Kavgam'ın telif hakları Bavyera eyaletindeyken, 31 Aralık 2015 tarihi itibarıyla sona erdi. 1945 yılından beri yasaklı olan eser, Münih Çağdaş Tarih Enstitüsü tarafından bilimsel ve ayrıntılı, açıklamalı olarak “Kavgam: Eleştirel Baskı” adlı yeni versiyonuyla yayımlandı. 2 cilt halindeki yenilenmiş eser 8 Ocak 2016 ...
ANKARA: Adolf Hitler'in 1925'te yazdığı 'Kavgam' kitabının Türkiye'de yayımlanıp satılmasının, Alman mahkemelerinin girişimiyle yasaklandığı bildirildi. Yahudi Soykırımı ve İkinci Dünya Savaşı'nda milyonlarca kişinin ölümünden sorumlu olan Hitler'in kitabının yayın hakları Bavyera hükümetinin elinde bulunuyor.
Öğretmenler Birliği'nin başkanı Josef Kraus'un da, Hitler'in kitabından seçilmiş bölümlerin 16 yaş ve üstü öğrencilere okutulması gerektiğini, böylece yasaklanmış bir kitabın gençlere daha çekici gelmesinin önlenebileceğini ileri sürdü.
Tüm Türkçe aşıklarının kesinlikle okuması gereken bir kitap. Yalnız şunu belirtmek gerekir ki kitabı okuyabilmek için belirli bir Türkçe bilgisi ve eğitim seviyesi gerekiyor. Kavgam, dünyayı şekillendirmiş bir karakterin iç dünyasından yansımalar sunmaktadır.
Mein Kampf'ın “ham hali” Almanya ve Avusturya'da ırkçı nefreti körüklediği için yasaklandı. Ancak metin bir çok dile çevrilerek Hindistan, Brezilya ve Arap ülkelerinde internet üzerinden bir çok kişiye ulaştı. Eser Türkiye'deyse 2004'te 30 bin adet sattı. Eserin yeni baskısı 59 Euro'dan satışa sunuldu.
İlgili 31 soru bulundu
Kitap, günümüzde Fransa, Avusturya, Polonya ve birçok Avrupa ülkesinde yasaklanmış bulunmaktadır. Kitabın yayın hakları Bavyera hükûmetinin elindeydi.
Kavgam Kitap Açıklaması
Nazilerin kutsal kitabı olarak da adlandırılmış olan Kavgam, Hitler'in hapisteyken kaleme aldığı, hayatını, hayal kırıklıklarını, ideallerini ve davasını anlattığı ideolojik bir eseridir.
AFP'ye göre Adolf Hitler'in Kavgam adlı kitabının ilk onaylı Lehçe kopyası, kullanımı yalnızca akademik amaçlarla sınırlı olacak şekilde 2021 yılında Polonya'da yayınlandı. *İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir.
' 'Kavgam, Knausgaard'ın sıra dışı 6 ciltlik romanı tüm bilinen ticari reklamları alt üst ederek yazarını bir rock yıldızı haline getirdi. Sadece Norveç'te 450.000 adet satıldı, her 9 yetişkinden biri Kavgam'ı okudu. '
"Hitler, genç, üstün ırksal özelliklere sahip Amerikan halkını ve o zamanki kısıtlayıcı göçmen politikalarını beğeniyordu." "Kendisinin ve partisinin Yahudilere karşı dünya çapında açtığı savaşı her zamankinden daha açık bir biçimde anlatıyor." "Kavgam'dan daha kapsamlı bir biçimde Hitler'in tutkularını açıklıyor."
Hitler, Mein Kampf'ı Kasım 1923'te sözde Birahane Darbesi ile Alman Cumhuriyeti'ni yıkma girişimi nedeniyle vatana ihanetten mahkûm edilmesinin ardından 1924'te Landsberg hapishanesinde yazmaya başladı.
Haber Merkezi - Nazi lideri Adolf Hitler'in70 yıllık yasaklı eseri “Mein Kampf” (Kavgam), yasağın kalkmasıyla geçtiğimiz yıl 85 bin sattı.
544 sayfadan oluşan Kavgam isimli eser Adolf Hitler'in hayatını ve düşünce dünyasını yansıtıyor. Yazar, ressam ve aynı zamanda devlet adamı olan Hitler, bu eserinde nasyonal sosyalizmin fikirlerini ayrıntılı bir şekilde ele alıyor.
İlk defa 1910'da kitap olarak neşredilen ve Latin harflerinee yine ilk defa Ötüken Neşriyat için İsmail Alper Kumsar tarafından aktarılan Kavgalarım, aynı zamanda, Hüseyin Cahit'in, sonraki yıllarda siyasi şöhreti dolayısıyla gölgede kalan edebî kimliğini de tebarüz ettiren bir metindir.
1984 – George Orwell
1949 yılında İngiltere ve Amerika'da yasaklanan kitap, 1950 yılında da Sovyetler Birliği'nde yasaklanmıştır. Stalin, romanda hicvedilenin kendi yönetimi olduğu gerekçesiyle kitabı yasaklama kararı almıştır.
Oz Büyücüsü – L.
Kitap, 1928 yılında güçlü pozisyondaki karakterin bir kadın olması sebebiyle – ve bu durumun dine aykırı olması sebebiyle – tüm halk kütüphanelerinde yasaklanmış.
9. "Lolita", Vladimir Nabokov
Rus asıllı yazarın Paris'te İngilizce yazıp yayımladığı roman, müstehcen olduğu gerekçesiyle Fransa, İngiltere, Kanada, Yeni Zelanda, Güney Amerika ve Arjantin'de yasaklandı.
Kavgam (Almanca özgün adı: Mein Kampf), Adolf Hitler'in yazdığı otobiyografik bir kitap ve siyasal bir manifestodur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri