Ağda yapmak: Evde veya güzellik merkezinde uygulanabilecek bu yöntemde ağda bıyık veya çene gibi bölgelere sürülür. Sonrasında ise hızla tüylerin uzama yönünün aksine çekilerek tüyleri kökünden alması sağlanır. Ağda yöntemi acısıyla meşhur olsa da uzun süre pürüzsüz bir his sağlar.
Merhabalar, çene altındaki kıllara lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine (göz kapağı dışında) uygulanabilir. Buz Lazer etkili ve kalıcı sonuçlara sahip yenilikçi bir sistemdir.
Çene kıllanması noktasında alınabilecek önlemler arasında buz lazer veya iğneli epilasyon gelmektedir. Çene kıllarından kurtulma konusunda mutlaka uzman ellerden destek alınmalıdır. Bu çene lazer epilasyon veya çene altı tüyleri lazer epilasyon uygulamaları ile istenmeyen tüylere çözüm bulmak oldukça kolay olacaktır.
Tedavi alacak kişinin cilt tipine ve kıl yapısına bağlı olarak, uygulama ortalama 6 ila 8 seansa arasında değişmektedir. Ancak beyaz tenli ve sarı kıl yapısına sahip kişilerde seans süresi uzayabilir. İki seans arasında 6 ila 8 hafta gibi bir bekleme süresi olmaktadır.
Günümüzde kadınlar kadar erkekler de lazer epilasyondan yararlanmaktadır. Buz Lazer etkili ve kalıcı sonuçları, ağrısız ve yan etkisiz olması ile günümüzün en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemidir.
İlgili 19 soru bulundu
AŞIRI TÜYLENME İÇİN HANGİ BÖLÜME GİDİLİR? Aşırı tüylenme (hirsutizm) probleminde, öncelikle bir dermatoloji uzmanına veya kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurmanız önerilir. Bu uzmanlar, cilt, saç ve hormonel sorunlarla ilgilenerek hirsutizm durumunun altında yatan nedeni belirlemeye yardımcı olabilirler.
Hirsutizm, kadınlarda genellikle hormonal bir dengesizlik sonucu ortaya çıkan erkek tipi tüylenme şeklinde tanımlanır. Kadınların vücudundaki kıl tipi genellikle daha incedir ve halk arasında şeftali tüyü olarak bilinir. Hirsutizm kaynaklı kıllanma artışındaki temel ayrım kılların miktarının yanında yapısıdır.
Kadınlardaki erkeklik hormonu salgısı herhangi bir nedenden dolayı artış gösterdiğinde,istirahat halindeki erkek tipi kıllanma bölgeleri uyanır ve erkeklik hormon artışı sevyesine bağlı olarak azdan çok erkek tipi kıllanmaya yol açar,tüylenmenin yanında ayrıca yağ üretimi de artar ve sivilcelenmeye yol açar.
Kadınlar için pek çok yüzdeki tüylerden kurtulma yöntemi vardır ve bunlar arasında epilasyon (yüz epilasyonu), cımbız, ağda, şeker, iplik, yakma, tıraş etme, ağartma, krem, lazer, IPL, elektroliz veya makyaj yapma gibi seçenekler yer alır.
Dudak üstü, yanak, kaş, çene kenarları ve kulak etrafı gibi yüz bölgelerine ağda yapılabilir. Tüy dökücü kremler ve ip, yüzdeki istenmeyen kıllardan kurtulmak için genellikle tercih edilir. Acısı daha az olan bu yöntemler, kısa süreli etkidir.
Tedavide eğer hirsütizme yol açan bir hormon bozukluğu var ise bunun tedavisi Endokrinoloji doktoru tarafından düzenlenir.
Ağda yapmak kılları kökünden aldığı için bu tarz tüylerin yapısında bir değişiklik yaratmazken, jilet kullanımı pürüzsüz bölgelerdeki bu yumuşak tüylerin sertleşmesine ve görünür hale gelmesine sebep olur.
Yüzdeki tüyler normal bir biyolojik oluşum olduğundan, çoğu yöntem tüyleri kalıcı olarak gidermez. Lazer epilasyon bile bir kadının yüzündeki tüyleri kalıcı olarak yok edemez. Yüzdeki tüyleri kalıcı olarak yok edebilen tek gelişmiş epilasyon tekniği iğneli epilasyondur.
Vücudumuzdaki hiçbir kılın uzama hızı veya gürlük miktarı, kılların kesilmesiyle alakalı değildir. Bugüne kadar bu iddiayı ele alan hiçbir araştırma kılların kesilmesini uzama hızı veya kıl gürlüğü ile ilişkilendirmediği gibi, yapılan tüm araştırmalar arada hiçbir bağlantı bulunmadığını göstermektedir.
2) Tuz ve Limonun Pratikliği!
Limon ve tuz kıl köklerini yumuşatarak tüylerin zamanla azalmasına ve dökülmesine yardımcı olur. Aynı zamanda ağda sonrası oluşan lekelerin giderilmesinde oldukça etkilidir. Tuz – limon karışımını tüy dökücü sprey olarak kullanabileceğiniz gibi direkt cildinize de uygulayabilirsiniz.
Karınca yumurtası yağı çok eski zamanlardan beri bilinen, tüy görünümünün azalmasına katkı sağlayan ve doğal yollarla elde edildiği için cilde hiçbir zararı olmayan geleneksel bir yöntemdir. Aynı zamanda kıl köklerini kurutan yağ olarak da bilinmektedir.
Yöntem 4: Ağdalama
Avantajları: Ağda, kılları kökünden aldığı için dört haftaya kadar yüzünüzdeki kıllardan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Ağda yapmadan önce kılın 6,5 mm uzunluğunda olduğundan emin olmanız gerekir.
Merhabalar, istenmeyen tüylerden kalıcı bir şekilde kurtulmanın en etkili yöntemi lazer epilasyondur. Elbette ünlülerin hepsinin tüylerinden nasıl kurtulduğunu bilmemiz mümkün değil ancak birçok ünlünün lazer epilasyondan yararlandığını söyleyebiliriz.
Kaş usturası ile yüz almak tüyleri kalınlaştırır mı ya da kaş usturası tüyleri çoğaltır mı gibi pek çok soru merak edilir. Kaş usturasının uç kısmında bulunan jilet kısmı ile tüylerin temizlenmesi sağlanırken tüylerde çoğalma ya da kalınlaşma meydana gelmez.
Kıl kökü derinin birkaç milimetre altındadır, süt bezleri ise çok daha derindedir. Meme üzerine yapılan lazer epilasyon, süt bezlerine zarar vermez. Memenin iç kısımlarında yer alan süt bezleri, daha yüzeyde kalan lazer ışınından etkilenmez. Bu nedenle ilerde emzirmenizde herhangi bir problem olmaz.
Hirsutizm kadınlarda yüz, göğüs ve sırt gibi bölgelerde erkek benzeri koyu kalın kılların aşırı büyümesine neden olan bir durumdur. Genellikle başta testosteron olmak üzere aşırı miktarda erkeklik hormonlarından (androjenler) kaynaklanır. Tedavisinde kişisel bakım yöntemleri ve etkili tedavi seçenekleri mevcuttur.
Genellikle sakal, bıyık, göğüs, sırt, göbek altı, göbek üstü, ve kuyruk sokumu gibi erkeklerde doğal olarak bulunan bölgelerde kıllanma görülürken, kadınlarda bu bölgelerde ince tüyler olması normaldir.
Kalçadaki tüylerden Buz Lazer ile kalıcı bir şekilde kurtulabilirsiniz. Buz Lazer ortalama 8 seans önerilir. Her seans sonrasında tüylerde azalma, incelme ve seyrelme fark edilir. İlerleyen seanslarla birlikte kıl kökleri bir daha kıl üretemeyecek şekilde tahrip edilir.
Aşırı tüylenme şikayeti olan kişilerin sağlık kuruluşlarının dahiliye ( iç hastalıkları) ya da endokrinoloji bölümüne gitmeleri gerekmektedir. Bu duruma neden olan durumlar araştırılır. Eğer gerek görülürse kadın hastalıkları ve doğum bölümüne yönlendirilebilir.
Tüylenme: Polikistik over sendromu olan kadınlarda erkeklik hormonu olan androjen miktarında artışlar görülebilir. Hormon salgılanmasındaki bu artışlar tüylenmeye neden Tüylenmeler boyun altında, göğüs altları ve uçlarında, sırtta; bıyık bölgesinde ve vücudun muhtelif bölgelerinde kendisini gösterebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri