Hindistan'ın dünyaya sunduğu lezzetlerin birçoğu İngilizler sayesinde tüm dünyaya yayıldı. Chai Tea Latte de bunlardan biri. Hindistan'da yapılan çayda süt ve şeker bulunmazken İngilizler adetleri olduğu üzere Chai'ye de süt ve şeker ilave eder.
Hindistan'da “çay” anlamına gelen “chai”nin en sık tüketilen şekli olan Chai Masala, bu bölgede yetiştirilen çayların çeşitli baharatlar ile karıştırılmasıyla elde edilen çok özel bir karışımdır.
İçecek bu baharat ve bitkilerle Chai Tea ismini alır. İçine süt veya siyah çay konulduğunda ise, Chai Tea Latte ismini almaktadır.
Chai Tea Latte'nin kökeni Hint medeniyetine dayanmaktadır.
Bu çay yapraklarındaki kafein sayesinde güne zinde ve canlı bir şekilde başlamak isteyen kişilere chai çayı oldukça yardımcı olabilir. Güne çay yapraklarının içindeki kafein sayesinde zinde başladıktan sonra tüm gün boyunca enerjik hissetmenize ise chai çayının içerisinde yer alan baharatlar yardım eder.
İlgili 37 soru bulundu
Büyük boy bir Chai Tea Latte'de yaklaşık 0.2 gr yağ bulunur. Bunun dışında yaklaşık 4 mg kolesterol ve 97 mg sodyum içerir. Chai Tea Latte besin değeri olarak bunların dışında 44 gr karbonhidrat, 7.5 gr protein, 100 mg kafein ve 42 gr şeker barındırır.
Hem kahve hem çay insanları için: Chai Tea Latte
Kendisini tam olarak kahve insanı olarak tanımlamayan ama biraz kafein fena olmazdı diyenlerin tercihi Chai Tea Latte ile 100 mg kafein sınırının altına iniyoruz. Çünkü kış günlerinin bu leziz içeceğinde sadece 95 mg kafein var.
Chai Tea Latte:
Tall: 47,00 TL. Grande: 53,00 TL. Venti: 59,00 TL.
İtalyan'ların genelde sabah kahvaltılarında sıkça tükettikleri Latte, Türkiye'de son yıllarda bazı cafe markalarının yaygınlaşması ile tanınmıştır.
Chai Tea Latte (Küçük): 29,75 TL. Ahududulu Cheesecake: 33,25 TL.
İpek Yolu ile gelen 'çay' kelimesi
Türkçede 'çay' denmesi de Farsçaya dayanıyor. Çin'in Mandarin lehçesinde 'ça' diye okunan bu kelime Farslılarla beraber "chai/çay" olarak birçok ülkeye yayıldı. Bu yüzden çayın muhtemelen Farsçadan da daha eski olan Japonca ve Korece kullanımları da cha şeklinde kaldı.
Kokusu ve görüntüsü itibarıyla geleneksel lezzetlerimizden biri olan salep ile benzerlik taşıyan Chai Tea Latte'nin vücut sağlığına birçok faydası olduğu biliniyor. Bunların başında soğuk algınlığını önlemeye ve boğaz ağrılarını gidermeye yardımcı olma özellikleri geliyor.
En önemli çay üreten ülkeler Çin, Hindistan, Kenya, Sri Lanka ve Türkiye'dir, ve bu ülkeler toplam dünya çay üretiminin dörtte üçünü karşılar. Japonya'da sadece yeşil çay üretilir.
Bir kaynağa göre, çayın ilk yudumlanışı çok eskilere, M.Ö. 2737 yılına, Çin İmparatorluğu'na kadar dayanır. Efsaneye göre Çin'in ilk imparatorlarından Shen Yung , çay bitkisinin tesadüfen sıcak suya düşmesine şahit olur.
ks. tiny encryption algorithm. çok hızlı bir kriptografik algoritma. algoritma public domain * olduğu için, ücretsiz olarak kullanmak mümkündür.basit 8bit bir cpu üzerinde bile standart logic * ve aritmetik işlemler kullanılarak implement edilebilirdir.
Cappuccino (okunuşu: Kapuçino), İtalyan yapımı bir kahve türüdür. Espresso ve sıcak sütün kaynatılmasıyla meydana gelir.
Espresso, koyu kavrulmuş, Türk Kahvesi kadar olmasa da, yeteri kadar ince çekilmiş İtalya'ya özgü bir kahve türüdür.
Kolombiya, kahve üretim hacmi bakımından rakip ülkelerin gerisinde kalmış olsa da, dünyanın en iyi kahvesinin üretildiği yer olarak ün yapmış bir ülke.
starbucks menüsünde bardak boylarının isimleri. tall küçük, grande orta, venti büyük boydur.
Espresso shot'ın kısa çekimle, yani daha az su ile temas etmesi sağlanarak hazırlanması anlamına gelen Ristretto, bu sayede daha yoğun ve konsantre bir espresso tadı sunuyor. Özel bir latte deneyimi sağlayan, Ristretto Bianco, daha yoğun espresso lezzeti, süt ve kadifemsi süt köpüğünün birleşiminden oluşuyor.
Venti menüye eklenince Starbucks dört farklı boyun çok fazla olduğuna karar verdi. Böylelikle short menülerden çıkarılınca tall küçük boy bardaklar için kullanılmaya başlandı.
1 porsiyon (355 ml) içinde 194 kadar kalori mevcut.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri