İnce beden çaparilerde (0,15-0,12-0,10), 10-40 gr arası kurşunlar önden kontrollü savurma ve sarkıtma tekniği ile çapari avcılığı önerilir. Tekneden sarkıtalarak yapılan çapari avcılığında belirtilen bütün ağırlıkların %50 oranında daha ağır kurşun kullanılabilir.
50 Gram Gezer Kurşun :: Çapari Av. 50 gram Gezer kurşun. Gezer kurşunlarını balık avında yemimizin ve olta takımı düzeneğimizin suya batması için kullanırız.
Kıyıdan kaç gram kurşun atılır? Hedeflenen balık türüne göre kıyıdan atılan kurşunun ağırlığı değişmektedir. Ancak ortalama olarak kurşunların ağırlığı 10 ila 50 gram arasındadır.
En bilinen yöntemi; 175 ve 250 gram kurşun fırdöndü yardımıyla ana gövdeye bağlanır ve kurşunun hemen arkasından 0.20 veya 0.25 mm misina ile yaklaşık 3 metrelik bir beden hazırlanır ve bu bedenin ucuna sahte balık takılır.
YEMLİ ÇİNAKOP AVI
Yemli lüfer takımına oranla Çinakop için kullanılan takım daha ince, zokası daha ufaktır. Kullanılan yemler, bütün halde hamsi, çamuka, aterina, yaprak ve sülük biçiminde küçük ve uzunlamasına kesilmiş istavrit, Kıraça, zargana, uskumru vonozu, izmarit ve istrongilos gibi balıklardır.
İlgili 19 soru bulundu
Çinekop çaparisi ile balık avlarken çaparinin ucuna suni ye ya da canlı yem takılır, diğer ucuna da kurşun takılarak balık avına başlanır. Çinekop avlama için en uygun saatler sabah 5 ile 7 arası ve akşam ise 17 ile 20 saatleri arasıdır.
Çinekop, tekir, kefal, kırlangıç ocak ayında en bol dönemini yaşayan balıklardır. Şubat: Kalkan mevsiminin başlangıcıdır.
Sahil şeridinde maltepe-caddebostan arasında 25 30 gr arası kurşun kullanırken kartal yönüne doğru 50-75 gr aralığında kurşun kullanılıyor.
Cevap: Merhaba istanbul için kıyıdan kullanıma uygundur efendim 120 gr 150 gr kadar kurşun kullanabilirsiniz.
Oltaya balık geldiği misinanın suya doğru çekilme eğilimiyle anlaşılır. Bu eylem arttığın da balığın oltaya yakalandığı tahmin edilmelidir. Bu etki kuvveti hissedildiğinde uygun hareketlerle olta yukarıya doğru çekilir ve balık avlanır.
TEKNEDEN PALAMUT AVINDA ÇAPARİ: Tekneden yapılan palamut balıkçılığında çapari kullanılacaksa genelde 25 , 30 50, 75 ve 100 iğneli çapariler kullanılabilir. Çingene palamutunda 1/0 iğne boyları balık irileştikçe 2/0 , 3/0 olarak çaparide iğnelerin boyu da büyümektedir.
Lüfer-Çinekop-Palamut balığı avı : Akıntılı yerlerde ağır kurşunla kıyıdan uzağa atış yaparak avlanıyorsak 100-200gr arasında atarlı 350-440cm arasında boylarda olan kamışları tercih etmek gerekir. Genellikle Surf tip kamışlarda bu av tipinde kullanılmaktadır.
4 lü Kurşun Arkası Maket Balık Seti
9 cm boyunda 5,5 gram ağırlığındadır, Lüfer ve Palamut avcılığı başta olmak üzere her türlü avcı balıkların avlanmasında kullanılabilmektedir.
Oltanın ana bedeninin ucuna bir klips takın. Kurşuna 30-40cm uzunluğunda kurşun ipi takıp ipin ucuna da fırdöndü takın. Takımın fırdöndüsünü ve kurşunun ipinin fırdöndüsünü ana bedenin klipsine takın. Kurşun ana bedene bir ip ile bağlanmış olup kurşundan kurşun ipi kadar mesafede çelik telli takımın bağlantısı olur.
Kurşun 100-125-150-200gr olabilir derinliğe göre değiştirebiliriz ya da akıntıya göre. Derin suda çipuranın vuruşu sanılanın aksine genelde çok hafiftir, yemi almış gitmiş oluyor ve fark ettirmiyor.
Çapari ile Hangi Balıklar Avlanabilir? Uskumru, palamut, istavrit, çinekop, torik, lüfer, kolyoz, sarıkanat, tirsi ve sardalya çapari ile avlanabilen balıklarlardan bazılarıdır. Bu balıkların haricinde çapari ile avlanan balıklar grubuna mezgit, zargana, kırlangıç, trakonya, kalamar ve ısparoz da dahil edilebilir.
Hava karardığında bile, ışıklandırmalı sahillerden denize vuran ışığın etkisiyle su içinde balıklar tarafından farkedilmeye devam etmektedir. Örnek olarak, İstabul Sarayburnu Sahillerini verebiliriz, yol ışıkları sayesinde geceleri de bu çapari avcılığına imkan vermektedir.
Her ne kadar çaparinin kullanıldığı yer, güneşin yansıması ve ava çıktığınız saat rengi etkiliyor olsa da istavrit için en çok tercih edilen malzeme 10'lu yeşil istavrit çaparisidir.
İstavrit sıcak denizleri sever ve bu tür ortamlarda yaşamayı tercih eder. Gezmeyi de sevdikleri için avlanma sırasında bu balıklara sıklıkla rastlamak mümkün olur.
B01 Mor Beyaz Organze ve Floş Sim Kösteklerin Avcılığı : B01 çapari kösteğimiz mor beyaz organze ve floş kombinasyonu ile elde üretilmektedir. Bu köstekler özellikle gece istavrit avcılığında tercih edilmektedir.
İstavrit akyem olarak kullanılan balıkların başında gelir. Yaprak, tam göz, yarım göz, şakşak, mama olarak veya canlı halde birçok ayda yem olarak kullanılır. Anüs yüzgeci bir jiletle kesilip çıkarılırsa "kuyruk altı" tabir ettiğimiz yem elde edilir.
Spin Balık Avcılığı
Bu balıklar 5 - 30 gram atarı olan ince ve hassas spin kamışlar ile avlanır. Spin avcılığın da 2 önemli konu vardır. Bunlar kamışın hafifliği ve kamışın atarı. Spin kamışlar 20 - 30 metre uzağa atılabilecek atara ve yormayacak hafifliğe sahip olması gerekir.
Çipuranın en lezzetli olduğu dönem Ağustos ve Eylül aylarıdır. Dil balığı: Geniş ve yassı yapısıyla dile benzetilen dil balığı, her mevsim tüketebileceğiniz leziz balıklardandır.
Levrek Balığı Avlama
Levrek balıkları, canlı yemler veya yapay yemler ile donatılmış oltalarla avlanabilir. Canlı yemler arasında küçük balıklar, karides veya yengeç gibi deniz canlıları bulunabilir. Yapay yemler arasında ise jigler, yemler ve jerkbaitler gibi çeşitli seçenekler vardır.
Bayat balığın gözleri donuk ve mattır. Bayat balığın solungaçları kırmızıdan çok kahverengi olmuştur. Bayat balığa bastırıldığında parmak izi kalır ve yumuşamıştır. Bayat balık suyun üstünde kalır ve ağzı açılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri