Kaliteli çay potları, çaydanlıklar bulaşık makinesinde yıkanmaması gerekenlerdendir.
Çay makinelerinin demlik ve filtre kısımları setteki yerinden çıkarılarak elde veya dileyenler tarafından bulaşık makinesinde yıkanabilen kısımlardır. Bunun için öncelikle su ısıtıcısı kısmında kalan su tamamen boşaltılır ve sonrasında nemli ya da kuru bir bez yardımıyla silinir.
Bu sebeple demir döküm, granit, teflon ya da çelik tencere ve tavaların bulaşık makinesinde yıkanması önerilmez.
Aynı zamanda yemeğinizi 10 dakika önceden kapatırsanız emaye tencere içinde demiyle daha leziz yemekler pişirebilirsiniz. Temizlenmesi için emaye tencere bulaşık makinesine rahatlıkla atılabilir.
Ürünlerinizi uzun süre kulla- nabilmeniz için bulaşık makinesinde yıkanmamaları tavsiye etmemekteyiz. Ürünlerinize kaliteli emaye parlatıcılar ile bakım yapmalısınız. Ürün kullanım kılavuzunda belirtilen durumlara dikkat edildiği müddetçe bakım gerektirmemektedir.
İlgili 18 soru bulundu
Kaliteli çay potları, çaydanlıklar bulaşık makinesinde yıkanmaması gerekenlerdendir.
Gümüş veya alüminyum parçaları bulaşık makinesinde yıkamayın. Alüminyum ve gümüş parçalar hava, kükürt ve suyun reaksiyona girmesi nedeniyle kararabilir. Bu parçalar yıkandığında, diğer bulaşıklarda, sepetlerde ve bulaşık makinesinin iç kısmında siyah tortuların oluşmasına neden olur.
Emaye ürünler el boyaması olarak üretilmedikleri sürece bulaşık makinesinde yıkanmalarında hiçbir sorun yoktur. Ancak el boyaması olarak özel üretilmiş ürünlerimizin bulaşık makinesinde yıkanması önerilmemektedir. Bu, el boyası emayelerin renginin atmasına ya da solmasına neden olacaktır.
Uzun yıllar dayanıklı kalması ve sağlıklı çay demlemesiyle döküm çaydanlık kullanımının da çok yaygın olduğunu belirtmek gerekir. Suyla temas ettiğinde paslanmayan, darbelere maruz kaldığında kırılmayan, yüksek ateşe dayanıklı döküm ve çelik, en sağlıklı çaydanlık sıralamasında başı çeker.
Metal cisimleri kullanmamaya özen göstermelisiniz. Tahta kaşık kullanmanız emaye tencere izin ömrünü uzatır. Emaye tencerenizde yemeğinizi yaptıktan sonra temizliği için bulaşık makinesine gönül rahatlığı ile koyabilirsiniz.
Bulaşık makinesindeki yüksek sıcaklık ve nem, bıçağın hem çeliğine hem de sapına zarar verebiliyor. Bulaşık makinesinde yıkanan bıçakların aşınma direnci azalıyor. Bu da zaman içinde keskinliklerini kaybetmelerine ve paslanmalarına neden oluyor.
Teflon tava ocağa mutlaka yağı ile birlikte konulmalıdır.
Her ne kadar teflon tava bulaşık makinesinde yıkanmaya uygundur ibaresi ile satılsa da, yüksek basınca sahip su tavayı çizebilir. Teflon tavanızın daha uzun ömürlü olması için elde yıkamanız daha uygundur. Teflon tavalar yüksek ısı ile kullanılmamalıdır.
Dünyada yapılan araştırmalar bulaşık makinesi ile bulaşıkları yıkamanın %85'e varan su ve enerji tasarrufu sağladığını gösteriyor. Ayrıca bulaşıkların elde yıkamaya göre daha iyi temizlendiği ve daha hijyenik olduğu belirtiliyor.
1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığın içine dökün. Ardından 1 yemek kaşığı, eğer kireçlenme çoksa 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine ekleyin. 10 dakika kadar bekleterek kirecin ortadan kaybolmasını sağlayın. Eriyen kireç, suya dağılacağı için bulaşık süngeri yardımı ile çaydanlığı iyice yıkayın.
4 çorba kaşığı kabartma tozunu 4 bardak sıcak suyla karıştırın. Kabartma tozunun çözülmesini sağlamak için karışımı iyice karıştırın. Karışımı çaydanlığa koyun ve yaklaşık bir saat bekletin ve çaydanlığın içini temizleyin. Çaydanlığın ağzını temizlemekte sorun yaşıyorsanız, bir şişe fırçası kullanabilirsiniz.
Tahta kaşık, oklava, kesme tahtası gibi malzemeler suyu ve deterjanı emebildikleri için makinede yıkanması uygun değildir. Ayrıca tahta eşyaları makinede yıkamak kararmalarına ve bakterileri içine çekmelerine neden olabilir. Bulaşık makinesi, teflon yüzeylere zarar verdiği için bu ürünlerin makineye atılması önerilmez.
Çayın tadını ve aromasını en çok alabilmenin mümkün olduğu demlikler porselen demlik olurken, porselen bulunamadığı yerlerde ise emaye demlikler tercih edilmelidir. Ayrıca bakır demlikler de çayın lezzetini verebilme konusunda oldukça başarılıdır.
Porselen Demlik Çay en güzel porselen demlikte demlenir demek yanlış bir bilgi olmayacaktır. Hammaddesini doğadan alan porselen çaydanlıklar, kalın yapıları sayesinde çayın sıcaklığını muhafaza etmede üstün bir başarı sergilerler.
Porselen, herhangi bir boya malzemesi kullanılmaksızın öz rengiyle pişirilen, içerisindeki ürünü uzun süre sıcak tutabilen doğal ve sağlıklı bir malzeme. Yemek takımlarında, bardaklarda ve çaydanlıkta tercih edilmesinin sebebi bu özellikleri taşımasıdır.
Termos üreticilerinin söylediğine göre termosların çoğu bulaşık makinesinde yıkanabilmektedir. Ürünü aldığınızda içinden çıkan kullanım talimatlarına göz atmayı unutmayın.
Cam ürünlerinizi “alüminyum” içeren malzemelerle birlikte yıkamayın. Bulaşık makinesinde “alüminyum” çözünerek suya karışmakta ve cam ürünlerde bozulmalara neden olmaktadır. (Bazı tava ve tencerelerin tabanları alüminyum içerebilmektedir.) Alüminyum içeren deterjanların da cam ürünlere olumsuz etkileri vardır.
Mikrofiber bezleri uzun süreli kullanmak için yüzeyindeki kirler ve tozlar, yıkama öncesi mutlaka alınmalıdır. Ayrıca, gözeneklerin yapısının korunması için bez, çamaşır makinesinde yıkanmamalıdır.
Bakır Ürünlerin Bakımı ve Kullanımı Nasıl Olur? Bakır tencere ve tavalar çizilmemesi için tahta kaşık kullanmalıdır.Bakır Tencereleri içi boş şekilde yanan ocağa koymayınız.Yüksek ateşte kalayı karartabilirsiniz.Kalay ömrü uzun olması için bulaşık makinesinde yıkanmamalıdır.
Granit tavanın temizliği oldukça kolaydır ve sizi hiç yormaz. Granit tavayı kullanım sonrasında temizlerken şu maddelere dikkat etmeniz önerilir: Sote, kızartma ya da diğer yemeklerin yapımından sonra granit tavayı sudan geçirip bulaşık makinesine koyabilirsiniz. Bulaşık makinesi yıkamasına uygun bir yapıya sahiptir.
Hayır, normal değil. Bu durum makinenizin yıkama suyunda aşırı miktarda bulaşık makinesi tuzu bulunmasından kaynaklanabilir. Haznenin kapağının düzgün şekilde kapatıldığından emin olun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri