Güzellik uzmanı ve estetisyen olarak tanımlanan kişilerin dermatolog gözetiminde olmaları gerekir.
Güzellik uzmanı, cildin analizini yapar ve cilt tipine karar verir. Bunun akabinde gerekli cilt işlemlerini (peeling, maske vb.) uygular.
Dermokozmetik uzmanı adıyla da bilinen cilt bakım uzmanlarının diğer görevleri, ciltteki renk eşitsizliklerini gidermek, akne ve lekeleri gidermek için lifting, anti-aging ve lift tedavilerini uygulamaktır.
Estetisyen mesleği, bir kişinin cilt bakımı, makyaj ve vücut bakımı gibi güzellik hizmetlerini sunan bir meslektir. Estetisyenler, cilt bakımı hizmetleri sunar ve cilt yapısına uygun ürünler kullanırlar. Ayrıca, makyaj hizmetleri sunar ve makyaj tekniklerini kullanırlar.
Cilt bakımı uzmanı, bireylerin dış görünüşünü daha iyi bir duruma getirmek için yüz ve vücut bakımı yapar. Müşterinin cilt durumunu analiz etme, kullanması gereken ürünleri tavsiye etme, yüz ve tam vücut tedavi hizmetleri sunma gibi birçok sorumluluğu bulunmaktadır.
İlgili 39 soru bulundu
Güzellik uzmanlarının işleri, müşterilerinin ihtiyaçlarını dinlemek, onlara özel bakım önerilerinde bulunmak, cilt bakımı, saç kesimi ve boyama, makyaj, manikür, pedikür, cilt epilasyonu ve diğer kişisel bakım işlemlerini gerçekleştirmek gibi çeşitli hizmetler sunmak şeklindedir.
Güzellik uzmanı, cilt bakımının yanı sıra makyaj, masaj, manikür-pedikür ve epilasyon işlemlerini de gerçekleştirir. Her türlü cilt probleminin tedavisinde deneyimli bir uzmandır. Müşteri ile iyi bir diyaloğun yanı sıra, onunla güven ilişkisi kurma yeteneği de önemlidir.
Güzellik Uzmanı (Seviye 4), iş sağlığı ve güvenliği ile çevreye ilişkin önlemleri alarak, sağlık ve kalite kurallarına uygun olarak, cilt ve vücut bakımı, epilasyon ve depilasyon ile makyaj işlemlerini yürütme bilgi ve becerisine sahip kişidir.
Estetisyen olmak için formal bir eğitim koşulu yoktur ancak üniversitelerin 2 yıllık Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü'nden mezun olan kişiler estetisyen olarak çalışabilir. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlardan bu alanda eğitim ve sertifika alan kişiler de estetisyen olur.
eleman.net verilerine göre, Estetisyen 2023 yılında ortalama 17.300 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Estetisyen , Ocak 2023 yılında ortalama 13.640 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.316 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Dermokozmetik uzmanı, kozmetik ve cilt bakım ürünleri dahil olmak üzere çeşitli güzellik ürünlerini tanıtmak, uygulamak ve satmakla sorumludur. Müşterinin cilt tipi ve ihtiyaçlarına yönelik ürün tavsiyelerinde bulunur.
Cilt hastalıklarının tanı ve tedavileriyle Cildiye veya Deri ve Zührevi Hastalıkları olarak da bilinen Dermatoloji bölümlerinde, 6 yıllık tıp eğitiminin ardından 4 yıl uzmanlık eğitimi alan hekimler ilgilenir.
Cilt Bakım Uzmanı maaşı 2023 verilerine göre ortalama 14.200 TL civarındadır.
Profesyonel cilt bakımı; uzman kişi tarafından, cildin ihtiyacına göre, profesyonel ürünler kullanılarak yapılan cilt bakımıdır. Profesyonel cilt bakımı sayesinde cilt ölü hücrelerden arınır, cilt derinlemesine temizlenir. Böylelikle yeni hücre üretimi sağlanır.
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü 4 yıllık bir bölüm değildir ancak lisans programına geçmek isteyen öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile aşağıdaki bölümlere geçiş yapabilir: Kimya. Uluslararası İlişkiler. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri.
eleman.net verilerine göre, Güzellik Uzmanı 2023 yılında ortalama 17.100 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Güzellik Uzmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 13.420 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.272 TL maaş alıyordu.
Yaşlanma belirtilerini geciktirmek ve daha genç bir cilde sahip olmak için yapılan estetik uygulamaları da estetisyanların görevlerindendir. Eğitimini tamamlamış, sertifikası olan, kişilerin cilt guzelliğini ve bakımını sağlayan uzman kişilere estetisyen denir.
Plastik Cerrahi Uzmanlığı, Tıp Fakültesi eğitimi sonrası uzun bir ihtisas eğitimi ile gerçekleşen bir tıp dalıdır. Estetisyenlik ise, tıp eğitimi gerektirmeyen bir meslek eğitimidir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği, belli bir sürede planlanan müfredata göre gerçekleşen bir programdır.
Yaş, çevresel faktörler, hastalıklar, genetik gibi etkenler sonucunda vücut ve yüz bölgesinde yıpranmalar meydana gelir. Medikal estetik, bu yıpranmaları onararak kozmetik olarak vücudun en güzel haline kavuşmasını sağlayan tedavileri kapsayan bir alandır.
Değerlendirme sonucu olumlu olan adayların belge geçerlilik süreleri 5 yıl daha uzatılır. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME İLİŞKİN DİĞER KOŞULLAR A1- Adayın söz konusu birimden başarılı sayılması için teorik sınavından başarılı olması gerekir. Yeterlilik biriminin geçerlilik süresi birimin başarıldığı tarihten itibaren 2 yıldır.
Güzellik uzmanlığı sertifikası kimler alabilir ? 19 yaşını doldurmuş her kişi ,Güzellik Uzmanlığı Eğitimi aldıktan sonra , Uzmanlık Sınavına girerek M.E.B onaylı Güzellik Uzmanlığı Sertifikası almaya hak kazanır.
Kurs programını tamamlayarak MEB onaylı güzellik uzmanlığı sertifikası sahibi olan tüm mezunlarımız güzellik salonları, hastane ve klinikler, kuaförler, spa merkezleri, manken ajansları, stüdyolar gibi güzellik merkezlerinde geniş iş imkanlarına sahip olabiliyorlar.
Eğer Anadolu Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi ya da Kuaförlük ve cilt bakımı gibi bölümlerden mezun değilseniz MEB onaylı programlara katılarak Güzellik uzmanlığı sertifikanızı alabilirsiniz.
Anadolu Meslek Lisesi veya Kız Meslek Liselerinin Kuaförlük veya Cilt Bakımı Bölümlerinden mezun olabilirsiniz. Eğer bir okuldan mezun değilseniz MEB programları ile uzmanlık sertifikası alabilirsiniz. Bunun için belirli seviyede ve saatteki kursu tamamlamanız ve yapılan sınavdan geçmeniz gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri