Kupa bardaklara 9 kaşık/ küp şeker atan biri olarak en fazla 1- 2 haftaya kadar alışıyosun.
Kendinize 5 gün boyunca şeker yemeyeceğinizi söyleyin
5. gün şekeri bırakma konusunda harika bir dönüm noktasıdır. Çünkü 5. günden itibaren baş ağrısı, duygu değişimleri, gerginlik gibi belirtiler git gide azalır. Şekersiz bir yaşam sürebildiğinizi görebilmek için 5 gün kuralına sadık kalın!
Siyah çayın içerisinde tein, kafein, teofilin ve antioksidan içerir. kemik ve diş sağlığı için etkili olan siyah çayın tam faydasını elde etmek için şeker kullanılmadan tüketilmesi önerilir. Çayın içerisinde sıfır, yağ, karbonhidrat ve protein vardır. Şekerle tatlandırılmadığında diş yapısını korur.
Çayın içerisindeki antioksidan vücudu güçlendirir. Böylece şekersiz tüketilen çay kanser hücrelerinin adeta yok eder. Kemik ve diş sağlığı için etkili olan siyah çayın tam faydasını elde etmek için şekersiz tüketilmelidir. Gün içerisinde şekersiz tüketilen çay vücudun su dengesini korur.
İlgili 20 soru bulundu
Bu noktada bilinmesi gereken en önemli şeylerden biri çay, kahve ve bitki çaylarının sıvı ihtiyacını karşılamadığı ve su yerine geçmediğidir. Aksine bu içecekler idrar söktürücü etkiye sahip oldukları için vücuttan daha fazla sıvı atılmasına neden olurlar.
Dökülen ya da sıçrayan çayın şekerli veya şekersiz olması temizleme aşamasında pek fark yaratmaz. Elbette şekerli çay döküldüğünde daha yapışkan bir lekeye neden olur ancak bu da yine yukarıda saydığımız yöntemlerle temizleyebileceğiniz gerçeğini değiştirmez.
Şekeri hayatınızdan tamamen çıkardığınızda şiddetli baş ağrısı, yorgunluk, kramplar ve mide bulantısı gibi sizi yorgun düşüren problemlerle karşı karşıya kalabilirsiniz.
Şekerli ya da şekersiz aşırı çay tüketimi, vücutta demir emilimini ters yönde (anemi) etkilediği kadar, vücutta toksik madde birikimine de neden olabilmektedir. Yani, vücudunuzun sürekli olarak şiş olmasına (ödem) neden olur.
Günde 4 fincandan fazla çay içip 2 litreden az su tüketirseniz vücudunuzda ödem ve şişlik tehlikesi sizi bekliyor olacaktır. Sürekli kilo değişimi yaşıyorsanız sebebi aşırı çay tüketimine bağlı ödemdir.
Limon evet ama alternatifleri de var: Yeşil elma, portakal
Ancak siyah ya da bitki çayı, içtiğiniz çay ne olursa olsun içine bir iki dilim portakal ya da ekşi yeşil elma dilimleri atmayı deneyiniz. Özellikle de sulu bir elmaysa bu yeme de, pardon içme de yanında yat oluyor.
“ŞEKERSİZ ÇAY, KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUYOR”
Çayın aktif bileşenlerinden dolayı metabolizmaya olumlu etkileri olduğunu vurgulayan Sezgin, “Çay şekersiz içildiğinde antioksidan ve kafein etkisiyle olumlu etkiler yapıyor. Metabolizmayı hızlandırıp kilo vermeye yardımcı olabiliyor.
Çay tüketiminin, dengeli ve yeterli beslenen kişilerde demir eksikliğine neden olmadığını belirten Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Atilla Bektaş ve Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Uğur Ural, demir emilimi ile ilgili yaptıkları literatür araştırması sonuçlarını paylaştı.
Vücuttaki ödem oranını azaltır. Kronik hastalık riskini azaltır. Psikolojik olarak iyi hissetmenize yardımcı olur. Uyku problemlerini düzene sokmaya yardımcı olur.
21 GÜN ŞEKERSİZ DİYET LİSTESİ KAÇ KİLO VERDİRİR? Bu zayıflama programında 21 günün sonuna gelindiğinde; minimum dört (4) maksimum yedi (7) kilo verdirmektedir.
Eklenen şeker, meyve veya süt gibi bazı gıdalarda doğal olarak bulunan şekerden farklıdır. Eklenen şekeri hayatınızdan tamamen kesmenize gerek yok, aşırıya kaçmayıp vücudunuzun ihtiyacından fazlasını almamanız yeterli. Zaten tüm şekerler gram başına 4 kalori verir, bu yüzden hepsi kilonuz üzerinde aynı etkiye sahiptir.
Gün içerisinde aşırı tüketilen çay; sinir bozukluğu, kabızlık, yüksek tansiyon, el titremesi, baş ağrısı, sıkıntı ve uykusuzluğa neden olabilmektedir. Aşırı çay tüketimi, idrar miktarının da artışına neden olur. İdrarla dışarı atılan üre asidi miktarını azaltır. Romatizma hastalığı olanlara zarar verir.
Kafein Bağımlılığı
Kafein bağımlısıkişiler aniden çay içmeyi bıraktığı zaman aşırı yorgunluk, konsantrasyon güçlüğü, sinir bozukluğu gibi sıkıntılar kendini gösterir. Üstelik kafein bağımlısı kişilerde kafeinin etkisi de azalmıştır ve aynı uyarıcı etkiyi görmek için devamlı daha çok çay veya kahvegerekir.
Çay içtikten sonra sık sık baş dönmesi yaşıyorsanız, daha düşük kafeinli içeceklere yönelebilirsiniz. Kafein, alışkanlık yapan bir uyarıcıdır. Çaydan veya kahveden düzenli olarak kafein alınması, bağımlılığa yol açabilir. Kafein yoksunluğunda, baş ağrısı, artan kalp hızı, yorgunluk ve sinirlilik hali gözlemlenebilir.
Şekeri bıraktıktan bir hafta sonra insülin seviyelerindeki ve enflamatuar (iltihap) tepkilerdeki gelişmelerle başlayarak vücudunuz hızla kendini onarmaya başlar. 72 saat içinde, insülin seviyeleriniz stabilize olmaya başladığında, diğer hormonlar da (yağ depolama ile ilgili olanlar gibi) normal seviyelere döner.
Glikoz işte burada işlemden geçiriliyor ve beynin önemli faaliyetlerine devam edebilmesini sağlayan bir yakıt olarak yakılıyor. Eğer beyin gerekli glikozu yeterli miktarda bulamazsa ya da uygun bir şekilde kullanamazsa, bu yanma işleminin yoğunluğu daha düşük oluyor ve bir enerji krizinin ortaya çıkmasına yol açıyor.
Şekersiz tüketilen çayın bilinen herhangi bir zararı yoktur.
Çay bağırsak sağlığını iyileştirebilir
Ek olarak siyah çay, zararlı maddeleri öldüren ve sindirim sisteminin iç yüzeyini onarmaya yardımcı olan bağırsak bakterilerini ve bağışıklığı arttıran antimikrobiyal özellikler içerir.
Uzmanlara göre, aşırı çay tüketimi mide bulantısı, baş ağrısı, sinir bozukluğu, kalpte çarpıntı, elde titreme, demir eksikliği, kansızlık ve uykusuzluk gibi birçok soruna yol açtığını açıkladı.
Suyunuz kaynadıktan sonra ocağın altını kısığa alın ve 15-20 dakika kadar bekleyin. Eğer demlenme süresini çok uzatırsanız, çayın tadı acılaşmaya başlar. - Suyun çok kaynar olması çayın tadını kaçırır. Bu nedenle, çay demlemek için kullanacağınız bir diğer teknikte suyu kaynattıktan sonra hemen demliğe dökmeyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri