Gün içerisinde hava kirliliği, stres, yanlış beslenme gibi faktörlerden cildimizi arındırmak için uyumadan önce cilt bakımı yapmak çok daha faydalı olacaktır. Gece yapılacak cilt bakımını da 21:00 ve 23:00 arasında yapmalıyız çünkü 23:00 ve 06:00 arası cildimiz yenilenmekte ve ölü hücrelerden arınmaktadır.
Gündüz yapılan cilt bakımı sabah saatlerinde cildin ihtiyacını karşılamayı amaçlar. Cildi nemlendirerek çevresel faktörlere karşı savunmaya yardımcıdır. Gece yapılan cilt bakımı ise gün boyunca yorulmuş, yıpranmış olan cildin yeniden yapılandırılmasına katkı sağlayan bir bakım rutinidir.
Cilt için akşam saat 22.00 ve 24.00 arasındaki vaktin çok önemli olduğunu anlatan Alkan, bu vakitlerde cildin kendini daha hızlı yenilediğini kaydetti. Güzellik Uzmanı Derya Alkan cilt sağlığına dair açıklamalarda bulundu.
Sabah ve akşam cildi temizlemek, nemlendirmek, serum uygulamak, peeling yapmak, maske uygulamak ve güneş kremi sürmek gibi adımları her gün alışkanlık haline getirdiğinde, bir cilt bakım rutininin var demektir.
İlgili 15 soru bulundu
Ciltteki fazla yağı, kiri ve makyaj kalıntılarını temizleme özelliğine sahip olan tonikler, dengeleyici özelliğiyle daha verimli bir cilt bakımı sağlıyor. Bu nedenle özellikle uyumadan önce cilt bakımında tonik kullanımı önem taşıyor. Tonik, cildinin gece boyunca yenilenmiş bir görünüme sahip olmasına yardımcı oluyor.
Cilt bakımı kaç saat sürer? Yaklaşık 30-60 dakika kadar sürer.
Sabah yüz yıkamak, yüzün tazelenmesine ve canlanmasına yardımcı olurken, gece yıkamak ise ciltteki kirin ve makyajın giderilmesine katkı sağlayacaktır. Yüzü günde iki kereden fazla yıkamak, cildin kuruluk yaşamasına ve hassasiyet yaşamasına neden olabilmektedir.
Cilt bakımından sonra yüzünüzü hafif bir şekilde suyla yıkayabilirsiniz. Cilt bakımı, cildin ihtiyaçlarına göre düzenli olarak yapılması gereken bir işlemdir. Cilt tipine, yaşa ve cilt sorunlarına bağlı olarak, cilt bakımı sıklığı değişebilir. Genellikle, cilt bakımı haftada bir veya iki kez yapılması önerilir.
Gündüz Cilt Bakım Rutini. Sabah rutini güneşten, kirlilikten ve elementlerden korunma ile ilgili, bu yüzden peeling ve retinol gibi onarıcı bakım ürünlerini geceye bırakın. Sabahları yüzünüzü ılık suyla ve cildiniz için tasarlanmış yumuşak bir yüz temizleyiciyle yıkayın.
Ortalama bakım süresi 45 dakika ile 1 saat arasında değişir. Uygulanan bakımdan en iyi sonucu alabilmek için minimum bir hafta ara ile üç ya da dört seans yapmak gerekir. Cildin gücünün ve parlaklığının uzun süre korunabilmesi için ayda bir aralıklar ile uygulama yapmak daha sağlıklı olacaktır.
Cilt bakımı, bu amaçla 7-10 günlük aralarla ve 5-6 seans şeklinde uygulanır. Bu bakımlar sonunda lekeler bir miktar açılır. Ayrıca leke açıcı kremlerin etkinliği artar, hastanın ince kırışıklıkları hafifler, günlük kırışıklık kremlerinin emilimi artar ve yağlı bir deride sivilce oluşumu engellenebilir.
Gece aşaması ise (gece 11 ile sabah 6 arası) cildin kendini yenilediği zaman aralığıdır, yeni hücreler ölü ve yaşlanmış hücrelerin yerini alır. Yatağa girmeden önce cildinizde yapacağınız doğru uygulamalar ile günlük hayatın getirdiği hasarları silmek mümkün.
C vitamini serumunu günlük bakımın bir parçası olarak düşünmek ve rutini bozmadan uygulamak gerekir. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa temiz cilde masaj şeklinde uygulanmalıdır. Nemlendirici uygulamasından önce ancak tonikten sonra kullanılmalıdır. C vitamini serumunu cilde ince bir tabaka halinde sürülmelidir.
Hyalüronik asit, C vitamini ile birlikte kullanıldığında, daha etkili bir sonuç elde edilebileceği gözlemlenmiştir. Bu yüzden C vitamini serumu uyguladıktan sonra, hyalüronik asit içeren bir nemlendirici serum uygulamak cildin çok daha canlı, dolgun, neme doymuş ve parlak görünmesini sağlayacaktır.
Güneş kremleri kapalı ortamlarda da kullanılması gereken ürünlerdir, Güneş kremleri günlük cilt bakım rutini içinde mutlaka kullanılmalıdır, Güneş kremleri üzerinde belirtilen koruma ibarelerine dikkat edilmelidir.
Özellikle saat 23.00 ve 03.00 saatleri arasında vücudunuzun metabolizması çok daha fazla çalışır. Vücut kendini dinlenmeye alır ve cilt hücreleri yenilenir. Bu yüzden, bu saatler arasında uyuduğunuz bir uyku rutini edinmek hem genel sağlığınız hem cildiniz için oldukça faydalı.
Temiz cilde serum uygulaması, yüz kremi uygulamasından hemen önce gelmelidir. Serumlar kremlere oranla daha fazla vitamin ve antioksidan gibi aktif içeriklere sahip olabilmektedirler.
Uyumadan önce cilt bakımı oldukça önemlidir. Özellikle yaz ayında cildin daha çok neme ihtiyacı olur. Bu bakımdan yazın uyumadan önce yapılan cilt bakımları hücrelerin yenilenmesini destekler, cilt tonunu dengelenmesini sağlar ve aydınlık bir görünüm kazandırır.
Yeterince uyumanın cilde de iyi geldiği ortaya çıktı. İdeal uyku saati olan 7 ya da 8 saatlik düzenli uykular, cilde kendini onarması için yeterli süreyi tanımış oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri