Catosal ® %10 Ketozis genellikle laktasyonun başlangıcında karşılaşılan ve özellikle yüksek süt verimli sığırlarda görülen metabolik bir bozukluktur. Enerji metabolizmasının düzenlenmek ve iştahı teşvik etmek amacıyla, ketozis tedavisinde destekleyici olarak kullanılır.
Catosal % 10 ihtiva ettiği Vitamin B12 dolayısı ile protein, karbonhidrat ve yağ metabolizmasına tesir eder ve ayrıca eritrosit (kırmızı kan hücreleri) yapımını ve genel gelişmeyi stimüle etmektedir. Catosal damar içi uygulamanın ardından hızlı bir şekilde elimine edilir.
1 ml'de 100 mg Butafosfan (17,30 mg fosfora eşdeğer) ve 0,05 mg Vitamin B12 içerir. Butafos-B12, sığır, at, koyun, keçi, kedi ve köpeklerde fosfor ve Vitamin B-12 eksikliklerinin tedavisinde veya koruyucu amaçla kullanılır.
Ketolin Enjeksiyonluk Çözelti, Her ml'sinde 100 mg Ketoprofen ve antimirobiyal koruyucu olarak 10 mg Benzil alkol içeren berrak, renksiz veya soluk saman renkli bir çözeltidir.
UYGULAMA ŞEKLİ VE DOZU
Kas İçi (i.m), Damar İçi (i.v), Deri Altı (s.c) Sığılardaven içi fosfor veya vitamin b12 eksikliğinde 2-5mg butafosfan + 0,001-0,0025 mg siyanokobalamin/kg vücut ağırlığı dozunda (2-5 ml/100kg vücut ağırlığı) uygulanır.
İlgili 18 soru bulundu
VETFOS-B12 sığır, at, koyun, keçi, kedi ve köpeklerde fosfor ve vitamin B12 yetersizliğinden kaynaklanan akut ve kronik metabolizma bozukluklarının korunma ve tedavisinde kullanılır.
Butacom-B12 Enjeksiyonluk Çözelti; sığır, at, koyun, keçi, kedi ve köpeklerde fosfor ve vitamin B12 (siyanokobalamin) yetersizliğinden kaynaklanan akut ve kronik metabolizma bozukluklarının korunma ve tedavisinde kullanılır.
KULLANIM SAHASI
Gentamisin duyarlı gram negatif aerobik bakterilerin neden olduğu alt solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde.
Sığırlarda: Akut mastitis, kas ve iskelet sistemi yangı ve ağrılarında, düz kasların spazmlarında tek doz halinde kullanılır. Bu olguda Termolin kan ve dokulardaki laktik asit miktarını azaltır, hipotansiyonu önler, kalbe venöz dönüşümü iyileştirir ve damar endotel hücrelerindeki hasarı azaltır.
sindirim sistemi mukozası bozukluğuna bağlı diyarelerde destek olarak, poliensefalomalazi oluşturan hastalıklar, rumen asidozu ve alkolozu, gastro intestinal sisteme bağlı bozukluk ve enfeksiyonların tedavisinde destek amaçlı kullanılır.
Symfos Enjeksiyonluk Çözelti; sığır, at, kedi ve köpeklerde fosfor ve vitamin B12 (siyanokobalamin) kullanımının gerekli olduğu kas, metabolizma veya üreme sistemi bozukluklarında destekleyici olarak kullanılır.
Normal hayvanlarda gelişmeyi hızlandırmak, verimleri artırmak, direnci yükseltmek, besi performansını, iş ve spor hayvanlarının performanslarını yükseltmek. Kullanışı ve Dozu: At, sığır, domuz, koyun, keçi, köpek ve kedilerde: Deri altı, kas içi ve damar içi uygulanır.
Ademin NEO kullanım şekli kuzu, oğlak ve buzağıların vitamin ve mineral ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik kullanılması önerilmektedir. 1 aylıktan küçük kuzu ve oğlaklarda 1 ml (1 pompa), 1 aylıktan büyük kuzu ve oğlaklarda 2 ml (2 pompa), buzağılarda ise 3 ml (3 pompa) ağızdan verilmesi tavsiye edilir.
Catosal ® %10
Ketozis genellikle laktasyonun başlangıcında karşılaşılan ve özellikle yüksek süt verimli sığırlarda görülen metabolik bir bozukluktur. Enerji metabolizmasının düzenlenmek ve iştahı teşvik etmek amacıyla, ketozis tedavisinde destekleyici olarak kullanılır.
D vitamininin metabolizmadaki başlıca görevi intestinal kalsiyum ve fosfor emilimini sağlayarak parathormon ile birlikte organizmanın kalsiyum ve fosfor dengesini düzenlemektir. İnsanlar ve hayvanlar için kalsiyum oldukça önemlidir. Hayvan vücudunun %1.4-2.6 kadarını kalsiyum oluşturur.
Dana,koyun,kuzu,köpek ve kedilerin her türlü bakteriyel ve mikoplazmal hastalıklarının tedavisinde kullanılan enrofloksasin içeren geniş spektrumlu antiinfektif.
İvermektin, parazit istilalarını tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır. İnsanlarda buna baş biti, uyuz, nehir körlüğü, trihuriasis, ascariasis ve lenfatik filaryaz dahildir.
Etçi tavuklarda ve hindilerde, solunum ve sindirim sistemindeki bakteriyel ve mikoplazmal kökenli enfeksiyonlarda tedavi amacıyla kullanılır.
Florfenikol veteriner sahada kullanılan, gram negatif ve gram pozitif bakterilere karşı bakteriostatik etki gösteren geniş spektrumlu yeni bir antibakteriyel ilaçtır (Atef ve ark 2001). Florfenikol veteriner sahada uzun yıllar kullanılan tiamfenikol ve kloramfenikolün yapısal analoğudur.
Taylobar Enjeksiyonluk Çözelti, tilozine duyarlı bakterilerden kaynaklanan enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. Sığır (erişkin): Gram-pozitif mikroorganizma kaynaklı metritis, solunum sistemi enfeksiyonları, mastitis ve interdigital nekrobasillozis (panarsiyum, ayak çürüğü) tedavisinde kullanılır.
Kullanım Sahası ve Endikasyonları: Kanatlılar hariç tüm evcil hayvanlarda nonspesifik diyare sağıtımında kullanılır. Kullanım Şekli ve Dozu: At ve sığırlara: 200 – 300 ml, Buzağı ve taylara: 80 – 120 ml, Koyun ve keçilere: 60 – 100 ml oral yolla uygulanır.
Tilotarmed %20 Enjeksiyonluk çözeltinin etken maddesi olan Tilosin, Streptomycesfradiae kültürlerinden elde edilen makrolid grubu bir antibiyotiktir. İlaç bakterilerde 50S ribozomal alt birimine bağlanıp protein sentezini engelleyerek bakteriyostatik etki gösterir.
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: Akut sinir ağrısı tedavisinde günde 500-1000 mcg B12 vitamini kas içine uygulanır. Akut sinir Page 4 iltihabı ve ağrısı tedavisinin 10 gün sürdürülmesi tavsiye edilir. Zamanla tekrarlayan durumlarda, yeniden bir DODEX kürü yapılmalıdır.
oranının artmasıyla oluşan kansızlık (hiperkrom makrositer anemi), • Şiddetli ve ani başlayan, şimşek çakar tarzda yüz ağrısı (trigeminus nevraljisi), • Sinir romatizması (siyatik), • Zona, akut sinir iltihabı (nevrit) ve sinir ağrısı (nevralji) tedavisinde kullanılır.
Kolikle ilgili ağrının giderilmesi içinde kullanılır. Köpeklerde; Osteoartrit gibi akut ve kronik iskelet-kas bozukluklarında oluşan ağrı ve enflamasyonun giderilmesinde, ortopedik ve yumuşak doku operasyonlarından hemen sonra post-operatif ağrı ve enflamasyonun tedavisinde kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri