Kuran'da geçen cennet çiçeklerini bazılarının adları şunlardır: Sidelya, Belinay, Dalya, Gonca, Sad-berg.
1- Belinay Çiçeği:
Bilindiği üzere cennette de mertebeler olacaktır. En yüksek mertebede ise peygamberlerin ve şehitlerin olacağını söyleyen birçok hadis günümüze kadar ulaşmıştır. Belinay Çiçeği de sadece peygamberlerin katında açacak olan bir çiçek ismi olarak bilinir.
Cennet çiçeği çalı türünde bir çiçek olduğu için doğru şekilde özellikle çiçek açmadan budanması yapılmalıdır. Cennet çiçeği bitkisi için güneş ve nem dengesi iyi ayarlandıktan sonra gelişimi oldukça hızlı olmaktadır.
Kınagiller familyasına ait olan cennet çiçeği 15 cm ile 60 cm arasında boy sürebilen bir bitkidir. Cennet çiçeği çalı formunda ve uzun süre çiçekli olması yanında az bakım isteyen bir bitkidir. Cennet çiçeği bitkisi soğuğa dayanıklı olmadığı gibi yüksek kuraklık oluşan yerlerde de yetişmemektedir.
Kılıç çiçeği diğer bir ismi ile peygamber kılıcı çiçeği bir rivayete göre ismini Peygamber efendimiz Hz. Muhammed S.A.V'in en çok sevdiği çiçek oluşundan almaktadır.
İlgili 22 soru bulundu
Gonca: Tasvir edildiğine göre dünyada benzeri görülmemiş güzellikte gonca güller olacaktır. Bu gonca güller daha önce dünyada olandan farklı ve muhteşem güzellikleri ile göz kamaştıracaktır.
Gülün, Hz. Peygamber'in sembolü olduğu, O'nun (s.a) yüzünün güzelliğini hatırlattığı, kabrinin “gül bahçesi”, insanlığa tebliğ ettiği Kur'ân-ı Kerim'in de “gül tohumları saçan” bir kitap olduğu ifade edilmiştir. Yine inanışa göre gülün, miraç gecesinde, O'nun terinden meydana geldiği şeklinde rivayetler vardır.
Lavinia çiçeği, dünya üzerindeki pek çok ülkede ölüm çiçeği olarak bilinmektedir. Bu sebeple lavinia çiçeği ölümü çağrıştıran bir çiçek olarak nitelendirilmektedir. Lavinia çiçeğinin bir hayli merak uyandıran Latince adı "Knautia arvensis" olup uyuz çiçeği yahut misk çiçeği olarak da bilinen bir çiçek türüdür.
İsminden de anlaşılacağı üzere barışı temsil eden bu çiçek; özür dilemek, barışmak için adım atmak ve tekrar bir araya gelme niyetini belli etmek için tercih edilen çiçekler arasında yer alır. Aynı zamanda barış çiçeği anlamı; beyaz çiçekleri ile saflık, masumiyet, huzur ve duruluktur.
Cennet Kuşu Bitkisi adıyla anılan Strelitzia, ev bitkileri kategorisinin kuşkusuz en muhteşem ve rakipsiz bitkisidir. Starliçe çiçeği, egzotik tepeli bir kuşun kafasına benzetildiği üzere Cennet Kuşu Bitkisi olarak adlandırılmıştır. Bu çiçekler, evde büyütüldüğü takdirde yeni saksılara yerleştirilmelidir.
Evcil dostlarımız için az miktarda toksik etkilidir, ağız yolu ile temasta tahriş edicidir. Turna Gagası veya Cennet Kuşu Çiçeği olarak da adlandırılan Strelitzia, en seçkin çiçekli ev bitkilerinden biridir.
Starliçe Bitkisi - Cennet Kuşu Çiçeği yenilmesi durumunda toksik etki gösterebileceği için evcil hayvan dostlarımızdan uzak bir yerde yetiştirilmelidir.
Cennet Kuşu Çiçeği Bakımı
Su: Cennet Kuşu çiçekleri, nemli ancak suya doymamış toprakta en iyi şekilde büyür. Bitkinin toprağının tamamen kurumasına izin vermeden düzenli olarak sulanması önemlidir. Işık: Bu bitkiler, parlak ancak dolaylı ışığı tercih eder. Direkt güneş ışığı, yapraklarında yanıklara neden olabilir.
Gül, sembolik olarak sevgiyi; aşkı temsil eden bir çiçektir. Hatta gül renklerine göre hangi duygunun anlatılmaya çalışıldığı anlaşılabilir. Hz. Muhammed, Allah'ın en sevdiği kulu olduğu için; gül benzetmesi yapılarak en sevilen kul olduğu mesajı verilmeye çalışılır.
Cennette ırmaklar gördüm: Sütten, sudan, şaraptan, baldan... Her köşke bu dört ırmaktan kol ayrılıyor; o köşklerin içine akıyordu: Kâfurdan, beyaz, baldan tatlı, kokusu miskten güzel. Orada çeşmeler gördüm: Rehiykten, selsebilden, tesnimden... O ırmakların ve çeşmelerin kenarları altın, inci, gümüş ve yakuttandı.
Buğlem ismi yabancı kökenlidir. Arapçadan dilimize geçmiş olan ve isim olarak kullanılan Buğlem'in Türk Dil Kurumu sözlüğünde yer alan açıklaması cenneti müjdeleyen melek şeklindedir.
Bulunduğu ortama şans ve para getirdiğine inanılan Crassula çiçeği, halk arasında genellikle para çiçeği ve bereket çiçeği isimleriyle bilinir. Ayrıca kimi yörelerde yeşim çiçeği ve mücevher çiçeği olarak da bilinir. İsminden de anlaşılacağı üzere, bu çiçeğin bulunduğu ortama şans ve para getireceğine inanılır.
Barış çiçeği, huzur zambağı adıyla da bilinen bu bitkinin bir adı da 'kadın mutluluğu'. Bulunduğu evde çiftler arasında kavgaları azalttığına inanılıyor.
Lilyum çiçeği doğumu ve masumiyeti simgelemektedir. Diğer bir adı zambak olan lilyum çiçeği aynı zamanda adanmışlığı ve saflığı simgeler. Pek çok kültürde hemen her rengiyle yer edinebilmiş olan zambak çiçeği özel bir çiçektir.
Mezarlığa ekilen bazı çiçekler; Krizantem, Acem halısı, Nergis, Gül çeşitleri, Sardunya, Kasımpatı. Mezarlığa ekilecek ağaçlar ise; Servi, Çam, Ladin ve Çeşitli meyve ağaçları ekilebilir.
Mezar üzerine dikilebilecek bitkiler genellikle soğanlı bitkilerdir. Bunlar nergis, zambak, safran gibi bitkilerdir. Kış aylarında çiçek açan bu bitkiler mezar üzerinde yaz kış kalır. Ancak soğanlı bitkilerin verimli çiçekler verebilmesi için her yıl sökülüp dinlendirilmesi ve tekrardan dikilmesi gerekir.
Geçmiş Olsun Ziyareti İçin Çiçek Önerileri
Özellikle beyaz renkli orkideler zarafeti temsil etmektedir ve iyileşme süreçlerine katkıda bulunmaktadır. Güller ve lilyum çeşitleri de geçmiş olsun ziyaretlerinde sıklıkla tercih edilmektedir. Hasta kişilere gönderilen güller çoğu zaman beyaz renklerde karşımıza çıkmaktadır.
Sevgi çiçeği veya bilimsel adıyla Centaurea tchihatcheffii, Asteraceae (Papatyagiller) familyasının Centaurea (Peygamberçiçeği) cinsine ait ve Türkiye'ye endemik olan bir türdür.
Sevgili peygamberimiz muhammet mustafa s. A. V in çok sevdiği bir lezzetmiş sahine tatlısı. Tatlıyı merak ettiğim içinmi yoksa kendisini severek yiyen peygamberimizin o hissiyatını yüzyıllar sonra damağımda yaşayabilmek içinmi diye sorarsanız, tabikide o hissiyatı yaşabilmek için derim.
Peygamberimiz: “Misk, kokuların en güzelidir” buyurmuştur. Ve onu başına, saçlarına ve sakalına sürerdi. Hz. Ayşe validemiz Peygamberimizin ihrama girmeden önce, Kâbe'yi tavaftan önce ve bayramda misk içeren koku kullandığını bildirmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri