Salon bitkilerinin yapraklarında meydana gelen kahverengi uçlar, genellikle sulama şeklinde ve miktarında bir hata olduğunun göstergesidir. Bitkileri sulamak için yapraklarının çok fazla solmasını ve toprağının kurumasını beklemek, bitkinin yapraklarının yanık şeklinde kuruyarak ufalanmasına sebep olacaktır.
Massengena yapraklarında kahverengi lekeler oldu.
Eğer yaprakların sadece uçlarında kahverengi kurumalar ve sararmalar var ise yalnızca yaprak uölarını makas ile kesebilirsiniz.
Ortam nemi yeterli olmadığında yaprak kenarları kararabilir. Yaz aylarında ayda bir nem kürü yapın, örneğin siz duş aldıktan sonra banyoda monsteraya da duş aldırın ve 4-5 saat veya gece boyunca kapalı banyoda bırakın ki neme doysun.
Nemsiz bir ortam bitkinin solmasına neden olabilir. Nemsiz kaldığında önce en alt bölgedeki yapraklarda sararma ve kuruma görülür. Bu tür durumlarda bu yaprakları temizlemek ve bitkiyi tazelemek doğru bir işlem olur. Bitkiyi nemli tutmak adına yapraklarına her gün sprey ile su sıkılması tavsiye edilir.
Fazla ışıklı ortamda olması : *Gündüz saatlerinde bitkinin yaprakları solar, kahverengi yarık izleri oluşur. Bitki solgun görünür. Yapraklar buruşup, kurur.
İlgili 43 soru bulundu
Bitkinin susuz kalıp kalmadığını anlamak için kontrol edebilecekleriniz; Yavaş yaprak büyümesi, Kahverengi ve kuru yaprak kenarları, Alt yaprakların sararması ve kıvrılması bitkinin susuz kaldığı anlamına gelir.
Bir tane aspirin ve bir çorba kaşığı kuru mayayı bir litre suyla harmanlayın. Maya ve aspirin suda çözünmeye başlayınca çiçeklerinizi bu tarifle sulayın. Kısa bir sürenin ardından çiçeklerin adeta coşmuş olduğunu ve bol bol çiçeklendiğini göreceksiniz.
Barış çiçeği, çiçek hastalıklarına karşı dayanıklıdır ancak iyi bakılmadığı takdirde yapraklarında kuruma ve sararma görülebilir. Kırmızı örümcek, yaprak biti ve unlu bitlerin bulaşmasıyla yapraklarında sararma ve kuruma olabilir. Hatalı sulama ve yetersiz bakım bunların nedenlerinden biri olabilir.
Yaz aylarında havaların ısınması nedeniyle haftada 1 veya 2 kez sulama yapabilirsiniz. Kış aylarında ise haftada 1 kez yapmanız yeterli olacaktır. Difenbahya çiçeğinizi sularken musluk suyu kullanmamanız gerekmektedir. Bunun yerine 2 gün boyunca oda sıcaklığında bekletilmiş su ile sulamanız önerilmektedir.
Solmuş olan çiçeklerinizi canlandırmak ve böceklenmeyi önlemek için az miktarda sigara külünü saksı içerisindeki toprağa yerleştirmeniz gerekmektedir. Sigara külü yöntemi ile bitkilerinizi canlandırarak kısa süre içerisinde eski haline gelmesini sağlayabilirsiniz.
Ancak bazen, en iyi çabalarınıza rağmen, bitki yaprakları sararır. Kloroz olarak bilinen sararma, bir şey bitkinizin klorofil pigmentine zarar verdiğinde meydana gelir. Bu pigment bitkinin güzel yeşil renginin sağlayan pigmenttir. İyi haber şu ki, sarı yapraklar bitkilerin yardıma ihtiyacı olduğunu size bildirir.
Solmuş ve ölmüş olan saksı bitkilerinizi canlandırmanın bir diğer yolu da buz ve sıcak su yöntemidir.Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun. Daha sonra Buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.
Bunun yerine yumuşak su damlaları yardımıyla yaprak temizliği yapabilirsiniz. Başka bir yöntem seçeneği ise hortum veya sprey şişesi yardımı ile temizlik yapılmasıdır. Eğer bitkileriniz çok kirli bir durumda ise, bir litrelik suyun içerisine bir miktar duş jeli ekleyebilirsiniz.
Çiçeklere verilen su yetersiz kaldığında bu durumu anında belli ederler. Yaprak kısımları eğilmeye ve boynu bükülmeye başlar.
⏩ Sulama toprak tam kurumadan yapılmalı ancak çok sık yapılmamalıdır, haftada 1 sulanması yeterlidir. Sulama yaparken yapraklara ve çiçeklere su değdirilmemelidir. Fısfıs ile sulama yapılmamalıdır.
Çiçek coşturan, bitkilerin ihtiyacı olan bitki besini takviyesini sağlayan gübredir. Günümüzde çiçekçilerde paketlenmiş, kullanıma hazır olarak satılan gübreler bulmak mümkün. Ancak dilerseniz evdeki besinleri de çiçek coşturan olarak kullanabilirsiniz.
Çiöeklerinizin hızlı büyümesini kök tutmasını istiyorsanıx tavsiye ederim.pirinç suyu orkide bakımında,menekşe bakımında, kalanşo bakımında,çuha çiçeği bakımında, kurdela çiçeği bakımında,atatürk çiçeği bakımında inanılmaz etkili.
Rahat ve hızlı bir şekilde yetişmesi için güneşe gereksinim duyar. Güneş alan odalarda tül perdelerden süzülen güneş ışığını doğrudan alırsa sağlıklı bir şekilde büyür. Difenbahya bitkisi doğrudan güneşe maruz bırakılmamalıdır. · Difenbahya bitkisi ayrıca karanlık ortamda uzun süre kalınması halinde solmaya başlar.
Doğrudan güneş almayan ancak aydınlık ortamlara konumlandırabilirsiniz. Bu çiçek için ideal sıcaklık 10-28 derece arasıdır. Çok sıcak ya da çok soğuk olmadığı sürece barış çiçeği ortam sıcaklığına adapte olabilir. Sulama: Çiçeğin toprağı özellikle çok sıcak havalarda nemli kalmalı, asla kuru bırakılmamalıdır.
Barış çiçeğine aspirin verilir mi? Barış çiçeğine aspirin verilir. Toz haline getirmiş olduğunuz aspirini çiçeğinizi suladığınız sulama kabına ekleyip üzerine su ilave edebilirsiniz.
· Bitkiye fazla sulama yapılması yapraklarının kurumasına yol açacaktır. · Yetiştirildiği ortamın havasına göre de yapraklar kuruyabilir. · Klima benzeri ısıtıcıların bulunduğu ortamlarda dua çiçeğinin yaprakları zarar görebilmektedir.
Hamur işlerinin vazgeçilmezi kuru mayadır. Çiçek ve bitkilerin kısa zaman içinde sağlıklı ve canlı görünmesine yardım eder. Bu durum için tek yapmanız gereken; üç litre suya bir yemek kaşığı kadar kuru maya ekleyerek harmanlamak ve üretilen suyla çiçekleri sulamak.
Çay posası, bitkilere doğal gübre olmaktadır. Birkaç öğünlük çay posasını bir kapta biriktirin ve saksı büyüklüğüne göre posaları dağıtın. Bitkilerin köklerine dağıtılan çay artıkları, toprağın böceklenmesini ve kurumasını önlemektedir. Bu yöntemi haftada 1 defa deneyebilirsiniz.
Aspirin bitkilerdeki mantar hastalıklarını önler
Yapılan bir araştırmaya göre, aspirin sprey kullanımı, bitki üzerindeki mantarın yayılmasını önemli ölçüde azaltabilir. Bitkiler, özellikle stresli olduklarında doğal olarak az miktarda salisilik asit üretirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri