İÇİNDEKİLER :Şeker, Su, Mısır Nişastası, Antep Fıstığı, Pudra Şekeri, Asitliği Düzenleyici (Limon Tuzu). MUHAFAZA KOŞULLARI :Serin ve Rutubetsiz Ortamda Korunmalıdır. Doğrudan Güneş Işınlarına Maruz Bırakılmamalıdır.
Çifte kavrulmuş lokum, içerisinde yer alan Antep fıstıkları ile oldukça yararlı olan bir lokum türüdür. Bu lokuma çifte kavrulmuş denilmesinin sebebi ise, lokum hazırlandıktan sonra Antep fıstıklarının lokumla tekrar pişirilmesidir.
Alerjen Uyarısı: Laktoz(süt), antep fıstığı, fındık, badem, ceviz içerebilir.
Lokum hazırlamak için süt, şeker, un, tereyağ, vanilya, Hindistan cevizi, ceviz ve fındığa ihtiyacınız olacaktır.
Lokum, su, şeker, nişasta ve sitrik asit veya tartarik asit veya potasyum bitartarat ile hazırlanan lokum kitlesine gerektiğinde çeşni maddeleri, kuru veya kurutulmuş meyveler ve benzeri maddelerin ilavesiyle tekniğine uygun olarak hazırlanan geleneksel bir Türk tatlısıdır.
İlgili 36 soru bulundu
Antep fıstıklarını lokumun üzerine dağıtıp tüm malzemeyi rulo şeklinde sarıp elinizle bastırarak fıstıkların lokumun içine yerleşmesini sağlayın. Lokumu küp küp dilimleyip yeniden Hindistan cevizine bulayın. Servise hazırdır, afiyet olsun!
Buğday nişastası ya da pirinç nişastası daha çok sütlü tatlıların ve tatlı hamur işlerinin içerisinde kullanılırken, mısır nişastası da daha çok tuzlu tarifler ya da bağlayıcıya ihtiyaç duyulan sosların içerisinde kullanılır.
Lokum alırken bazı özelliklerine dikkat edilerek lokumun kalitesi anlaşılabilir. Örneğin lokum kaliteli ise ele yapışmaz ve uzar. Ayrıca yenildiğinde dişe yapışmamış olması da lokumun kalitesini göstermektedir. Bunun yanı sıra çiğ nişasta tadı geliyorsa buradan da lokumun iyi olmadığı anlaşılır.
Mahmut Çelikus, ayrıca “Lokum alırken ağırlığına, parlaklığına ve elastikiyetine bakmak gerekiyor. Taze lokumun rengi parlak ve canlıdır. Bayat lokum ise mat ve solgun görüntüsünden anlaşılır. Ayrıca lokumun elastiki bir yapıda olması gerekir.
Safranbolu, evleri kadar lokumu ile de meşhurdur. Safranbolu lokumu, coğrafi işaret belgeli olup; standartlara uygun olarak üretilmektedir. Lokumlar her dem taze ve lezzetlidir. Safranlı, fındıklı, çifte kavrulmuş antep fıstıklı, güllü, sade sakızlı, hindistan cevizli gibi çeşitleri vardır.
Daha önceleri bal ya da pekmez ve un bileşimi ile yapılan lokum, 19. yüzyilda 'Kelle şekeri' olarak bilinen rafine şeker ve özellikle nişastanın bulunup ülkeye getirilmesi sayesinde bugünkü tat ve lezzetine kavuşmuştur. Safranbolu'ya gelipte dünyaca ünlü Safranbolu Lokumunu tatmamak olmaz.
Kalorisi düşürülmüş lokum üretiminde, lokum üretiminde ana ingredient olan şeker ve nişastanın oranları değiştirilerek doku ve lezzeti oluşturmak için ksantan gum, guar gum, ksilitol, aspartam, asesulfam-K gibi katkı maddeleri farklı oranlarda katılarak laboratuvarda değişik formülasyonlarda kalorisi düşürülmüş ...
Lokumun orijinal tarifi içinde ise herhangi bir hayvansal gıda ya da benzeri yer almaz.
Besin Değeri Yüksektir. Karbonhidrat, protein, potasyum, kalsiyum ve demir açısından zengin bir kaynak lokumun besin değeri de oldukça yüksektir. Zengin içeriği ve yoğun aromasıyla lokum, vücudun ihtiyaç duyduğu kalsiyum ve vitamini karşılamaktadır.
Lokumlarımız gluten içermediği için çölyak hastaları tarafından da güvenle tüketilebilir.
Bademcik İltihabını Önlemeye Yardımcı Olur
Osmanlı döneminde lokuma "boğaz rahatlatan" denilmesinin en önemli nedeni, boğaz ağrıları ve iltihapları üzerindeki güçlü etkisidir. Bu anlamda, özellikle bademcik iltihabını önleme ve iltihap oluşumunu geciktirme konusunda yardımcı olan başarılı bir yiyecektir.
1 adet lokum yaklaşık olarak 9 gramdır. 9 gramlık bir adet lokumda 32 kalori bulunur.
Sağlıklı ve doğal bir besin olan lokumun içerisinde karbonhidrat, nişasta ve şeker bulunur. Fazla lokum tüketimi vücudun bu bileşenleri sindiremeyerek karaciğerde yağa dönüştürmesi ile sonuçlanır.
Yağ ve Protein değerleri sıfıra yakın olan Lokumda Lif de bulunmamaktadır. Bu haliyle, kan şekerini çok ani yükselten ve yoğun Glikoz ve Fruktoz yükü içeren bir tatlıdır. Karbonhidrat 10,71 gr. Şeker 7,95 gr.
Çifte Kavrulmuş Deyiminin Anlamı (TDK)
Çifte kavrulmuş deyimi TDK ya bakıldığında pişkin kişi olarak tanımlandığı gibi ayrıca çok çile, sıkıntı çekmiş kimseler içinde kullanılmaktadır.
Çifte kavrulmuş lokum vegan mı? Osmanoğlu Çifte Kavrulmuş Antep Fıstıklı Lokum işlenmiş gıdadır. Vejetaryen,Vegan,Glutensiz diyet tercihleri için tüketime uygun.
Lokumun 100 gramında 359 kcal kalori, ayrıca 1 Adet yani 9 gram Lokumda 32 kalori bulunmaktadır. Lokum, 2 adet orta boy standart lokum 1.5 meyvenin kalorisine sahiptir. Kalorisinin neredeyse hepsi şekerden gelir dolayısıyla tüketiminden kaçınılmalıdır.
Lokum Ne Kadar Dayanır? Hiç açılmamış lokum, 1 yıla kadar muhafaza edilebilir. Ambalajı açılmış lokum ise, doğru koşullar altında 2-2 buçuk ay saklanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri