Kırışıklıklar, bireyin cildinde oluşan çizgiler ve kırışıklardan meydana gelir. Bazı kırışıklıklar zaman içerisinde derin çatlaklara veya oluklara dönüşebilir. Bu derin çatlaklar özellikle gözler, ağız ve boyun çevresinde fark edilebilir. Cilt görünümü ile ilgili endişeleri olan bireyler bir dermatoloğa görünmelidir.
Kırışıklık tedavisi
Sürekli olarak tekrar eden mimikler veya yaşa bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklıklar dermatoloji kliniklerinde uygulanabilecek pek çok yöntem yardımıyla giderilebilir.
Lazer ve Radyofrekans uygulamaları
Lazer ve radyofrekans kullanılarak yapılan kırışıklık tedavisi çeşitlilik arz eder. En çok Altın İğne, Thermage CPT, Ulthera tercih edilmektedir. Ayrıca lazer uygulamaları ile gözaltında oluşan kaz ayağı kırışıklıkları da tedavi edilebilmektedir.
İlgili 32 soru bulundu
Bir limonu sıkarak 1 çay bardağı yoğurt ile karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz. Bu karışımı uygulayarak 20 dakika bekleyip, ılık su ile durulayın. Sonrasında limon içerisinde bulunan C vitamini cildin kolajen yapısını destekleyecektir. Düzenli kullanımda kırışık oluşumlarının hafiflediğini göreceksiniz.
Yüzme veya terleme durumlarında güneş kremi daha sık yenilenebilir. Kuru cilt, dolgun cilt hücrelerini büzüşmesine neden olur ve bu da erken ince çizgilere ve kırışıklıklara yol açabilir. Cildi nemlendirmek, ciltte suyu doğal olarak hapsederek küçük çizgileri ve kırışıklıkları maskelemeye yardımcı olur.
Öncelikle kırışıklıkların önlenmesine yardımcı olmak için en sık kullanılan yağlardan biri avakado yağıdır. Omega 3, A vitamini ve önemli yağ asitlerini barındıran bu yağ cildi nemlendirme ve koruma konularında oldukça başarılıdır.
Mimik hareketlerini çok kullanan yani çok gülen kişilerde bu çizgilerin zamanla daha fazla arttığı aynı zamanda alkol ve sigara tüketilmesi, çok güneşe maruz kalınması, kötü beslenme alışkanlıkları, cildimize uygun cilt bakımı yapılmaması gibi dış faktörlere bağlı da yüzümüzde erken yaşlanma ortaya çıkabiliyor.
Yumurta, koyu yeşil yapraklı sebzeler, bitkisel yağlar ve tam tahıllı ürünler, içeriğinde bulundurdukları E vitamininin antioksidan özelliği sayesinde cildin ultra viole ışınlara karşı koruyarak, kırışıklık oluşumunu engellemeye yardımcı oluyor.
Botox uygulaması kırışıklıklar için son derece uygun bir yöntemdir. Hatta en etkili yöntemdir denebilir. Ancak sorun büyükse ve kırışıklık derinse buna bir de dolgu uygulaması eklenmelidir. Bu destekleyici yöntem ile daha etkili sonuçlar alınabilir.
Ultraviyole, hava kirliliği, enfeksiyonlar, sigara içmek ve bazı hormonal faktörler yaşlanma sürecini hızlandıran en önemli faktörlerdir. Kırışıklıkların oluşmasında yer çekiminin de etkisi vardır. İnsan yüzünde, dinamik ve statik tip olmak üzere 2 çeşit kırışıklık meydana gelir.
Cildimizin yenilenme hızı 20'li ve 30'lu yaşlardan itibaren azalmaya başlıyor ve 30'lu yaşlardan sonra yaşlılık belirtileri göstermeye başlıyor.Vücudumuzun gün içerisinde en çok kullandığımız kısmı olan yüzümüz ve çevresel faktörlere en çok maruz kalan kısım gene yüzümüz.
Alın çizgileri için belli yöntemlerimiz var en bilineni botoks, botoks ile erken yaşlarda o bölgede derinleşmeyi engellemiş oluyoruz. Eğer kırışıklıklar derinleşmişse o zaman botoks yerine dolgu uygulaması yaparak o derinliği azaltıyoruz.
Cilt hastalıklarının çoğu küçük olsa da bazıları ciddi problemlere neden olabilir. Bu sebeple akne ve sivilce problemi yaşayan kişilerin hastanelerde Dermatoloji ve Cildiye doktorlarına görünmesi gerekmektedir.
Jojoba yağının düzenli kullanımı cildi sıkılaştırır, sıkılaştırır ve yaşlanma belirtilerini yok etmek için dolgunlaştırır. Yağlı veya akneye meyilli bir cildiniz varsa, jojoba yağı en iyi seçenek olabilir.
Aloe vera zengin antioksidan ve vitamin içeriği sayesinde yaşlanma karşıtı etki gösterir. Elastin ve kollajen liflerin üretimi konusunda cildin daha esnek olmasını sağlarken, kırışıkların oluşumunu engeller.
Göz Çevresi için uçucu Yağ Seçimi Nasıl Olmalıdır? Aralarından seçim yapabileceğiniz çok çeşitli anti-inflamatuar ve büzücü esansiyel yağlar vardır. Göz çevresindeki şişlikleri gidermede en etkili olanlar okaliptüs, kekik, bergamot ve karanfil yağıdır.
Ayrıca haplardan da kullanarak, kırışıklık oluşumunu geciktirebilirsiniz. * Cildimizde ilk neresi kırışır? Cildimizde ilk göz kenarları ve alın kırışır.
Beyaz ve ince derili insanlarda deri çok kolay kırışır ve yaşlanır.
Genç yaşta göz çevresi kırışıklıkları çok fazla mimik kullanımı ya da kolajen ve kas kaybı nedeni ile oluşabilir. Cilt yaş aldıkça elastikliği azalır ve kırışıklık meydana gelir. Bu kırışıklar geç yaşların yanı sıra 20'li yaşlarda da oluşabilir.
Kırışıklık giderici kremler ile kırışıklık önleyiciler isim benzerliğinden dolayı karıştırılsa da, her iki kategorinin kullanım amacı farklıdır. Kırışıklık önleyici kremler, 20'li yaşlardan itibaren kullanılmaya başlanabilir ve kırışıklık sorunun erken başlamasının önüne geçmeye yardımcı olur.
Cildi sıkılaştırır, düzenli kullanımda siyah nokta ve lekelerin oluşumunu engeller. Cildi nemlendirirken aynı zamanda koruma sağlayarak soğuk, rüzgâr ve güneş ışığından etkilenmesini en aza indirir. Cilde doğal esnekliğini geri kazandırır ve kırışıklık karşıtı bakım yapar.
Krem ve serum farklı bir şekilde etki gösterirler. Krem cildi derinlemesine nemlendirir ve besler; serum ise belli bir sorunla mücadele eder: kuruluk, düşük cilt tonu ve kırışıklıklara hızlı ve yoğun bir şekilde etki eder. Çünkü içeriğinde yoğun miktarda etken madde vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri