`common european framework of reference for languages` ifadesinin kısaltmasıdır. avrupa dilleri ortak çerçeve sınıflandırılması diller için belirlenmiş değerlendirme ve referans sistemidir.
Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR), dilde yeterlilik seviyesini ölçmek için uluslararası bağlamda tanınmış bir standarttır. CEFR Avrupa çapında geniş ölçüde kabul edilmiştir ve dünya çapında git gide daha yaygın hale gelmektedir.
Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı - CEFR yabancı bir dili hangi düzeyde konuştuğunu ve anladığını kademelerle gösteren bir yöntemdir. Çoğunlukla Avrupa'da kullanılan dil seviyesini ölçütü olan CEFR, özellikle Avrupa'da kullanılan dil seviyelerini tanımlamak için kullanılmaktadır.
Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) tarafından belirlenen İngilizce seviyeleri, A1, A2, B1, B2, C1 ve C2 olarak 6 seviyedir. CEFR seviyeleri, bir bireyin İngilizce dil yeterliliğini derecelendirmek için küresel standart olarak yaygın olarak kabul edilmektedir.
A1 İngilizce seviyesi, Avrupa Konseyi tarafından farklı dil seviyeleri için yazılmış bir tanımlama olan Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı'nda (CEFR) birinci seviyedir.
İlgili 42 soru bulundu
İngilizce'nin kendi içerisinde seviyeleri bulunur bunlar toplamda 6 tanedir. Bu seviyeler Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) tarafından belirlenir. Bunlar A1 (Beginner), A2 (Elementary), B1 (Intermediate), B2 (Upper Intermediate), C1 (Advanced) ve C2 (Proficient) şeklindedir.
A2 İngilizce seviyesi, Avrupa Konseyi tarafından farklı dil seviyeleri için yazılmış bir tanımlama olan Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı'nda (CEFR) ikinci seviyedir. Bu seviye, günlük konuşma dilinde "Temel seviyede İngilizce konuşuyorum" cümlesindeki anlamıyla "başlangıç" olarak adlandırılabilir.
Bu seviyeler A1, A2, B1, B2, C1 ve C2 olarak belirlenmiştir. İngilizce seviyeleri A1 Beginner (Başlangıç), A2 Pre Intermediate (Orta-altı), B1 Intermediate (Orta), B2 Upper-intermediate (Orta-üstü), C1 Advanced (İleri), C2 Proficient (Anadil seviyesi) olarak tanımlanmıştır.
B1 İngilizce seviyesi, Avrupa Konseyi tarafından farklı dil seviyeleri için yazılmış bir tanımlama olan Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı'nda (CEFR) üçüncü seviyedir. Bu seviye, günlük konuşma dilinde "orta seviye" olarak adlandırılabilir ve bu zaten CEFR'deki resmi seviye tanımlamasıdır.
Resmi seviye tanımlaması "orta seviye üstüdür". Öğrenciler bu seviyede İngilizce konuşulan çeşitli akademik ve profesyonel ortamlarda bağımsız olarak hareket edebilirler, ancak nüans ve doğruluk hususları sınırlıdır.
C1 İngilizce seviyesi, Avrupa Konseyi tarafından farklı dil seviyeleri için yazılmış bir tanımlama olan Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı'nda (CEFR) beşinci seviyedir. Bu seviye, günlük konuşma dilinde "ileri seviye" olarak adlandırılabilir ve EF SET tarafından da kullanılan resmi seviye tanımlaması da budur.
IELTS Sınavından 4.5 almak CEFR yani İngilizce seviye karşılığı olarak B1 seviyesine denk gelmektedir. Aynı zamanda IELTS sınavından 4.5 almak, TOEFL IBT'de karşılığı 66, Pearson PTE'de karşılığı 43-58, YDS sınavında ise 55 puan karşılığına gelmektedir.
C2 Seviye İngilizce sertifikası, Avrupa Dil Portföyü'ne (CEFR) göre İngilizce dil becerilerinin en yüksek seviyesini temsil eder. Bu seviye, İngilizceyi akıcı bir şekilde konuşmak, okumak, yazmak ve anlamak için gereken dil becerilerini belirler.
C1 Advanced yeterliği aşağıdaki özelliklere sahip olduğunuzu gösterir: üniversite seviyesinde akademik bir dersi takip edebileceğinizi. profesyonel düzeyde efektif bir şekilde iletişim kurabileceğinizi. iş toplantıları, akademik dersler ve seminerlere özgüvenle katılım sağlayabileceğinizi.
C2 Proficiency yeterliği tüm dünyaya İngilizce'yi üst seviyede öğrendiğinizi ve akıcı bir şekilde iletişim kurabilidiğinizi kanıtlar. Bu sınava hazırlanarak sınavı geçmiş olmanız, İngilizce seviyenizin üst düzey bir akademik programda eğitim görmeniz veya profesyonel düzeyde çalışmanız için yeterli olduğunu gösterir.
B1 İngilizce seviyesi – bilinen adıyla Pre-Intermediate – orta seviye olarak nitelendirilmektedir. Pre-Intermediate İngilizce seviyesine sahip bireyler; okuduklarını ve dinlediklerini anlama, basit konularda essay hazırlama ve günlük konuşmalara kolay bir şekilde katılma gibi yeteneklere sahip olurlar.
B2 seviyesi ile artık orta seviye de geride kalmıştır. İş başvurularında ve eğitim kurumlarında çoğunlukla yeterli görülen B2 seviyesi İngilizce, uzmanlık alanı dahilindeki kapsamlı ve teknik konularda dahi iletişime geçilebilecek düzeydedir.
B1 – Orta (1500-2500 kelime) – Günlük iletişim kurmak için tamamen yeterli ölçüde etkin sözcük bilgisi veya kendinden emin şekilde okuma yapabilecek kadar edilgen sözcük bilgisi. B2 – Orta-üst (3000-5000 kelime) – Genellikle neredeyse akıcı okuma veya teknik yazım için yeterlidir.
CEFR ilkelerine doğrultusunda, B1 İngilizce seviyesinde olan bir konuşmacı: İş, okul ve özel hayatta sürekli karşılaşılan, genel konularda yazılan ve söylenen fikirleri ana hatlarıyla rahatça anlayabilir. İngilizce konuşulan bir bölgeye seyahat ettiğinde, günlük sorunlar ve konular konusunda rahatça iletişim kurabilir.
B1 (Orta): Günlük konular üzerine akıcı konuşmalar yapabilme, olayları anlatma ve planlar hakkında konuşma yeteneği. B2 (Orta Üstü): Daha karmaşık konuları tartışabilme, anlama ve ifade edebilme yeteneği. C1 (İleri): Geniş ve karmaşık metinleri anlayabilme, akıcı ve yapılandırılmış bir şekilde konuşabilme.
A2 İngilizce seviyesi, orta altı seviye olarak değerlendirilmektedir. A2 İngilizce seviyesindeki kişiler günlük konuşmaları rahat bir şekilde anlayabilir. Bunun yanında temel kişisel bilgileri, aile bilgileri, yemek siparişi vermek ve basit adresleri tarif edebilmek gibi yeteneklere sahiptir.
A1 seviyesinden sonra gelen seviye olan A2 seviyesi orta seviye ya da İngilizce olarak elementary düzeyi olarak ifade edilir.
A2 Key sertifikanız, Philips, Motorola, Electrolux ve Agfa-Gevaert gibi işverenler de dahil olmak üzere, tüm dünyada binlerce lider işletme tarafından temel seviye İngilizce yeterliği olarak kabul görmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri