Ancak günümüzde, doğum saati öğrenme işlemleri, bu dilekçeyi kuruma vermeden de online olarak gerçekleştirilebilir. CİMER'in internet sitesine girilmesinin ardından kişiler, bilgi edinme haklarını kullanarak doğdukları saati kolay bir şekilde öğrenebilirler.
Ekrana gelen başvuru sayfasının en üstünde yer alan "Bilgi Edinme Hakkı" kutucuğunu işaretleyin. Gerekli alanları doldurduktan sonra ileri tuşuna basın. Açılan ekrana gerekli olan bilgileri yazın ve doğum saatinizi öğrenmek istediğinizi belirtin. Daha sonra seçeneklerden Sağlık Bakanlığı'nı seçin ve yazıyı gönderin.
DOĞUM SAATİMİ NASIL ÖĞRENEBİLİRİM? Doğum saatini öğrenmenizin ilk yolu anne babanıza veya akrabalarınıza doğum saatinizi sormaktır. Eğer doğum saatinizi ebeveynleriniz hatırlamıyor ise e-Devlet üzerinden doğum saatinizi öğrenebilirsiniz.
Sağlık Bakanlığıe-İmzalı Doğum Raporları Sorgulama
Bu hizmetten faydalanmak için, aşağıdaki kimlik doğrulama yöntemlerinden sizin için uygun olan bir tanesini kullanarak sisteme giriş yapmış olmanız gerekmektedir.
İlgili 37 soru bulundu
Ekrana gelen başvuru sayfasının en üstünde yer alan "Bilgi Edinme Hakkı" kutucuğunu işaretleyin. Gerekli alanları doldurduktan sonra ileri tuşuna basın. Açılan ekrana gerekli olan bilgileri yazın ve doğum saatinizi öğrenmek istediğinizi belirtin. Daha sonra seçeneklerden Sağlık Bakanlığı'nı seçin ve yazıyı gönderin.
Astrolojik doğum haritası çizmek için doğum tarihi ve coğrafi konumunun yanı sıra doğum saatinin bilinmesi gerekir. Doğum saatine göre yükselen burç tespit edilir. Saat belli değilse yükselen burcun hesaplanması imkansızdır.
Bu kayıtlar, sağlık kuruluşunun arşivinde beş yıl süre ile saklanır.
Doğum raporunuz, doğum yaptığınız hastane tarafından düzenlenecek ve tarafınıza verilecektir. Ayrıca e-nabız üzerinden de temin edilebilmektedir. Aile hekimleri tarafından hiçbir şekilde doğum raporu düzenlenmeyecektir.
Eski doğum belgesini veren yetkili mercii belirlemek önemlidir. Genellikle bu, nüfus müdürlüğü veya belediye gibi yerel bir kurumdur. İnternet üzerinden veya telefonla araştırma yaparak size en yakın yetkili merciyi bulabilirsiniz. Başvuru için gerekli belgeleri toplamak önemlidir.
Dilekçe hakkı ve bilgi edinme hakkı kapsamında CİMER'e yapılan başvurular belirli yasal değerlendirme süreçlerine bağlı olarak işleme alınmakta ve başvurunun türüne bağlı olarak 30 gün veya 15 iş gü- nü içerisinde cevaplandırılmak zorundadır.
Sana en yakın nüfus müdürlüğüne gidip kimliğini vereceksin ve vukaatlı nüfus kayıt örneği istiyorum diyeceksin. Ücretsiz veriyorlar. Aldığın belgede bütün ailenle ilgili bilgileri bulabilirsin..
E-Devlet doğum belgesi almak için turkiye.gov.tr adresinden gereken işlemleri yapmak mümkündür. Doğum belgesi, bebeklerin doğumunu kanıtlamak ve resmileştirmek için düzenlenir.
cimer.gov.tr veya e-Devlet üzerinden “Başvuru Sorgulama” ekranı üzerinden başvuru takibinizi yapabilirsiniz. Ayrıca CİMER çağrı merkezini (0312 590 20 00 / 0) arayarak da başvurunuzun durumunu öğrenebilirsiniz.
7 gün 24 saat arayabilirsiniz. MEB İletişim Merkezi hangi konularda hizmet veriyor? Bakanlığımızın görev alanlarında her türlü bilgi edinme, görüş, öneri, talep, uygulama desteği ve idarî konularda hizmet vermektedir.
Olumlu sonuç alındığı da oluyor.
Türk mevzuatına göre, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerine 30 gün içerisinde bildirimde bulunulması gerekmektedir. Bildirim 30 gün içerisinde yapıldığı takdirde, herhangi bir ücret ödenmemektedir. Doğum kaydından sonra çocuğunuz için bir doğum belgesi çıkartılacaktır. Kayıt süreci ve belgenin düzenlenmesi ücretsizdir.
Belgeye ihtiyacı olan şahıs 18 yaşını doldurmuşsa şahsen başvurması veya noterden vekâlet vermesi gerekmektedir. 18 yaşını doldurmamış ise anne babası tarafından alınabilmektedir. Doğum Kayıt örneği belgesi çok dilli olarak verilmektedir.
2023 yılı ücretli bir çalışanın alacağı doğum rapor parasını hesaplayalım. 2023 yılı için brüt ücreti 15.000 TL olan ücretlimizin geriye dönük 12 aylık toplam brüt ücreti de 180.000 TL olsun. Doğum izin parası 56.000 TL' nın 2/3'ü alınır, 56.000 / 3 x 2= 37.333,3 TL doğum parası alır.
defteri,Taburcu defteri 20 yıl kurumda saklanır.Devlet Arşivlerine gönderilmez. ve hasta dosyalarının en az 20 yıl süreyle yataklı tedavi kurumunun arşivinde muhafazası zorunludur.
Merkezi sağlık veri sistemine aktarılan veriler, 10 yıl sonra silinebilir.
Doğum Saatinin Önemi
Çünkü doğum saati, astrolojide kullanılan haritada Ascendant veya yükselen nokta olarak adlandırılan önemli bir bileşene sahiptir. Yükselen burç, kişilik özelliklerimizi belirler ve yolculuğumuzda bizlere eşlik eder. Bu nedenle doğum saatimizi öğrenmek, kendimizi daha iyi anlamamıza yardımcı olur.
Yükselen burç yani ASC (Ascendent) noktası doğum haritasında 1. ev girişini gösteren noktadır. Doğum haritası kişinin doğduğu dakikadaki gökyüzü haritasıdır ve o esnada ASC noktasından yükselen burç da kişinin yükselen burcu sayılır.
Yükselen burcumuz ise doğduğumuz anda ufuk çizgisinden yükselen burçtur. Bize hayata bakış açısı, olayları değerlendirme ve anlamlandırma konusunda ipuçları verir. Her 2 saatte bir yükselen burç değişiklik göstermektedir. Bu nedenle doğum yerinin yanı sıra doğum zamanını ele almak önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri