Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Çekme belgeli araçla trafiğe çıkmanın cezası ne kadar?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Çekme belgeli araçla trafiğe çıkmanın cezası ne kadar?

Çekme Belgeli Araç Trafiğe Çıkabilir mi? Çekme belgeli araç trafiğe çıkamaz. Çekme belgeli motoru trafiğe çıkarma cezası, Karayolları Trafik Kanununun 21. maddesine göre 10 ceza puanı ve 2.018 TL idari para cezası şeklindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortam.net

2023 çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkar?

Trafiğe çıkması yasak olan çekme belgeli aracınızı muayeneye götürmek için muayene randevusundan sonra Trafik Tescil Şubeye başvurarak Ek 33/A belgesini almanız gerekiyor. Bu belge ile aracınız 7 gün süre ile trafiğe çıkabilir ve aracınızı bu süre içerisinde muayeneye götürebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: autogong.com

Cekme belgeli araç Yakalanirsa ne olur?

Çekme belgeli araçlar yasal olarak trafiğe çıkamazlar ve eğer çekme belgeli bir araç trafikte yakalanırsa, plaka sahibine para cezası kesilir. Çekme belgesi olan bir aracın trafikte yakalanması halinde, bu durum ehliyet sahibinin trafik ceza puanına işlenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lexus.com.tr

Çekme belgeli araca trafik cezası gelir mi?

Çekme belgeli araçların trafiğe çıkabilmesi için öncelikle muayenesinin yapılması gerekmektedir. Çekme belgeli aracın vergi veya ceza borcu bulunmaz. Ancak çekme belgesi alınmadan önce aracın geçmişe yönelik muayene borcunun olup olmadığı öğrenilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: generali.com.tr

Cekme belgeli araç aldim ne yapmaliyim?

Muayene sonucunda alınan araç tespit raporu ile notere giderek geçici araç tescil belgesini almak mümkündür. Daha sonra noterden alınan Plaka Basım Talep Belgesi ile beraber Şoförler Odasından plaka çıkartılır. Çekme belgeli aracın trafiğe çıkabilmesi için son olarak motorlu taşıtlar vergisini ödemek gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rentgo.com

Çekme Belgeli Araçların Trafiğe Çıkarılması. Yapılması Gereken İşlemler Evrak Takibi 2022

İlgili 44 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Çekme belgeli araç trafiğe nasıl sokulur?

Çekme Belgeli Araç Trafiğe Çıkabilir mi? Çekme belgesi olan araçların yasal olarak trafiğe çıkması mümkün değildir. Çekme belgeli araç trafik dahilinde tespit edilirse plakaya para cezası, ehliyet sahibinin hanesine de ceza puanı yazılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: allianz.com.tr

Cekme belgeli araca sigorta yapılır mı?

Çekme belgesi bulunan bir araç, trafiğe çıkmadığı için trafikte olan tüm araç sahiplerinin ödemesi gereken Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Zorunlu Trafik Sigortası'ndan muaf tutulur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

Çekme belgeli araç hangi muayeneye girer?

Çekme belgeli aracı trafiğe çıkarmak için araç üzerinde bulunan çekme belgesinin kaldırılması gerekmektedir. Çekme belgesinin kaldırılabilmesi için araca geçici trafik sigortası yaptırılarak TÜVTÜRK üzerinden muayene alınması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ethicasigorta.com.tr

Çekme belgeli araç satışı nasıl yapılır?

Merak edilen çekme belgeli satış ise doğrudan araç sahibinin ilgili noter kurumuna başvurarak satış işlemlerini gerçekleştirmesidir. Bu işlem genelde birkaç saat içerisinde tamamlanır. Trafik Şube Müdürlüğü başvurusu yapılarak gerekli araç muayenesi yapıldıktan sonra çekme belgeli satış yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birinciel.com

Plakasız araç kullanma cezası kaç para?

Plakasız bir araçla trafiğe çıkmak 2 bin 312 TL para cezasının yanı sıra sürücünün sürücü belgesine de 10 ceza puanı uygulanır. Aynı zamanda plakasız aracın trafiğe çıkmasına müsaade edilmez. Plakasız araç trafikten men edilerek çekici ile en yakın emniyet otoparkına çekilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Çekme belgeli aracın vergi borcu olur mu?

Çekme belgeli araçlarında vergi ve ceza anlamında herhangi bir borcu olmaz fakat çekme belgesi öncesinde aracın muayenesi yapılmadığı için geçmişe yönelik muayene borcunun olup olmadığını öğrenmelisin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortam.net

Çekme belgesi nasıl iptal edilir?

Araç çekme belgesi nasıl kaldırılır sorusu da oldukça merak edilmektedir. İlk olarak araç çekme belgesinin kaldırılması için aracın muayene ettirilmesi gerekmektedir. Muayene sırasında araçta herhangi bir arıza ya da hasar tespit edilirse bu arızalar giderilmeli daha sonra tekrardan muayeneye sokulmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.sabah.com.tr

Çekme belgeli aracın plakası değişir mi?

Çekme belgeli bir araba alırsanız bu aracı trafiğe çıkarabilmek için muayene onayı almalı, aracın herhangi bir borcu varsa ödemeli, noterden de onay alarak kendi üzerinize yeni plaka ve yeni ruhsat çıkarmalısınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: experix.com.tr

Cekme belgeli araba nasıl olur?

Çekme belgesi uzun süre boyunca kullanılmayacak araçların trafikten çekildiğini belirten belgeye deniyor. Çekme belgesi ruhsatı araç sahibinin ilgili kurumlara başvurması sonucu alınıyor. Aracın isteğe bağlı olarak trafikten çekildiğini belirten bu belge, gerekli şartlar yerine getirildikten sonra iptal edilebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: blog.toyota.com.tr

Muayene Yok çekme belgeli ne demek?

Çekme belgesi aracın yalnızca belirli dönemler boyunca kullanılmayacağını ifade eden bir kelimedir. Araç için bu dönemler boyunca Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödenmez. Ayrıca muayene ettirilmesine de gerek bulunmaz. Bu durumun sebebi, çekme belgeli aracın hiçbir şekilde trafiğe çıkamayacağından ileri gelmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortaladim.com

Geçici plaka nereden alınır?

Her iki aracın karayolları muayene istasyon amirliğinde tespii yaptırılarak Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne müracaat edilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: amasya.pol.tr

Çekme belgeli satılık araç ne demek?

Çekme belgesi, araç sahibinin gerekli belgeleri toplayıp belirli kurumlara başvurarak alınır. Çekme belgesi araç satıldığında veya araç sahibi fikrini değiştirdiği takdirde, tekrar gerekli belgeler ve başvurular aracılığı ile, iptal edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: autoking.com.tr

Muayene olmadan araç satışı olur mu?

TÜVTÜRK tarafından yapılan ve fenni muayene olarak adlandırılan işlemin yapılmadığı araçların satışı gerçekleştirilemez. Araç ile ilgili devir işlemini başlatmaya çalışsanız bile tamamlamanız mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Hacizli araç çekme belgeli satılır mı?

Sayın meslekdaşım; hacizli aracın noter satışı mümkün ve geçerlidir. Noter satışı sırasında alacaklı bu durumu bildiğinden hacze konu alacağı da kabullenmiş demektir. Araç haciz ile de devredilebilir. Alıcı mülkiyetein devrini tüm takyidatları ile birlikte kabul eder .

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Çekme belgeli araç muayenesiz satılır mı?

Aracın muayenesi bittikten sonra da hemen satışı yapılamıyor. Bunun için araç çekme belgesini almanız gerekiyor. Bunu alarak noterden satış yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avecrentacar.com

Çekme belgeli araç son muayene tarihi nasıl öğrenilir?

E-Devlet ile Araç Muayene Tarihi Sorgulama

İlk adım olarak E-Devlet şifresi veya mobil imza ile sisteme giriş yapılır. Daha sonra "Araçlarım" bölümüne gidilerek araç bilgileri seçilir. Bu bölümde aracın son muayene tarihi ve geçerlilik süresi gibi önemli bilgilere ulaşmak mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lexus.com.tr

Çekme belgeli araç alırken nelere dikkat edilmeli?

Çekme belgeli bir araç satın aldıysanız ve arac ıtrafiğe çıkarmak istiyorsanız öncelikle aracınızın muayene onayını almalısınız ve aracın herhangi bir borcu varsa onu ödemelisiniz. Daha sonrasında gerekli belgelerle noter onayı alarak aracınız için yeni ruhsat çıkartabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: autoking.com.tr

El yapımı araç trafiğe çıkabilir mi?

Ancak tüm dünya genelinde araç yapımına dair belirlenmiş standartlar vardır ve bunlar yerine getirilmediği takdirde aracın trafiğe çıkması mümkün değildir. Tescil onayı almayan el yapımı araçlar, sadece trafiğe kapalı alanlarda kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Tek plaka ile trafiğe çıkılır mı?

Motosiklet, yarı ve tam römork araçlarda tek plaka kullanımı olsa dahi araç plakasız olarak kabul edilir. Bundan dolayı bu yasa gereğince ceza durumları doğar. Otomobil ve diğer araçlarda ise hem ön hem de arka bölümde bulunması gereken iki plakanın da olmamasıyla plakasız araç kullanma cezası ile karşılaşılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avecrentacar.com

Plaka değişince ruhsat değişir mi?

Plakalar, araç sahipleri tarafından satış sonrasında yenilenmek istenebilir. Eskiden satış sonrasında aracın kullanılacağı kente uygun olarak plaka yenilenmesi zorunluyken günümüzde bu işlem ruhsat sahibinin isteğine bırakılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: axasigorta.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT