En son 14 Ekim'de toplanan Konsey, çiğ süt tavsiye fiyatını litre başına 8,50 TL olarak açıklamıştı. Ancak, damızlık ineklerin kesimleri nedeniyle süt krizi yaşanırken serbest piyasada fiyatlar 11 TL'ye kadar çıkmıştı. Üretici, uzun bir aradan sonra bugün çiğ süt fiyatında güncelleme beklerken USK, fiyat açıklamadı.
Ulusal Süt Konseyi Soğutulmuş Çiğ Süt Tavsiye Fiyatı
Çiğ süt üretim maliyetinde yaşanan artış sebebiyle Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatını belirlemek üzere 18.03.2022 tarihinde toplanmıştır.
Seçimler nedeniyle ertelenen toplantıda, konsey tarafından çiğ süt referans fiyatı belirlendi. buna göre çiğ süt referans fiyatı 1,70 lira oldu. Hizmet bedeli de 10 kuruş olarak belirlendi. Çiftçi TV'nin canlı yayınla çiftçilerimize duyurduğu toplantı Ankara'da yapıldı.
Litre başına 50 kuruş devlet desteği devam ederken zammın yılbaşından itibaren geçerli olacağı bildirildi. Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Ahmet Erken, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “1 Ocak 2023 itibariyle oluşmuş süt fiyatlarının müstahsil fiyatı 11 lira. Artı devlet desteği 50 kuruş.
Konseyin internet sitesinde yer alan duyuruda, "14 Ekim 2022 tarihinden geçerli olmak üzere, yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatının üreticinin eline litre başına net 8,5 lira geçecek şekilde belirlenmesine oy çokluğu ile karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.
İlgili 45 soru bulundu
Kirişçi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ulusal Süt Konseyi'nce 14 Ekim 2022'den itibaren çiğ inek sütünün litre başına tavsiye fiyatı 8.5 TL olarak belirlenmiştir. Bakanlığımızca Ekim-Aralık dönemi için 20 kuruş ödenmesi planlanan çiğ süt destek primi de 2.5 kat artırılarak 50 kuruşa yükseltilmiştir.
Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt referans fiyatını 8.5 lira olarak uygulamaya devam ederken, Çanakkale Biga'da süt firmaları ile yapılan süt fiyatı belirleme toplantısında, 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle soğutulmuş çiğ süt fiyatı 12 TL olarak belirlendi.
Yapılan artışın 14 Ekim'den itibaren geçerli olduğunu duyuran Ulusal Süt Konseyi açıklamasında: "14 Ekim 2022 tarihinden itibaren soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatı (çiğ süt desteği primi hariç) 8 ,50 TL/Litre olarak oy çokluğuyla belirlenmiştir.”
Çiğ süt fiyatı kaç TL'den satılacak? Ayrıntılar haberimizde... SÜT FİYATLARI NE KADAR OLDU? Ulusal Süt Konseyi, 14 Ekim 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; çiğ inek sütünün tavsiye fiyatını çiğ süt destek primi hariç üreticinin eline net 8,50 TL geçecek şekilde belirledi.
2023 yılında çalışan ve emekli maaşlarına gelen zamların açıklanmasının ardından birçok kalemdeki ürünlere zam oranları yansımaya başladı. Gelen zamlardan en çok gıda sektörü etkilendi. Yeni yılda çiğ süt fiyatlarına yüzde 40 oranında bir zam uygulanacak. Diğer taraftan süt üreticisinin girdi maliyetleri de arttı.
Ulusal Süt Konseyi Çiğ Süt Tavsiye Fiyatı
14 Ekim 2022 tarihinden geçerli olmak üzere; %3,6 yağ ve %3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatının üreticinin eline litre başına net 8,50 TL geçecek şekilde belirlenmesine oy çokluğu ile karar verilmiştir (soğutma, nakliye ve diğer cari Devamı…
Dünyanın en çok süt üreten 9. ülkesi Türkiye oldu.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulusal Süt Konseyinin tavsiye fiyatı olan 1.70 liralık sütün litre fiyatının, 25 kuruşluk desteklemeyle 1.95 lira olacağını açıkladı.
Çiğ süt kaynatıldıktan sonra 7 ila 10 gün boyunca bozulmadan saklanabilir. Ancak şişenin üzerinde yazan tüketim talimatlarına uyulmalıdır.
Sütçüler sütü ne kadar alıyor? Yapılan artışın 14 Ekim'den itibaren geçerli olduğunu duyuran Ulusal Süt Konseyi açıklamasında: "14 Ekim 2022 tarihinden itibaren soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatı (çiğ süt desteği primi hariç) 8 ,50 TL/Litre olarak oy çokluğuyla belirlenmiştir.”
Seçenekler: 200 ml39,75 TL/lt. 500 ml37,52 TL/lt. 1 lt25,89 TL/lt.
2023 Süt Fiyatları Zamlanacak Mı? Süt üreticisinin 8.50 TL'ye sattığı süt gelen zamla birlikte 11 TL olmuştur.
Zengin ve iyi çayırlar ineklerin günde 7 kg kadar süt vermelerini sağlayabilir. Verilen kesif yemin her 1 kg'ı için 2,5 kg süt beklenir.
Çiğ süt, özellikle özel idarelerin büyükşehir belediyelerine bağlanmasıyla artık rahatlıkla satılabilir. Türkiye'de 31 büyükşehir belediyesi var ve nüfusun yüzde 76'sını bunlar kapsıyor" diye konuştu.
2022 YILI TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL DÖNEMİ ÇİĞ SÜT DESTEKLEMELERİ ÖDENİYOR. 2022 Yılı Temmuz Ağustos Eylül Dönemi Çiğ Süt Desteklemeleri 09.12.2022 (Bugün) TCKN/VKN ayrımı olmaksızın 18:00 de yetiştiricilerimizin hesaplarına yatırılacaktır.
Ulusal Süt Konseyi, Aralık ayı 1 litre sütün üretim maliyetini 8.74 TL olarak açıklarken, TÜSEDAD'ın yaptığı hesapta 1 litre sütün çiftçiye üretim maliyeti 12.90 lira çıktı.
Pandemi süreci ve dünya piyasalarında yaşanan gelişmeler nedeniyle üreticilerin süt üretim maliyetlerinde yaşanan artışlardan etkilenmesini önlemek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı çiğ süt destekleme pirim miktarını 80 kuruş artırarak 1 liraya yükseltti.
BİR YILDA YAKLAŞIK YÜZDE 100 ZAMLANDI
Gelinen noktada, 2023 Ocak itibarıyla ise 27,70 TL'ye kadar çıkmış durumda. Böylece, bazı markaların bir litre süt fiyatları bir yılda yüzde 95'i aşan oranlarda zamlanmış oldu.
Yapılan açıklamada “Bakanlığımızca 15 Mayıs-30 Eylül döneminde olduğu gibi süt üreticilerinin ekim, kasım ve aralık dönemi için litre başına 20 kuruş ödenmesi planlanan çiğ süt destek primini 2,5 katına çıkararak 50 kuruşa yükseltmiştir.” İfadeleri kullanıldı.
T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı | Bakan Bilgin, SGK'nın Genel Sağlık Sigortalılara Ödediği Tutarların SUT Kapsamında Artırıldığını Duyurdu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri