İnflamasyonu azaltmaya yardım eder Antiinflamatuar bileşikler açısından zengin olan cennet hurması inflamasyonu ve neden olduğu hastalıkları azaltmaya yardım edebilir. Ayrıca karotenoidler ve flavonoidler de içeren cennet hurması E vitamini de içermektedir ve bunlar vücudun iltihaplarla savaşmasına yardım eder.
Cennet hurması gözlerinizi sağlıklı tutmanıza yardımcı olabilir. Günde bir adet cennet hurması tüketerek, günlük A vitamini ihtiyacınızın yarısından fazlasını karşılayabilirsiniz. Ayrıca kabuğu göz sağlığı için önemli olan lutein ve zeaksantin isimli antioksidanları içerir.
Bununla alakalı olarak da çok fazla tüketilmemesi gerekir." dedi. Yorgunluk ve stresi azaltan Trabzon hurmasının günde en fazla iki tane tüketilmesini tavsiye eden Uysal, zaman zaman bu meyvenin çok fazla tüketilmesine bağlı sağlık sorunları nedeniyle hastaneye başvuranlar olduğunu ifade etti.
Ancak çok fazla tüketildiği zaman bütün besinler gibi aşırı tüketmekten kaçınılmak gerekir. Cennet hurması fazla tüketildiği zaman içeriğindeki yoğun meyve şekeri sebebi ile şekeri çıkartabilir. Bunun ile beraber fazla tüketildiğinde bağırsak sağlığı için de iyi olmayan etkileri söz konusudur.
İlgili 16 soru bulundu
Cennet Hurmasının Kabuğu Yenir Mi? Cennet hurması, kabuğuyla birlikte yenilen meyvelerden biridir. Ancak meyve olgunlaştığında kabuğu sertleşir ve yenmesi zorlaşır.
Bu meyve yumuşak bir formda olduğu için cennet hurması nasıl soyulur diye düşünüyor olabilirsiniz. Soymakla uğraşmak yerine sap kısmını koparıp, oluşan deliğin etrafındaki kabukları hafifçe aralayıp kaşıkla da cennet hurmasını yiyebilirsiniz.
Hurma, yüksek lif içeriği nedeniyle yatmadan önce mükemmel bir atıştırmalıktır.
Trabzon hurması ya da cennet hurması olarak anılan bu meyvenin olgunlaşmış halini dikkatle tüketmek önemli. Çünkü tamamen olgunlaşmış bir Trabzon hurmasının 100 gramında yaklaşık 13 gram kadar şeker bulunuyor. Böyle yüksek bir oranda şekere sahip olduğu için de meyvenin açken yenmemesi tavsiye ediliyor.
Cennet hurması içeriğinde yüksek lif barındırdığından, aşırı tüketildiğinde laksatif etki ile bağırsak hareketlerini artırarak ishale yol açabilir. Cennet hurmasının yüksek miktarda oksalik asit içermesi de cennet hurması zararları arasındadır.
Hurma çekirdeğinin direkt ağız yolu ile yutulması tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Soluk borusuna kaçan hurma çekirdekleri nefes almayı güçleştirebilir. O nedenle hurma çekirdeği mutlaka öğütüldükten sonra tüketilmelidir. Bu çekirdekler öğütüldükten sonra kahve yapılarak tüketilebilir.
Trabzon Hurması Zararları ve Yan Etkileri
İçeriğindeki yüksek karbonhidrat nedeniyle kan şekerini yükseltici etkiye sahiptir ve şeker hastaları tarafından dikkatli tüketilmesi gerekir. Ayrıca yüksek oranda tanen içerdiği için kabızlık yapabilir.
Cennet elması, cennet hurması, taze hurma olarak bilinen Trabzon hurması hem çok lezzetli hem de kilo vermeye yardımcı bir meyvedir. Cennet hurması, Trabzon hurması ve taze hurma olarak adlandırılan mucizevi meyvenin faydaları saymakla bitmiyor. Hem zayıflamaya yardımcı hem de vitamin deposu...
Cennet hurması içinde bulunan antioksidanlar, serbest radikallere karşı koruyucu süpürücü olarak işlev görürler, enfeksiyonlara ve zararlı hastalıklara karşı direnç geliştirir. Cennet hurması kabuğu, yaşlanma ile bağlantılı hasarlardan koruyan fitokimyasallar içerir.
Cennet hurması içerdiği vitaminler sayesinde cinsel gücü yükselttiği bilinmektedir. Bunun yanı sıra erkeklerde sperm kalitesini de arttırmaktadır.
Her sabah spor yapmadan önce aç karnına hurma tüketmek enerjik hissetmeye ve sağlıklı kilo vermenize yardımcı olabilmektedir. Hurmaların lif açısından yüksek olması ve kalın bağırsakta emilimini yavaşlatması uzun süreler tok hissetmenizi sağlar.
Ramazan'a özel lezzetler arasında yer alan hurmanın böbrek hastaları tarafından dikkatli tüketilmesi gerekiyor. Hurmanın içinde yüksek oranda yer alan potasyumun fazlalığı böbrek hastalıklarında ani kalp durmalarına neden olarak hayati tehlikeye yol açabiliyor.
Cennet hurmasının kalori değerleri: 100 gram cennet hurması: 73 kalori. 1 adet orta (80 g) cennet hurması: 58 kalori. 1 adet Trabzon cennet hurması: 118 kalori.
Cennet hurması dipfrizde nasıl saklanır? Yaş hurmaların tazeliğini koruyarak uzun bir süre saklamak istiyorsanız mutlaka dondurucuda saklamanız gerekir. Dondurucudan çıkarttığınız yaş hurmanın yumuşamasını bekledikten sonra saklama poşetinden çıkartmalı ve sonrasında hurmaları ayırıp tüketmeye başlamalısınız.
Cennet hurması kurusu da diğer tüm kurutulmuş doğal meyveler gibi nem olmayan, olabildiğince kuru, serin ve doğrudan güneş ışığı almayan alanlarda saklanmalı. Bunun için dilerseniz koyu renkli cam kavanozları ya da pamuklu sebze-meyve keselerini tercih edebilirsiniz.
Ara öğünlerde veya gün içinde 1 adet cennet hurması beslenme uzmanı kontrolünde tüketilebilir.
100 miligram cennet hurması 0,3 miligram demir içerir. İçeriğindeki demir sayesinde cennet hurması, kansızlık (anemi) için destekleyici besinlerdendir.
Öğütülen hurma, başka bir kaseye alındıktan sonra yulaf unu, beş damla zeytinyağı ve beş damla papatya yağı da eklenir. Tüm malzemeler spatula yardımıyla karıştırılarak uygun kıvam elde edilir. Hazırlanan maske, yüz bölgesinde 15 dakika kadar bekletilten sonra ılık suyla yıkanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri