bagajınızı X-ray cihazına bırakmadan önce anahtar ve cep telefonu gibi eşyalarınızı üzerinizden çıkarmayı unutmayın. Saatiniz, küpeleriniz, yüzüğünüz ya da kolyeniz de alarmın çalmasına neden olabilir.
Şarj Aleti Uçağa Alınır mı? 160 watt altında bulunan şarj aletleri uçağa alınmaktadır.
Artırılan güvenlik önlemleri kapsamında yolcu beraberinde kesici, delici, yanıcı, parlayıcı her türlü materyalin bulunması uçuş güvenliği açısından yasaklanmış bulunmaktadır. Bu nedenle tırnak makası, çakı, ve deodorantlarınız dâhil olmak üzere benzer kişisel eşyalarınızı kargoya vermeniz gerektiğini unutmayın.
Ayrıca 100'er ml halindeki tüm sıvı kutularının 1 litrelik kilitli bir şeffaf poşet içinde muhafaza edilmesi gerekir. Bu poşetten kabinde yalnızca bir adet taşıyabilirsiniz. Tıraş köpüğü ve diş macununuzu kabinde taşıyabilirsiniz.
El bagajı olarak, 55x40x20 cm'ye kadar boyutlarda ve 8 kg ağırlığa sahip bir parçanın yanı sıra, aralarından seçim yapabileceğiniz bir ek kişisel eşya (dizüstü bilgisayar, kamera, sırt çantası, evrak çantası, şemsiye) alabilirsiniz.
Saldırı veya savunma amacıyla üretilmiş olmayan bıçaklar taşınabilir. Örneğin, bir İsviçre çakısını üzerinizde taşıyabilirsiniz. “Multi tool” adıyla anılan çok amaçlı aletlerin parçası olan bıçaklar da taşınabilir. Bunun dışında zanaat ve hobi gibi kullanılan kısa namlulu oyma ve deşme bıçakları da taşınabilir.
Yiyecek ve içecekler, kozmetik ürünleri, yüksek fiyatlı marka ayakkabı ve çantalar, cep telefonu, bilgisayar ve tabletler gümrüğe takılan eşyalar arasında yer alır. Bu eşyaların dışında herhangi bir sorun ya da zarar teşkil etmeyen tüm mallar vergisi ödendiği takdirde ülkeye sorunsuz bir şekilde girmektedir.
Bıçak taşımak, Türkiye'de genel olarak suç olarak kabul edilir. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 191. maddesi, genel güvenliği, huzuru ve düzeni bozabilecek her türlü aleti izinsiz olarak taşımayı suç kabul eder.
Çakı, tırnak makası veya iğne gibi kesici veya sivri uçlu maddelerin uçak içine alınması yasaktır. Güvenlik kontrolü sırasında kabin bagajı içinde bu maddelerin tespit edilmesi durumunda, artık kayıtlı bagaj teslimi yapılamayacağı için ilgili maddelere el konulabilir.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz.
100 ml'den daha küçük boyutlarda olan deodorant ve parfümleri kabin bagajınızda taşıyabilirsiniz. Diğer yolcuların konforu açısından deodorant ve parfümlerinizi koku sızdırmayacak şekilde taşımanızı öneririz.
El bagajında taşımamanız gereken diğer bir şey ise yiyecek ve içecekler. Özellikle taze meyve ve sebze ile peynir gibi gıdaları bagajınıza alarak güvenlik kontrolünde sorun yaşayabilirsiniz.
Evet. Katı gıda maddelerini uçakta yemek üzere yanınıza alabilirsiniz.
Türk Hava Yolları'nda ekstra bagaj hakkı hem Business uçuşlar için hem de ekonomi uçuşları için 23 kg'lık bir valiz kabul ediliyor. 1 parça ek bagaj için 80 USD tahsil ediliyor. Anadolu Jet'te direkt uçuşlarda ek bagaj hakkı kilogram başına 16 TL iken, aktarmalı uçuşlarda ise 24 TL.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri