Çimstone, NSF sertifikası sayesinde yiyeceklerin hazırlanabileceği en güvenli yüzey olarak sertifikalandırılmıştır. Çimstone diğer doğal taşlara zarar veren sirke, limon, zeytinyağı, şarap gibi mutfakta her gün kullanılan malzemelerin yıpratıcı etkisinden zarar görmez.
Pürüzsüz bir yüzeye sahip olan çimstone tezgahlar bakteri oluşumunu önlemede oldukça etkilidir. Kolay kolay çizilmeyen çimstone tezgah modelleri mutfaklarda rahatlıkla kullanılabilir. Çimstone dekorasyon malzemesi kuvars özelliği nedeniyle kolayca kimyasal maddelerden etkilenmez ve doğal bir parlaklığa sahiptir.
Yoğunluk olarak granit tezgahtan daha hafif olan çimstone tezgahın ısıya karşı dayanımı granite oranla o kadar başarılı değildir. Granit tezgahların ısıya dayanım konusundaki avantajları, hiç bir katkı maddesi içermemesi sayesindedir.
Çimstone yapısal olarak ısıyla kısa süreli temasta, diğer taşlardan daha dayanıklıdır. Ancak, her türlü taş, ani ve hızlı sıcaklık değişimlerine maruz kalması halinde zarar görebilir. Yüzeyin ısı farklılıklarına karşı diğer tüm malzemelerde olduğu gibi korunmasını öneririz.
Besinlerden, paketli yiyeceklerden ya da kullanılan malzemelerden gelen bakteri ve mikropları tutmayan mutfak tezgahını tercih etmek sağlığınız açısından önemlidir. Porselen mutfak tezgahı bu açıdan sizlere hem hijyeni hem de sağlıklı yemek yapma keyfi sunar.
İlgili 34 soru bulundu
Eğilme ve darbe dayanımı yüksek olan Çimstone, kesim veya nakliye gibi işlemler esnasında kolaylıkla çatlamaz, kırılmaz.
Dayanıklılık. Aşınmaya ve çizilmeye karşı en fazla dayanım için Çimstone tezgah (kuvars tezgah, cımstone, çimston tezgah) tercih edilmelidir. Çeşitli kimyasallar ile yapıldığı için yüksek dayanımlıdır.
Çimstone, granite göre daha pahalı olan bir tezgâhtır. Fabrika ortamında belli üretim aşamalarından geçen ve üretimi için ham madde gereksinimi olan bir tezgâh çeşididir.
Orijinal bir çimstone mutfak tezgâh fiyatlandırma, M.tül olarak fiyatlandırılır. 2,900 TL, den başlayan metre tül fiyatı 4.500 TL ye kadar renk ve model seçeneği ile belirlenir.
Çimstone hem maliyet hem de satış konusunda mermerite göre oldukça pahalıdır.
Çimstone tezgah mutfak tezgahları içinde önerebileceğimiz en dayanıklı ve kullanışlı tezgah türüdür. çizilmelere ve ısıya karşı son derece dayanılklıdır. leke tutmaz ve temizliği çok kolaydır. hijyeniktir içerisinde mikrop ve bakteri barındırmaz.
Kuvars Çimstone ve Belenco nun sağlam olmasını sağlamasıyla değil,aynı zamanda leke tutmaz yapısı ve çok güzel cilalı yüzeyi olmasını sağlamaktadır. Belenco yapısının %97'sini kuvars dan oluşturduğu için Çimstone %85 oranından daha fazla kuvars bulundurduğu için Çimstone'dan daha kalitelidir.
Diğer boya çeşitlerinden ekonomik olup günümüzde en sık tercih edilen su bazlı akrilik boya çeşitleri içerisindedir. Akrilik boya çeşitleri ile istediğiniz granit, mermer, fayans, çimstone, laminat, masif, ahşap yüzey alanlarını dilediğiniz gibi boyayabilirsiniz.
Çimstone tezgah ürünü 10 yıl garantilidir Doğal afetler, Sert cisim düşmesi gibi oluşan hasarlar garanti kapsamı dışında kalmaktadır, ürünün garantisi sadece fabrikasyon kusurları kapsamaktadır.
Aşındırıcı olabilecek temizlik ürünlerinin uzun süre boyunca kullanılması mermerin deforme olmasına yol açar. Bu durum ufak gözeneklerin belirginleşmesine sebep olur. Gözeneklerde kir, yağ ve pas lekeleri birikmeye başladığı zaman sararma ortaya çıkar. Mermerler sert ve dayanıklı oldukları kadar özel bir yapıdadır.
Pürüzsüz bir yüzeye sahip olan çimstone tezgahlar bakteri oluşumunu önlemede oldukça etkilidir. Kolay kolay çizilmeyen çimstone tezgah modelleri mutfaklarda rahatlıkla kullanılabilir. Çimstone dekorasyon malzemesi kuvars özelliği nedeniyle kolayca kimyasal maddelerden etkilenmez ve doğal bir parlaklığa sahiptir.
Çimstone levha, brüt 305x140x2 cm, 4.27 m2 ve yaklaşık 230 kg'dır. Levha boyutlarında +/-1 cm farklılık tolerans dahilindedir. 20 mm kalınlığındaki levhada +/-1.2 mm farklılık tolerans dahilindedir.
Çimstone levha, brüt 305x140x2 cm, 4,27 m2 ve yaklaşık 230 kg'dır. Levha uzunluğunun 303-306 cm arasında olması veya levha genişliğinin 138,5 cm ile 141 cm arasında çıkması toleranslar dahilinde kabul edilir. Kullanılabilir A kalite levha alanı net 300x135 cm'dir.
Kuvars mı granit mi diye düşünenler için granitin %100, kuvarsın %97 doğallıkta olduğunu, kuvarsın daha fazla renk seçeneği sunduğunu, granitin daha sağlıklı olduğunu, kuvarsın gözeneksiz yapısı sayesinde bakımının daha kolay olduğunu, dayanıklılık açısından hemen hemen aynı yapıda olduklarını belirttik.
Mutfak tezgâhı seçerken en önemli kriter kullanılan malzemenin kaliteli, dayanıklı ve doğal taşlardan oluşmasıdır. Genellikle; mermer, granit, kuvars gibi doğal taşlardan oluşan tezgâhlar tercih edilir. Bunun nedeni hepsinin diğer malzemelere göre (MDF, Sunta vb.) daha sert ve dayanıklı yapılara sahip olmalarıdır.
Mermer mi daha sağlam granit mi diye düşünenler için granit malzemenin çizilmez derece de sert bir malzeme olduğunu, magmatik yapıda biriken kristallerden meydana gelmesi ve yüksek ısıya dayanıklı olmasından dolayı granitin daha sağlam olduğunu söyleyebiliriz.
Bununla birlikte, genel olarak kuvars tezgahlar porselen tezgahlardan daha iyi performans gösterir. Kuvars tezgahlar genellikle porselen tezgahlara göre daha fazla ön yatırım gerektirir, ancak aynı zamanda daha uzun ömürlüdür ve daha az bakım gerektirir.
Granit Tezgahlar
Doğal taş özelliklerini barındırmasına rağmen leke tutmaz ve kullanımda özel tedbir gerektirmez. Isıyı izole etme özellikleri ile uzun ömürlü kullanıma uygundur.
En zorlayıcı mimari projelerde bile en etkili çözümler sunan, geniş renk ve yüzey yelpazesine sahip, ileri düzey teknoloji ürünü levhadır. Çizilmez, yanmaz, leke tutmaz ve en önemlisi doğal bir malzemedir. Sıfır sıvı emilimiyle suya dayanıklı ve su geçirmezdir.
Porselen tezgahlar, yüksek sıcaklığa dayanıklı, darbelere ve çizilmelere karşı daha dirençlidir. Bunun yanı sıra, neme karşı olan özel direnci ile bakteri ve mantar oluşmasını engelleyerek kullanıcılara insan sağlığı için tamamen zararsız ve hijyenik bir alternatif oluşturmaktadırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri