Yasak tarihi, geri adım ile 17 Haziran'dan 31 Mayıs'a çekildi. İnşaat yasakları ile ilgili bugün yaşanan gelişmede; yasağın başlangıç tarihinin daha önce duyurulduğu üzere 17 Haziran 2022 olarak belirlenmesinin ardından bugün, 31 Mayıs 2022 tarihine geri çekildiği öğrenildi.
İlçedeki inşat yasağı 1 Temmuz 2023 itibariyle başlayacak. 1 Temmuz'da başlayacak olan yasak kapsamında yazlık konutlarının yoğun olduğu bölgelerde hafta içi 10.00 - 18.00 dışındaki saatlerde ve hafta sonu boyunca inşaat çalışması yapmak yasak olacak.
İnşaat yasağı uygulaması 15 Mayıs 2023 ve 15 Ekim 2023 tarihleri arasını kapsayacak.
İnşaat yasağı ise Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlükleri tarafından yaz aylarında 15 ili kapsayan turistik bölgelerde uygulanıyor. Çeşme, Bodrum, Datça, Marmaris ve Fethiye gibi ilçeler de inşaat yasağı konusunda başı çekiyor.
15 Mayıs - 15 Ekim 2023 Tarihleri Arasında 2015/3 Sayılı Bakanlığımız Genelgesine İstinaden İnşaat Yasağı Olan Dönem İçerisinde Çalışma Taleplerinin Değerlendirilmesi İçin İstenilen Belgeler.
İlgili 42 soru bulundu
İnşaat gürültüsünü şikayet edebileceğin yer Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merkezi Alo 181. 2013 yılından bu yana 7/24 hizmet veren hatta gürültü şikayetlerini iletebilmen mümkün.
“İnşaat veya yıkım faaliyeti sırasında, insan hayatı veya beden bütünlüğü açısından gerekli olan tedbirleri almayan kişi, üç aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.”
* Cumartesi-Pazar günleri ve Resmi Tatil günlerinde her türlü inşaat faaliyeti yasaklanmıştır.
4) İnşaat faaliyetleri hafta içi 10.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilebilir. 5) İnşaat faaliyetleri Cumartesi günü 12.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilebilir. 6) Pazar günü izin olduğu halde tüm bölgelerde inşaat faaliyeti gerçekleştirmek yasaktır.
Yasak, 15 Ekim'de sona erecek. Her yıl turizm bölgelerinde uygulanan inşaat yasağı, Muğla'da ve ilçelerinde 15 Mayıs'ta başladı. Yasaklar kapsamında, ağır nakliyat, hafriyat ve harç gibi inşaat çalışmaları yapılamayacak.
Bu sene kış mevsiminin yağışlı geçmesi nedeniyle Bakanlığın aldığı yeni kararla Turizm Sezonu İnşaatı Yasakları 1 Haziran da başlayacak, 15 Ekim de sona erecek.
30 Kasım 2022'de Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Çevresel Gürültü Kontrol Yönetmeliği'ne” göre inşaat faaliyetlerinin saat 10.00 ile 22.00 saatleri arasında sınırlandırıldı.
2023 YAZ DÖNEMİ İNŞAAT ÇALIŞMALARI HAKKINDA DUYURU. Üyelerimizin Bilgisine; Çeşme ve Karaburun yarımadasının tamamında 15 Haziran- 15 Eylül tarihleri arasında inşaat yasağı getirilmiştir.
İnşaat yasağı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaz aylarında uygulanan yasakların tümüne denilmektedir. Bu uygulamanın yapılmasının amacı ise turizm sektörünün olumsuz şekilde etkilenmemesi ve aynı zamanda gelen yabancı turistlerin bu durumlardan etkilenmesi adına yapılan bir uygulamadır.
Bodrum'da, 15 Mayıs'ta başlayan inşaat yasağına rağmen inşaatlar Valilikten alınan izinlerle çalışmalarını sürdürüyor.
Bu nedenle de tatil sezonunda inşaat sezonu durgunluk yaşamakta ve Çeşme inşaat yasağı 2023 günleri başlamaktadır. Bir taraftan inşaat sektörüne zarar veren bu olay diğer taraftan turizm gelirlerinin olumsuz etkilenmesini engellediğinden Çeşme için kara dönüşmektedir.
İnşaat Yasağı uygulamalarına aykırı faaliyetler görüldüğünde, Bakanlığımıza ya da bağlı olunan İl Müdürlüklerine dilekçe veya e-mail ile başvuru yapılabilir.
– Ancak 19.00'dan itibaren inşaatta herhangi bir faaliyet yürütmek hatta beton dökmek dahi yasak. – Ancak geçen yıl yapılan bir düzenleme ile Cumartesi ve Pazar günleri inşaatta faaliyete saat 10.00 itibarıyla başlanabiliyor.
yani endüstriyel veya konuta bağlı olarak, azami seviye de farklı olabilir: 75 dB ve 65 dB buna karşılık gelir.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 2013 yılında Alo 181 Çağrı merkezini hizmete alarak vatandaşlarla birebir iletişim kurulmasını hedefledi. Bakanlığımız 2023 çevre ve şehirleşme vizyonu, yaşam kalitesini artıran, insan ve çevre prensibi çerçevesinde Alo 181 ile vatandaşa 7 gün 24 saat hizmet veriyor.
Haftasonu ve resmi tatil günlerinde tadilat çalışmasına müsaade edilmez. Daire içi onarım işlerinin kısa sürede ve çevreye rahatsızlık vermeden bitirilmesine özen gösterilmeli aşırı ses çıkan çalışmaların (matkap, hilti vs.) uzun süreli olmamasına dikkat edilmelidir.
Madde 4 —Bu Yönetmelik kapsamına giren işlerin yürütüleceği çalışma dönemi, işin niteliğine göre, en çok altı ayı geçmemek üzere, işveren tarafından belirlenir.
Genelge sadece ağır işleri kapsıyor
Kırıcı, beton dökme, mikser, hafriyat yapma, iş makinaları gibi faaliyetler yasaklanıyor bu kararla. Genelge sadece ağır işleri kapsıyor. Sıva, boya, badana, seramik, elektrik tesisatı, su tesisatı gibi ince işçilik yapılmaya devam edilebilir.
Yapı ruhsatiyesi alınmadan veya ruhsata aykırı olarak bina yapan veya yaptıran kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Umuma açık yerlerde çevreyi kirletenlere 3 bin 36 lira ceza
Öte yandan umuma açık yerlerde her ne şekilde olursa olsun çevreyi kirletenlerin cezası 3 bin 36 lira olarak belirlendi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri