Çiçeklerinizin bulunduğu vazoyu suyla doldurup içine ¼ şişe soda koyabilir, bu sayede çiçeklerin daha uzun süre canlı kalmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca diğer asitli içeceklerin de çiçeklerin canlı kalmasına yardımcı olduğu söyleniyor. Ancak siz yine de sodadan şaşmayın!
Hamur işlerinin vazgeçilmezi kuru mayadır. Çiçek ve bitkilerin kısa zaman içinde sağlıklı ve canlı görünmesine yardım eder. Bu durum için tek yapmanız gereken; üç litre suya bir yemek kaşığı kadar kuru maya ekleyerek harmanlamak ve üretilen suyla çiçekleri sulamak.
Yeni bir saksı içerisine gübreli toprak dökerek solmuş yapraklardan arındırdığınız çiçeği yeni saksıya yerleştirmelisiniz. Gübreli toprak attığınız saksıya kurumuş yapraklarını kestiğiniz çiçeği yerleştirdikten sonra sulamaya başlayarak canlandırabilirsiniz. Bu yöntem çoğu zaman işe yaramaktadır.
Vazonun içine bir miktar su ve çiçek tozunu eklemeyi unutmamalısınız. Vazodaki suyun içerisine bir çay kaşığı toz şeker ekleyerek çiçeklerinizin ömrünü uzatabilirsiniz. Sararan çiçek saplarını düzenli olarak kesmelisiniz.
Solmuş ve ölmüş olan saksı bitkilerinizi canlandırmanın bir diğer yolu da buz ve sıcak su yöntemidir.Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun. Daha sonra Buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Bunun için tek yapmanız gereken; 3 litre suya bir yemek kaşığı kuru maya koyarak karıştırmak ve elde edilen su ile çiçekleri sulamak. Burada dikkat etmeniz gereken bir püf noktası var; sulama esnasında suyun bitkinin yapraklarına değmemesine dikkat etmelisiniz. Su doğrudan toprağa temas etmeli.
Randımanlı ve sağlıklı çiçek gelişimi için ihtiyaç olan altı ana besin maddesi karbon, hidrojen, oksijen, azot, fosfor ve potasyumdur. Bunların ilk üç tanesi su ve hava içindedir. Son üç tanesiyse topraktan temin edilmektedir.
Çiçekleri suladığınız suyun içine ayda bir ya da iki defa çiçek vitamini ilave ederek çiçeğinizi bu şekilde sulayabilirsiniz. Bu durumun beraberinde kış mevsimi çiçeklerin doğal dinlenme periyodu olduğundan dolayı bu aylarda vitamin ölçüsünü düşürebilirsiniz.
Ürün sıvı bitki besinidir çiçeklerinizin sulanmasını, çiçeğinizin cinsine göre, değişen su ihtiyacını da gözeterek toprağın üstü kuruyunca yapınız. Sulama suyunun oda sıcaklığında olmasına dikkat ediniz. Sulama sonrasında saksı tabağına biriken suyu dökünüz.
Bitkilere Kök Banyosu Yaptırılmalı
Bitkileri canlandırmak için kökleri dışarı çıkarıldıktan sonra bitki bir süre su içerisinde bekletilebilir. Sıralanan tüm bu maddelere uyarak bitki kuru ve çürük halinden kurtarılabilir.
Çiöeklerinizin hızlı büyümesini kök tutmasını istiyorsanıx tavsiye ederim.pirinç suyu orkide bakımında,menekşe bakımında, kalanşo bakımında,çuha çiçeği bakımında, kurdela çiçeği bakımında,atatürk çiçeği bakımında inanılmaz etkili.
Çiçeklerinize arada sırada şekerli su vermeniz iyi olacaktır. Çiçekli suyu kesinlikle yapraklara veya çiçeklere fısfıs ile sıkmamanız gerekmektedir. Sadece toprağa dökmeniz yeterli olacaktır.
Normal dönemlerde kullandıkları gübre ve sular bitkinin sıcaklığındaki pH düzeyini artırmaktadır. İşte bu sebepten dolayı en az üç ayda bir kez olmak üzere bir çay bu topraklarda kullanıldığında fayda sağlamaktadır.
Özellikle gündelik hayatınızda sık kahve tüketen biriyseniz kahvenizi içtikten sonra geride kalan telveyi atmayın ve biriktirin. Kahve posası gübresi saksılarınızda veya bahçenizde yetiştirdiğiniz bitkiler için mükemmel bir besin kaynağıdır. Temel etkisi toprağınızın besin ve mineral oranını arttırmaktır.
Çiçek Coşturan Gübre İçeriği
Bitkilerin oluşumunda ve gelişmesinde etkili olan çiçek coşturan gübre, olgunlaşma sürecinin oluşmasını sağlamaktadır. Gübreleme sonucunda alınacak olan ürünlerin kalitesini yükseltmektedir. Tane dökülmesini engelleyerek verimliliğin artmasını sağlamaktadır.
Bitki hücrelerinin büyümesinde oksin adlı bir hormonun rol aldığı biliniyor. Adını Yunancada “büyümek” anlamına gelen auxein kelimesinden alan bu molekül, hücrelerin büyümesinde rol oynayan diğer moleküllerin üretilmesini sağlayan genleri aktifleştirir.
Aspirin bitkilerdeki mantar hastalıklarını önler
Yapılan bir araştırmaya göre, aspirin sprey kullanımı, bitki üzerindeki mantarın yayılmasını önemli ölçüde azaltabilir. Bitkiler, özellikle stresli olduklarında doğal olarak az miktarda salisilik asit üretirler.
Tomurcuklanma ve çiçek açma döneminde ise, çiçeklenmeyi özendirmek ve çiçek kalitesini artırmak için fosfor (P) ve potasyum (K) ağırlıklı gübreler kullanılması uygundur. İyi bir çiçekli bitki için gübre karışımı çok fazla azot içermemelidir.
Bilimsel olarak evet. Sizde bitkilerinizi güçlendirmek ve onlara çiçek açtırmak istiyorsanız kullanabilirsiniz.
ÇİÇEK AÇTIRAN DOĞAL BAKIM ÖNERİLERİ PAROL LİMON TARÇIN ŞAŞIRACAKSINIZ ÇİÇEK ÇOŞTURANLAR huri metekmutfakta NASIL YAPILIR : 1 PAROL VEYA HAFİF AĞRI KESİCİLER DE OLUR 2 LİTRE SU YARIM LİMON PEÇETE SUYUN İÇİNE AĞRI KESİCİ ATILIR ERİYENE KADAR KARIŞTIRILIR DİREK TOPRAĞA UYGULANIR BU SUYU TÜM ÇİÇEK AÇAN AÇMAYANLAR DA ...
Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun. Daha sonra Buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.
Haftada 2 gün belirli aralıklarla sulama yeterli olacaktır. Kışın ise sulama haftada 1 güne düşürülmelidir. ⏩ Sulama bakımındaki en önemli kriteri; kışın oda sıcaklığında bekletilen su ile sulama yapılmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri