Çilekleri bol suda yıkayıp ayıkladıktan sonra kaynar suyun içine atın. Yaklaşık 5 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alın. Tencerenin ağzını kapatın ve 1 saat dinlendirin. 1 saatin sonunda ince bir tülbent yardımıyla çileklerin suyunu süzün.
Cildi nemlendiren çilek, gözenekleri açar. Çok daha pürüzsüz ve canlı bir cilde sahip olmanızı sağlar. 8- Ödem atar: Şişkinliğe neden olan ödemlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
Çilek suyu da tıpkı çilek gibi antioksidan bir sudur. Çileğin suyu ile mide hazımsızlığı giderilir. Kabızlık gibi problemlerinizi çilek suyu içerek ortadan kaldırabilirsiniz. Karaciğer ve böbreklerde biriken zararlı maddeleri çilek suyu yok eder.
Bir ay boyunca düzenli olarak çilekli su tüketen kişilerin; vücudundaki fazla su, ödem, iltihaplanmalar ve mikroplar gözle görülür şekilde azalıyor. Özellikle seyahat sonrası oluşan ağırlık hissi ve şişliklerde rahatlamayı da sağlıyor. İnsan vücudunun toksinleri depolayacağı yer oldukça fazla sayıda ve büyüklüktedir.
İlgili 19 soru bulundu
Çilek, birçok kişinin diyet listesinde bulunan bir meyvedir. Düşük kalorili olan bu meyve kilo aldırmayan bir meyvedir.
Çilek vücutta yağ yakımını hızlandıran, lif ve antioksidan etkisinin yüksek olması nedeniyle de her gün 1-2 avuç kadar tüketilebilecek bir meyvedir. Çileğin 1 kasesi rahatlıkla tüketilebilecek kadar az kaloriye sahiptir.
Kokusu ve tadı ile en sevilen meyvelerden biri olan çilekte bol miktarda fosfor ve demir bulunmaktadır. Faydalarını sıralayacak olursak: Kanı temizler. Sakinleştirici etkiye sahiptir, stresi azaltır.
Yaz aylarının en sevilen meyveleri arasında yer alan çilek, mide, kalp ve karaciğer hastalıklarına iyi geliyor. Aynı zamanda çileğin diş ve diş eti hastalıklarının tedavisinde de çok etkili olduğu biliniyor. Çileğine en çok bilinen faydaları; Kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.
Fazla çilek tüketimi midede yanmaya ve şişkinliğe yol açabilir. Özellikle ülser ve gastrit gibi hastalıkları olan kişiler tarafından çilek tüketimi yapılmamalıdır. Çileğin fazla tüketimi karın ağrısına da yol açabilir. Bu yüzden bu sağlıklı ve lezzetli meyvesi aşırı miktarda tüketmemelisiniz.
Yaz dikiminde dikilen çilek fideleri 15 gün boyunca günde 3 kez sulanmalıdır. Bu dönemden sonra çileğin aşırı sulanmaması gerekir. Aşırı sulanan çileklerde mantar ya da sarılık gibi hastalıklar oluşabilir.
* Çileklerde bolca bulunan antioksidanlar, kan pıhtılarının oluşmasını önleyerek felce karşı koruma sağlar.
Üretim. Çilek Su, Göktürk ormanlarının eteklerinde, İskoza mevkiinde kurulmuş olup, kaynağı yerleşim birimlerinden uzakta ve endüstriyel, zirai, evsel faaliyetlerden etkilenmeyen doğal bir ortamda bulunmaktadır.
DOĞRU YIKANMAYAN ÇİLEK İLTİHABA NEDEN OLABİLİR!
Tüketmeden önce uzmanlar sık sık çileğin doğru bir şekilde yıkanması gerektiğini söylüyor. Çilek, yıkanmazsa vücutta iltihap oluşumuna sebep olabilir. Bu sorunla karşılaşmamak için çilekleri doğru şekilde temizlemek gerekiyor.
Çilek: Yılın belirli mevsimlerinde taze yenilen çilek tam bir uyku düzenleyici.
18. yüzyılda Frezier adlı bir Fransız asker, görevli olarak Şili'ye gönderilir. Dönüşünde ilk kez bu ülkede yediği ve tadına doyamadığı küçük kırmızı renkli bir meyveyi, yani çileği Fransa'ya getirir. Oradan tüm dünyaya yayılan çilek, gülgiller familyasından geliyor.
Çilekte sorun olan önemli hastalıklar:
Toprak kökenli hastalıklar; • Kurşuni Küf, • Külleme, • Yaprak Lekesi, • Antraknoz 'dur.
2- Saplarından ayırdığınız çilekleri su dolu bir kabın içerisine doldurun. Çilekleri burada 5-10 dakika bekletin. Böylelikle çileğin üzerindeki toprağın dibe çökmesini sağlarsınız.
Her 3 su bardağı su için 1 su bardağı sirke ekleyin. Çilekleri içerisine ekleyerek 5 dakika bekletin. Çilekleri durulayın ve ardından iyice kurulayın.
Yapılan araştırmalar, kahvaltı öğününü atlayan bireylerin obez veya fazla kilolu olmaya daha meyilli olduğunu göstermektedir. Daha geniş çaplı çalışmalarda ise, kahvaltıyı atlayan bireylerin kahvaltı eden bireylere göre 4,5 kat daha fazla kilolu olduğu gösterilmiştir.
Vücutta bulunan yağları yakmak ve kilo alımının önüne geçebilmek adına verilen besinlerin tüketimine özen göstermek gerekir. Bunun yanı sıra hafif ya da yüklü ağırlık kaldırmak, gün içerisinde tempolu şekilde hareket etmek ve yürüyüş yapmak da yağ yakımını destekler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri