Online check-in yapmak için internetten biletinizi aldığınız havayolunun web sitesine giriyor ve “online check-in” sekmesini tıklıyorsunuz. Açılan kutuya PNR kodunuzu(rezervasyon numarası) ve ad-soyad bilgilerinizi giriyorsunuz. Şirket koltuk seçimine izin veriyorsa koltuğunuzu seçip işleminizi tamamlıyorsunuz.
Havaalanında check-in yapmak için kimliğiniz ya da pasaportunuz muhakkak yanınızda bulunmalı. Havayolu şirketinizin bankolarını bulup sıraya giriyorsunuz. Sıra size geldiğinde resimli kimliğiniz ya da pasaportunuzu görevliye verip gideceğiniz lokasyonu ve uçuş saatini söylüyorsunuz.
Havaalanı işlemlerinizi Online Check-In tabelası bulunan kontuarlardan yaptırabilirsiniz. Biniş kartlarınızı temin etmek için Self Check-in kiosklarımızdan işlem yapmanızı öneririz. Havalimanındaki check-in işlemleri iç hat seferlerinde uçuştan 45 dakika önce, dış hat seferlerinde uçuştan 60 dakika önce sona erer.
Online check-in yaptıysam uçuş saatimden ne kadar önce havalimanında olmalıyım? Ayrıca havalimanına vardığımda ne yapmalıyım? Online check-in işleminizi önceden yaptığınızda, havalimanında biniş kartınızı almak ve bagajlarınızı teslim etmek için check-in bankolarına başvurabilirsiniz.
Online check-in yapmadan mutlaka öncesinde uçak bileti almanız gerekmektedir. Online check-in işlemi uçuşa 24 veya 72 saat kala başlıyor ve son 45 veya 60 dakikaya kadar yapılabilmektedir.
İlgili 28 soru bulundu
Online check-in işlemi sizi havaalanlarında uzun kuyruklarda beklemekten kurtaran bir uygulamadır. Bilgisayarınızın başında, bulunduğunuz ortamın konforundan çıkmadan check-in yapmanızı sağlar. Bu şekilde dilediğiniz koltuk numarasını seçerek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Uçak biniş kartları mobil olarak alınabiliyor. Check-in işleminizi online olarak yaptıktan sonra mobil biniş kartınızı kolayca oluşturabilirsiniz. Mail adresinize gönderebileceğiniz mobil biniş kartınızı telefonunuza indirerek görevlilere gösterebilirsiniz.
Online Check-in yaptırdıysanız bagajınızı teslim etmek ve biniş kartınızı almak için Check-in bankolarına gidebilirsiniz. Eğer bagajınız yok ve biniş kartınızı bastırdıysanız direk uçuğa biniş kapılarına geçebilirsiniz.
Online check-in yaptıysam ve teslim edeceğim bagajım varsa ne yapmalıyım? Online check-in işlemleri sırasında yolcularımıza bagaj bilgisi sorulmadığından, bagajınızı teslim etmek için havalimanlarındaki “Bagaj Teslim” ya da “Online Check-in” bankolarına başvurabilirsiniz.
Hayır, e-biletinizin çıktısını yanınızda taşımak zorunda değilsiniz. Bilet numarası, rezervasyon kodu (PNR) ve kimliğinizle kontuarda işlem yapabilirsiniz.
Havalimanlarında alınan ek önlemler sebebiyle oluşabilecek zaman kayıplarına karşı, yolcularımızın uçuşlarından en az 3 saat önce terminale gelmeleri önerilmektedir.
Yolcuların hava alanına geldiklerini bildirmesine ve uçakta yer belirleme işlemlerini yapmasına check-in deniyor. Koltuk belirleme işleminin web sitesindeki check-in sekmesinden, mobil uygulamadan ya da havaalanındaki kiosk cihazlarından PNR kodu ile yapılması ise online check-in olarak adlandırılıyor.
Online check-in işlemi, kalkıştan 24 saat önce başlar ve kalkışa 90 dakika kala sona erer. Online check-in yaptığınızda havalimanındaki bagaj ve güvenlik süreçleri nedeniyle kalkıştan iç hatlarda 2 saat, dış hatlarda 3 saat önce terminale gelmeniz önerilir.
Check-in işlemlerini hem kendi hem de aynı rezervasyon kaydı altındaki diğer yolcularımız için yapabilir ve koltuk seçebilirler. Bagajsız seyahatlerinde, aynı gün dönüşleri var ise "Dönüş Check-in" işlemini de yapabilirler.
Pek çok havayolu şirketi size mobil check-in imkanı veriyor. Bunun için cep telefonunuzdan uçak biletinizi aldığınız firmanın mobil uygulamasına ya da web sitesine girip “Check-in” başlığını tıkladıktan sonra PNR kodunuzu(rezervasyon kodu) ve ad-soyad bilgilerinizi girmeniz gerekiyor.
Kontuar Nedir? Havalimanlarında, uçuşu olan yolcuların check-in işlemlerini yapabilmesi için ayrılmış alanlara kontuar denir. Kontuar, aynı zamanda biniş kartlarını ve bagaj işlemlerini tamamlandığınız yerdir. Kontuar, yoğun havalimanlarında kuyruklar oluşabildiği için şerit bariyerlerle bölümlere ayrılmış olabilir.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
Mobil biniş kartı ya da mobil biniş barkodu, online ve mobil işlemler aracılığı ile temin edilebilen bir tür karekoddur. Bagajı olmayan yolcular, güvenlik kontrollerinde ilgili görevlilere ve uçağa biniş anından önce boarding görevlilerine mobil barkodu göstererek hızlı ve pratik bir şekilde uçağa binebilirler.
Kontuar Check-in
Pegasus'da check-in işlemleri iç hatlarda 45, KKTC ve dış hatlarda tarifeli kalkış saatine en geç 60 dakika kala sona erer. Bu süreye kadar bagaj ve check-in işlemlerini tamamlamamış olan yolcular o uçuş ile ilgili tüm haklarını kaybederler.
Yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda geçerli olan fazla bagaj ücretlerini ise fazla bagaj sayfasında bulabilirsiniz. Kabin Bagajı (El Bagajı) Yolcunun kendi denetim ve sorumlulukları altında olan, yolcu kabininde ücretsiz taşınan, 55x40x23 cm ebatlarında ve 8 kg ağırlığında olan bagajlardır.
Mobil check-in hizmetine açık olan havalimanlarından yapılacak seyahatler için check-in yapıldıktan sonra mobil biniş kartı oluşturularak kontuara gidilmeden doğrudan uçağa binmek mümkün. Bagajı olan yolcular ise online check-in bankosuna giderek valizlerini teslim ettikten sonra doğrudan uçağa gidebiliyor.
İç hat uçuşlarında uçuştan 60 dakika, dış hat uçuşlarında ise uçuştan 75 dakika önce check-in işlemleri sona erer.
Elektronik veya mobil biniş kartı şart değildir ancak biniş kartı gereklidir. Zira biniş kartı çıktısı veya elektronik/mobil biniş kartı olmadan uçağa alınmazsınız.
Uçuş saati yaklaştıkça uçağa biniş kapıları önünde sıra olabilir. Biniş kapılarının önünde kimlik ve biniş kartı kontrolü yapılır. Uçağa biniş kartınızı ve kimliğinizi hazırlamak size zaman kazandırır. Görevli personeller kimlik ve biniş kartı kontrollerini sağladıktan sonra uçağa binebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri