Silifke İlçe Merkezinde 25 km mesafede Antik Narlıkuyu Limanının 2 km kuzeybatısında, Korykos'uın (Kızkalesi) 5 km batısında yer almaktadır. Yer altı sularının uzun yıllar boyunca kireç tabakasını eriterek içerisindeki suyun boşalması ile altı oyulan tavan yapısının çökmesiyle meydana gelmiş doğal (obruk) oluşumlardır.
Mersin'de "Cennet-Cehennem obrukları" için geliştirilen projeyle, 75 metre derinlikteki "Cennet" olarak adlandırılan obruğa asansör, 130 metre derinlikteki "Cehennem" isimli alana da cam seyir terası kazandırılacak.
450 basamağın 300'üncü basamağına denk gelen mağaranın ağzında bir de kilise var. Roma Dönemi'nde belli bir zamana kadar Hristiyanlık yasak olduğundan Hristiyanlar Cennet çukuru gibi gizli saklı yerlerde ibadet etmişler. Kilisenin 150 basamak aşağısında da mağaranın dibine ulaşıyorsunuz.
Cennet Cehennem Mağaraları olarak bilinen ancak bir obruk yapılanması ile oluşan Cennet Cehennem Mağaraları Mersin'in Silifke ilçesinin Narlıkuyu yakınlarında bulunmaktadır. Bu obruk doğal yollarla oluşmuş bir özelliktedir. Cennet Çöküğü içinde bulunan kilise yapı bölgenin tarihi anlam kazanmasını sağlamıştır.
Mersin'e gitme sebebim cennet cehennem obrukları diyebilirim, en çok burayı merak ediyordum. Astım Mağarası ile çok yakın mesafede yer alıyor. Giriş ücreti 45 tl, müzekart geçerli, öğrenci ücretsiz ve aynı biletle her ikisini de ziyaret edebiliyorsunuz.
İlgili 18 soru bulundu
Silifke İlçe Merkezinde 25 km mesafede Antik Narlıkuyu Limanının 2 km kuzeybatısında, Korykos'uın (Kızkalesi) 5 km batısında yer almaktadır. Yer altı sularının uzun yıllar boyunca kireç tabakasını eriterek içerisindeki suyun boşalması ile altı oyulan tavan yapısının çökmesiyle meydana gelmiş doğal (obruk) oluşumlardır.
Cehennem Mağarası, Cennet Mağarasının 75 metre kuzeyinde yer almaktadır. Yeraltı deresinin kimyasal erozyona uğraması sonucu ortaya çıkmıştır. Derinliği 128 metredir. Kenar kısımları içbükey şekilde olduğu için içerisine girmek mümkün değildir.
Mersin Cennet ve Cehennem Obrukları Ziyaret Saatleri
Örenyeri kış döneminde ise 08.30 - 17.00 saatleri arasında ziyarete açık oluyor. Pazar günü hariç her gün açık olan Cennet ve Cehennem Mağaraları'nın giriş ücreti 35 TL ve bu ücreti ödeyerek ek olarak yakında yer alan Astım Mağarası'na da girebilirsiniz.
Sağ tarafta Cehennem'e doğru 500m yürüyorsunuz gişeler var. Giriş her iki mağaraya 5TL. Müzekart geçerli.
Denizli'deki beyaz cennet Pamukkale'deki Hierapolis Antik Kenti'nde bulunan ve kaynaklarda "ölüler ülkesine geçiş kapısı" olarak geçen Cehennem Kapısı'nın (Plütonyum) bu yıl ziyarete açılmasının beklendiği bildirildi.
170, Adana - Mersin bölgesinde bulunan 52050 - Cennet Cehennem konumuna giden son Otobüs aracıdır.
Bazılarına göre, yedi kat yerin altındadır. Arz küresi, güneş ve bütün yıldızlar birinci sema [gök] içinde olduklarına göre, yeryüzünün neresinde olursak olalım, yedi kat yerin altında sema vardır. Cehennemin yedi kat semadan birinde bulunduğu anlaşılmaktadır. Sual: Bugün Cennet ve Cehennem var mıdır?
Cehennem Obruğu: Cennet Çöküğü'nün 75 m kuzeydoğusundaki Cehennem Çukuru da Cennet Çöküğü gibi oluşmuştur. Ağız çapı 50 m ve 75 m derinliği 128 m'dir.
Hak Taâlâ, yedi yer altında bulunan yeşil kaya, kırmızı öküz, büyük balık ve büyük denizden aşağıda kendi haşmetinden yedi tabaka cehennem yaratmıştır ki, birbirinden aşağıdadır. Her tabakanın arası beşyüz yıllık mesafedir. Cehennemin yedi kapısı vardır ki, her birinin içinde ateşten yetmişbin dağ vardır.
Mersin'in tam ortasında bir gökdelen ve çarşı; 1980'lerin sonunda yapımına başlanan ve uzun yıllar Türkiye'nin en yüksek yapısı olma özelliğini koruyan 52 katlı Metropol ve 1100 dükkânlı çarşısı bugün atıl durumda ve kentteki birçok tartışmanın göbeğinde yer alıyor.
Mersin Ticaret Merkezi, kısaca Mertim, Türkiye'nin Mersin şehrinde yer alan en yüksek yapıdır. 52 katlı bina otel ve ofis olarak kullanılmaktadır. Cengiz Bektaş tarafından tasarlanmış olan yapı tamamlandığı 1987 yılından İş Kulelerinin tamamlandığı 2000 yılına kadar Türkiye'nin en yüksek binası idi.
Mağaraya yaklaşık 100 merdiven sonra iniliyor içerisi aydınlatılmış.
MERSİN ASTIM MAĞARASI
Narlıkuyu Kasabası, Hasanaliler Mahallesi'nde bulunan bu mağara, Cennet-Cehennem Mağaraları'nın 600 metre kuzeybatısında yer alıyor. Bölgenin coğrafi koşullarını en iyi yansıtan yerlerden biri olmakla kalmıyor, bir tabiat harikası olarak da biliniyor.
Araf'ın cennet ile cehennem arasında bulunan bir yer olduğuna inanılır. Günah ve sevapları eşit olduğundan cennet ya da cehenneme giremeyenlerin bekletildikleri yer olarak bilinen Araf'ın Kur'an'daki tasviri şöyledir: "46- İki taraf arasında bir engel ve tepeler üstünde hepsini yüzlerinden tanıyan adamlar vardır.
4. Cehennem sonsuzdur. Büyük günah işleyip tövbe etmeden ölen ve affedilmeyip cehen- neme atılan müminler, cezalarını çekince cehennemden çıkarlar, kâfirler ise ebedî olarak cehen- nemde kalırlar.
Cennet Çöküğü Mağarası ve Cehennem Çukuru - Mersin
Cennet Çöküğü Mağarası; içinde yer alan Meryem Ana Kilisesi nedeniyle inanç turizmi açısından da önem taşımaktadır. Cehennem Çukuru ise Narlıkuyu Kasabası, Hasanaliler Mahallesinde Cennet Çöküğü ile yan yana bulunmaktadır.
Mersin'de 70 metre derinliğindeki yeşil tabiatıyla "cennet" ve 128 metrelik ürkütücü yapısıyla "cehennem" olarak adlandırılan tarihi obrukların, yenilenen yüzüyle bir yılda 500 bin turisti ağırlaması hedefleniyor.
Damlataş Mağarası, Antalya'nın Alanya ilçesinde deniz kıyısında bir mağaradır. Alanya şehir merkezine 3 km uzaklıkta ve tarihi Alanya Kalesi'nin batı kıyısında bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri