Beyaz ayakkabılarda zamanla sararma meydana gelir. Bu sararmaların giderilmesi için cif kullanılır. Diş fırçasının üzerine bir miktar cif dökülür ve ilgili bölge nazikçe fırçalanır. Bir süre cif lekeli bölgede bekletilir, ardından nemli bez yardımıyla ayakkabı silinir.
Eğer inatçı bir kirle karşı karşıyaysanız bir süre Cif Krem'i tabanın üzerinde bekletin. Nemli bir bez yardımı ile ayakkabınızın tabanını silin. Ayakkabınız pırıl pırıl oldu bile!
Sıcak suya az miktarda yumuşak çamaşır veya bulaşık deterjanı koy. Ayrıca beyaz ve açık renkli ayakkabılar için eşit miktarda karbonat ile suyu karıştırarak etkili bir temizlik macunu da hazırlayabilirsin.
Özellikle beyaz ayakkabılarınızda ve ruganlarda farkı yaratacak Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücü ile ayakkabılarınız yepyeni ve temiz görünecek.
Çözülmeyen toz deterjan içeriği temizleme sırasında ayakkabı yüzeylerine zarar verebilir. Cif ile ayakkabı temizlemek için ayakkabının kumaşının uygun olması gerekmektedir. Deterjan temizlenmesi ardından ayakkabılar nemli bezle silinmeli ve gün ışığında 3 ile 4 saat kurumaya bırakılmalıdır.
İlgili 27 soru bulundu
Beyaz ayakkabılarda zamanla sararma meydana gelir. Bu sararmaların giderilmesi için cif kullanılır.
Ayakkabınızın taban ve yanlarını Asperox Sarı Güç Ultra Yağ ve Kir Çözücü sıkıp biraz bekledikten sonra temiz kuru bir bez ile silerek temiz bir görüntüye kavuşabilirsiniz.
Bir bez, diş fırçası ya da bir el fırçası yardımıyla beyaz ayakkabılarınızı temizleyebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta toz deterjanın suyun içerisinde iyice çözülmesini sağlamak olmalı. Yeteri kadar çözülmeyen toz deterjan tortuları temizleme esnasında ayakkabının yüzeyine zarar verebilir.
Deterjan ve Karbonat ile Beyaz Spor Ayakkabı Temizliği
Lekelere karşı en etkili maddelerden olan karbonatı beyaz spor ayakkabılarınızı temizlemek için kullanabilirsiniz. Beyaz spor ayakkabılarınızı karbonatla temizleme şekli ise aşağıdaki gibidir: Ayakkabılarınızın bağcıklarını çıkarın ve deterjanla elinizde yıkayın.
Önce bir kağıt havlu ile yüzey temizliğini yalnızca suyla gerçekleştirin. Daha sonra tabanı temizlemek için bir beze çok az bulaşık deterjanı damlatın ve dairesel hareketlerle tabanı temizleyin. Deterjan yerine karbonat kullanarak da sararan spor ayakkabılarınızı kolayca temizleyebilirsiniz.
Katı ya da sıvı sabun veya bulaşık sabununu biraz su ile karıştırın ve diş fırçası ya da temiz bez yardımı ile ayakkabınızın yüzeyini silin. Sonrasında temiz ılık su ile durulayın ve kurumaya bırakın.
Çamaşır Suyu
Ancak çamaşır suyunu, tekstil ürünü beyazlatmada kullanacaksan, sulandırmayı sakın unutma! Zira tek başına kullanılan çamaşır suyu, ayakkabı ve kıyafetlerde istenmeyen izler bırakabiliyor.
Kullanmadığın diş fırçanı, bir kase ılık sabunlu su ya da diş macunu ile etkili ayakkabı temizliği için kullanabilirsin. Gliserin: Küf Temizleyici ya da gliserin uzun süre dolap içinde kalan ayakkabılarda oluşan küfler için idealdir. Böyle durumlar için en etkili yöntemlerden biri gliserindir.
Cif Paslanmaz Çelik Yüzey Temizleyicisi Sprey - Yağ, kireç, parmak izi ve su lekeleri gibi zor kirleri kolayca temizler, parlaklık veren özel formülü sayesinde, paslanmaz çelik yüzeyleri çizmeden temizler.
Cif krem, sprey ve jellerinin kolayca uygulanması sayesinde kireç, yağ, küf gibi zorlu lekelerle mücadelenizde en büyük yardımcınızdır.
Çamaşır Suyu, Aseton ve Cif gibi Kimyasallar
Cif de üstün beyazlatma yeteneğine sahip olan malzemeler arasında yer alıyor. Bu malzemeyi kılıfın üzerine bir miktar sıkıp, diş fırçası ile ovmanız yeterli oluyor. Bir süre sonra sararan yerlerin renginin açıldığını görmek kaçınılmaz oluyor.
Yazın kombinlenmesi kolay ancak temizliği zor olan beyaz spor ayakkabılar, genellikle çamaşır suyu ile kirlerinden arındırılıyor. Ancak çamaşır suyu, çoğu zaman sararmalara neden oluyor.
Bir yemek kaşığı karbonat iki yemek kaşığı beyaz sirke ve bir bardak ılık su ile karıştırılır. Bir bez veya temiz diş fırçası kullanılarak ayakkabıdaki kir temizlenir. Kabartma tozu karışımı oldukça çabuk kuruyacaktır. Fırçalamayı bitirdikten sonra ayakkabıda kalan macun fırçalanır ve ayakkabılar kurumaya bırakın.
Deri ayakkabı temizliği yapılırken ıslak mendil de çoğu kişinin tercih ettiği bir malzemedir. Deri Ayakkabı Temizlerken Islak Mendil Kullanmak: Ayakkabının geçici süreliğine temiz kalmasını sağlar. Ayakkabının yapısını bozmamak ve anlık oluşan kirleri giderebilmek için ıslak mendili birçok kişi tercih eder.
Düşük ısı ve devire sahip yıkama programları siyah ve beyaz ayakkabılar için ideal olmaktadır. Ayakkabılar yıkama işlemi için makineye atılmadan önce üzerindeki toz ve kirlerin gitmesi için bir kova içerisinde hazırlanmış sabunlu su yardımı ile ön temizleme işlemi yapılmalıdır.
Bunlardan ilki silgi ile temizlik yapmaktır. Erkek beyaz sneaker üzerinde oluşan minik kirleri silgi ile kolayca temizleyebilirsiniz. Bir diğer yöntem ise ıslak mendildir. Dışarda ayakkabı temizlenmek istendiğinde hemen eliniz ıslak mendile gider.
1 Yemek kaşığı karbonatın içine 1 çorba kaşığı su ilave edin ve macun kıvamında bir karışım hazırlayın. Bu karışımı eski bir diş fırçası yardımıyla sararan ayakkabılarınıza sürün. 30-45 Dakika bu şekilde bekletin ve temiz nemli bir bezle silin.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, otomobil jantı gibi araçlarda oluşan yağ ve kirleri temizlemede güvenle kullanılabilir.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Asperox Çok Amaçlı Genel Temizleyici özel geliştirilmiş formülü sayesinde çamaşır, gömlek yaka ve kol kirlerinde, evinizdeki tüm yüzeylerde, banyoda, mutfakta, lavaboda, tezgah üstlerinde, duvarlarda, halı, koltuk, parke ve PVC'lerde, perde ve tüm döşemelerde leke çıkarmada güvenle kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri