CEFR seviyenizi belirlemenin en iyi yolu, iyi tasarlanmış bir sınava katılmaktır. EF SET İngilizcede en iyi tercihtir, çünkü internetten ücretsiz şekilde ulaşılabilir ve CEFR ile uyumlu ilk sınavdır. 50 dakikanızı ayırıp sınavı tamamlayarak CEFR seviyenizi öğreneceksiniz.
Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı - CEFR seviyesini belirlemek için uluslararası standartta yabancı dil sınavına girmek gerekmektedir. Girmek istenilen Avrupa dili için, dilin bağlı olduğu resmi kuruma başvuru yapılmalıdır.
Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesi (CEFR), dil yeteneğini tanımlayan uluslararası bir standarttır. Dünya genelinde öğrencilerin dil becerilerini tanımlamak için kullanılır.
Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) tarafından belirlenen İngilizce seviyeleri, A1, A2, B1, B2, C1 ve C2 olarak 6 seviyedir. CEFR seviyeleri, bir bireyin İngilizce dil yeterliliğini derecelendirmek için küresel standart olarak yaygın olarak kabul edilmektedir.
IELTS Sınavından 4.5 almak CEFR yani İngilizce seviye karşılığı olarak B1 seviyesine denk gelmektedir. Aynı zamanda IELTS sınavından 4.5 almak, TOEFL IBT'de karşılığı 66, Pearson PTE'de karşılığı 43-58, YDS sınavında ise 55 puan karşılığına gelmektedir.
İlgili 38 soru bulundu
CEFR, Avrupa'daki okul ve üniversitelerde kullanılan standart çerçevedir ve ön koşulsuz kullanılabilmektedir.
CEFR ilkelerine doğrultusunda, B1 İngilizce seviyesinde olan bir konuşmacı: İş, okul ve özel hayatta sürekli karşılaşılan, genel konularda yazılan ve söylenen fikirleri ana hatlarıyla rahatça anlayabilir. İngilizce konuşulan bir bölgeye seyahat ettiğinde, günlük sorunlar ve konular konusunda rahatça iletişim kurabilir.
Arapça bir kelime olan cefr sözlükte “sütten kesilmiş kuzu, oğlak; içi taşla örülmemiş geniş kuyu” anlamlarına gelir. Terim olarak değişik metotlarla gelecekten haber verdiği iddia edilen ilmi veya bu ilmi kapsayan eserleri ifade eder ve cifr olarak da anılır.
A1 İngilizce seviyesi, Avrupa Konseyi tarafından farklı dil seviyeleri için yazılmış bir tanımlama olan Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı'nda (CEFR) birinci seviyedir.
Resmi seviye tanımlaması "orta seviye üstüdür". Öğrenciler bu seviyede İngilizce konuşulan çeşitli akademik ve profesyonel ortamlarda bağımsız olarak hareket edebilirler, ancak nüans ve doğruluk hususları sınırlıdır.
`common european framework of reference for languages` ifadesinin kısaltmasıdır. avrupa dilleri ortak çerçeve sınıflandırılması diller için belirlenmiş değerlendirme ve referans sistemidir.
C1 Advanced – İleri Seviye:
İngilizceyi hayatınızda ve iş yerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. İngilizceyi akıcı bir şekilde kullanabilirsiniz. Sıfırdan bu seviyeye gelmek için 70-72 haftalık yoğun dil eğitimi gerekebilir.
C2 Seviye İngilizce sertifikası, Avrupa Dil Portföyü'ne (CEFR) göre İngilizce dil becerilerinin en yüksek seviyesini temsil eder. Bu seviye, İngilizceyi akıcı bir şekilde konuşmak, okumak, yazmak ve anlamak için gereken dil becerilerini belirler.
A2 İngilizce seviyesi, Avrupa Konseyi tarafından farklı dil seviyeleri için yazılmış bir tanımlama olan Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı'nda (CEFR) ikinci seviyedir. Bu seviye, günlük konuşma dilinde "Temel seviyede İngilizce konuşuyorum" cümlesindeki anlamıyla "başlangıç" olarak adlandırılabilir.
80-89 puan: C1 seviyesi. 70-79 puan: B2 seviyesi. 60-69 puan: B1 seviyesi.
B1 – Orta (1500-2500 kelime) – Günlük iletişim kurmak için tamamen yeterli ölçüde etkin sözcük bilgisi veya kendinden emin şekilde okuma yapabilecek kadar edilgen sözcük bilgisi. B2 – Orta-üst (3000-5000 kelime) – Genellikle neredeyse akıcı okuma veya teknik yazım için yeterlidir.
B1 seviyesini tamamlayan kişi B2 eğitimine hazır demektir. B2 seviyesi de pek çok yabancı dil kursunda 12 haftayı bulmaktadır. Bu da demek oluyor ki temel İngilizceyi halledip B2ye ulaşmaya hazır halde olan biri neredeyse 5, 5.5 aylık bir eğitimin sonunda B2 seviyesini tamamlamış olur.
İngilizceyi birkaç ayda veya bir yılda öğrenmek mümkündür. Dil bilimciler bir yabancı dilde ustalaşmak için 600 ila 750 saat gerektiğini belirtiyor.
B2 seviyesi ile artık orta seviye de geride kalmıştır. İş başvurularında ve eğitim kurumlarında çoğunlukla yeterli görülen B2 seviyesi İngilizce, uzmanlık alanı dahilindeki kapsamlı ve teknik konularda dahi iletişime geçilebilecek düzeydedir.
C1 Advanced yeterliği aşağıdaki özelliklere sahip olduğunuzu gösterir: üniversite seviyesinde akademik bir dersi takip edebileceğinizi. profesyonel düzeyde efektif bir şekilde iletişim kurabileceğinizi. iş toplantıları, akademik dersler ve seminerlere özgüvenle katılım sağlayabileceğinizi.
A2 (Temel): Genel ifadelerle basit konuşmalar yapabilme ve rutin görevleri yerine getirebilme. B1 (Orta): Günlük konular üzerine akıcı konuşmalar yapabilme, olayları anlatma ve planlar hakkında konuşma yeteneği. B2 (Orta Üstü): Daha karmaşık konuları tartışabilme, anlama ve ifade edebilme yeteneği.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri