Kuruma Süresi Normal şartlarda ( %50 ± 5 bağıl nem ve 23 ± 2 °C ) dokunma kuruması 2-4 saat, toz tutmama 6-8 saat sert kuruma 24 saattir. ikinci kat uygulama 10 -12 saat sonra yapılabilir.
Fiziksel Özellikler: Yoğunluk (20°C,gr/cm3): 0.89-0.93 Kuruma Süresi: Toz Kuruma : 4-5 saat, Dokunma Kuruması: 24 saat, Tam Kürlenme: 3-4 gün.
Cilanın tam olarak kurumasını bekledikten sonra aracınızı yıkamalısınız. Genellikle cilanın kuruması için 24-48 saat beklemek yeterlidir. Araç yıkama sırasında, pH dengeli ve cila dostu şampuanlar kullanmanızı öneririz.
Yıkama işlemi tamamlandıktan sonra, aracın yüzeyinde kalan su damlacıkları, mikrofiber bir bez yardımıyla nazikçe silinerek kuruması sağlanır. Bu aşama, hızlı cila uygulaması öncesinde yüzeyin tamamen kuru olmasını garantiler. Hızlı cila (sprey cila veya sıvı cila) hazırlanır.
Pasta cila ne kadar sürer ortalama 3 ya da 4 saat kadar sürebilmektedir. Tabi ki duruma göre bu daha az ya da uzun süre bilirken, bakımın kalitesi de bu konuda süreyi etkiler. Yine de gerekli şekilde yapılan otomobil pasta cila işlemleri, en az 3 saat kadar bir süre içinde yapılabilmekte olup, teslim edilir.
İlgili 45 soru bulundu
Saç Cilası Kaç Yıkamada Akar? Peki cila akar mı? Saç cilası normal boyalar gibi 3 ila 6 hafta içinde zamanla saçtan akar.
Cila uygulamasını ise birkaç ayda bir yaparak toz ve kirden koruma sağlayabilir, parlak görünüme her zaman sahip olabilirsiniz. 3 ay gibi bir sürede etkisini kaybeden cila işlemini yapmak arabanızın boyasında herhangi bir zarara neden olmaz.
Kuaförlerde saç rengini değiştirmeden hızlıca cila yapmak veya saç rengindeki minik kusurları düzeltmek için ıslak saça boya yapıldığını görmüşsündür. Saçların ıslakken boya daha rahat yayılır ve saçlarının tamamına boyayı daha hızlı uygulayabilirsin. Saç boyaları aslında kuru saça uygulanmak üzere hazırlanır.
Hızlı cila yapılacak yüzeyin temiz ve ıslak olması çok önemlidir. İşlemin etkili ve kalıcı olması için kaportanın sıcak olmaması ve uygulamanın güneş altında değil, gölgede yapılması gereklidir.
Bu özel cilalama yöntemi, ayda bir kez uygulanarak aracın yüzeyinde koruyucu bir film tabakası oluşturur ve araç yüzeyine parlaklık ve su kaydırma özelliği verir. Ayrıca, yüzeyi zararlı güneş ışınlarından korur. Uygulama oldukça kolaydır.
Pasta çizik giderme uygulamasına başlamadan önce araç mutlaka yıkanmalıdır. Pasta çizik giderme uygulaması sonrasında cilaya geçmeden önce imkan varsa araç yıkanmalı, yoksa tüm tozlar temizlenecek şekilde silinmelidir. Cila işleminden sonra aracın yıkanması gerekli değildir.
Uygulama Sonrası Yapılması Gerekenler
İlk olarak, cila katmanının tamamen kurumasını sağlamak için, aracın yıkanmaması ve su ile temas ettirilmemesi gerekmektedir. Bu süre genellikle 24 ila 48 saat arasında değişebilir ve bu süre zarfında aracın kuru ve temiz bir ortamda tutulması önerilir.
Zararlı dış faktörler ve zorlu ortam koşulları, yıkamada kullanılan kostikli kimyasallar ve fırça ile yıkama gibi yanlış yıkama teknikleri cilanın kalıcılık süresini azaltan etmenlerdir. Özet olarak, pasta yıkanınca çıkmaz. Ancak cila yıkanınca çıkabilir.
Boyandıktan sonra vernik atılan kaporta yüzeyinin kuruma süresi, hava sıcaklığına ve nem oranına göre değişkenlik gösterir. Soğuk havalarda ve nemli iklimlerde kuruma süresi 30 güne kadar çıkarken, sıcak havalarda ve düşük nemli yerlerde kuruma süresi 10 gün civarındadır.
Cilanın ne kadar kalıcılık süresine sahip olduğu, kimyasal kalitesinin yanı sıra kullanım şartlarıyla da bağlantılıdır. Netfer Paroto gibi kaliteli oto cilaları, yıkama ve ortam şartlarına göre 3 ay ile 1 yıl arasında kalıcılık sağlar.
“Cam Cila” uygulandıktan minimum 4 gün sonra fiziksel ve kimyasal dayanıklılığını kazanır. Normal şartlarda ( %50 ± 5 bağıl nem ve 23 ± 2 °C ) dokunma kuruması 2-4 saat, toz tutmama 6-8 saat sert kuruma 24 saattir. ikinci kat uygulama 10 -12 saat sonra yapılabilir.
Bir arabaya 100 – 500 mL pasta cila gider, Netfer 250 mL setler bir araba için yeterlidir.
Şişeyi çalkalayın ve her seferinde aracın bir parçasına püskürtün.Her panel başına yalnız birkaç püskürtme yeterlidir. Ürünü yaymak için güderi veya yumuşak bir bez ile sürün ve fazla suyu temizleyinKalanı doğal olarak buharlaşacak ve uygulanan panel kuruyacaktır.
Pasta cila uygulamaları, otomobilinizin daha parlak ve pürüzsüz görünmesini sağladığı gibi geçici bir koruma etkisi de yaratır. Yüksek kalitedeki bir pasta malzemesi, aracınızın yüzeyini 1-2 yıl süreyle dış etkenlerden koruyabilir.
Cila işlemindeki temel hedef aracın daha parlak ve renkli görünmesini sağlamaktır. Cilaya başlamadan önce araç yüzeyinde herhangi bir kir, toz ya da leke kalmayacak biçimde temizlenmesi gerekir. Daha sonra pamuklu bez yardımıyla kurutulup cila sürülür. Cila kuruyunca araç yüzeyi tekrar temizlenir.
Ombre, röfle ve balyaj işlemlerinden sonra meydana gelebilecek renk bozukluklarını onarır. Saçı parlatarak daha doğal bir görünüm kazandırır. Saç rengini açmaya gerek kalmadan, parlaklık sağlar.
Cila uygulaması ise solan araç boyasının yeniden parlak hale gelmesini sağlayan bir işlemdir. Üstelik cila aracı güneş ışınları ve diğer kimyasallara karşı korur. Dolayısıyla cilalama işlemi, aracın yeniden solmaya başlamasını da belirli bir süreliğine geciktirir.
Cila aşındırıcı olmadığı için 2-3 ayda bir gibi sık periyotlarda yapılmasında sakınca yoktur. Aşındırıcı pastalarla çizik giderme pasta uygulaması kesinlikle her yıl veya 3 yılda bir gibi belirli periyotlarda değil sadece ihtiyaç olduğunda yapılmalıdır.
Aracın gemiden, tırdan indirilmesi esnasında sürtme ile oluşan çizikler veya kötü hava şartları altında bekletilme sonucu oluşan vernik matlaşması gibi durumların çözümü olarak sıfır arabalara da pasta cila yapılabilir. Pastadan farklı olarak, aşındırmaya sebep olmadığı için sıfır arabaya cila her durumda yapılabilir.
Eğer aracınızdaki çizik orta düzeyde derinse pasta cila yardımıyla çiziği ortadan kaldırabilirsiniz. Ancak çiziğin derinliği yüksekse öncelikle zımpara yardımıyla çizik yüzeyinin zımparalanması ve çiziğin etrafındaki boyanın derinliğinin çizikle dengelenmesi gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri