Çiriş pilavı, bir çeşit bulgur pilavıdır. Çiriş otundan yapılır. Geleneksel Van mutfağında bulunur. Van Çirişli Bulgur Pilavı, 03.05.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumuna tescillenmesi ve coğrafi işaret alması için başvuru yapılmıştır.
İçli Köfte Bulguru , Urfa'ya has olan içli köfte yemeği için kullanılan özel bulgurdur. Ciriş yarma bulguru olarak bilinir.
Buğdayın kaynatılmadan kabuğunun soyulması ve öğütülmesi elde edilen, bir bulgur çeşididir. Özellikle Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgelerinde ağırlıklı olarak tüketilen bulgur türüdür.
5. Köftelik Bulgur: Midyat bulgurdan daha ince olan; köfte, salata, çorba ve çeşitli tahıllarda kullanılan ince bulgur çeşididir.
Sefer kitel bulgur ile ne yapılır? Etli yemekler, içli köfteler ile dolma ve sarmalarda kullanılır. Sefer kitel bulgur çiğ köfte yapımında da kullanılır.
İlgili 22 soru bulundu
Kitel buğdayı, buğdayın kaynatılmadan kabuğunun soyulması ve öğütülmesi elde edilen bir bulgur çeşididir. Özellikle Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgelerinde ağırlıklı olarak tüketilen bir üründür. Kitel, bu bulgurla yapıldığında yöreselliğini korur ve kıvamı daha iyi olur. Bu sayede rahatlıkla şekillendirilebilir.
Önceden kaynatılmış suyu bulgurun 2 cm üstüne çıkacak kadar koyalım. ( Soğuk veya ılık su koymayınız). Yaklaşık 10 dk orta ateşte, 5 dakika da en kısık ateşte kaynatalım ve ateşin altını kapatıp. 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
İnce bulgur köftelerin ve kısırların olmazsa olmazı bir malzemedir. Pilavlık bulgura kıyasla daha ince öğütülerek elde edilir ve çiğnemesi, hazmı kolay, lezzeti bir harika olur. Paketli satılan halinde ise adı kısırlık ya da köftelik bulgur olarak geçer.
Köftelik bulgurun bir boy küçüğü olan ince bulgur, sarı bulgur çeşitlerinin en küçük boylu olanıdır. Daha az suyla yumuşayıp daha kolay yoğrulduğu için genelde çiğköfte yapımında tercih edilir. Çiğköftenin yanı sıra köfte ve kısır yapımında da köftelik bulgurla birlikte kullanılabilir.
Tarifte kısırlık bulgur kullanabilirsiniz. Kısırlık bulgur, çiğ köftelik ince bulgura kıyasla biraz daha kalın oluyor.
batirik ve kisirin ana malzemesi. orta anadoluda düğürcük,gaziantepte simit doğunun bazı bölgelerinde setik denen ince bulgur.
Iri taneli bulgura ne denir? Başbaşı bulgur, buğdayın sadece üst kabuğunun çıkarılmasıyla üretilen iri taneli, Duru Bulgur'a özel bir bulgur çeşididir.
Köftelerde, kısır ve tabule gibi salatalarda kullanılan, günümüzde dünyada da meşhur olan bir bulgur çeşididir. Güneydoğu Anadolu bölgesinde “simit”, İç Anadolu bölgesinde “düğürcük” olarak da bilinir.
Dışı için malzemeler: 2 su bardağı çiğ köftelik bulgur. 200 gr az yağlı kıyma. 1 adet soğan.
İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardagı kısırlık bulgur. 1 su bardağından 1 parmak az un. Tuz, pul biber. 1 adet yumurta.
Kitel, buğdayın kaynatılmadan kabuğunun soyulması ve öğütülmesi elde edilen, bir bulgur çeşididir. Özellikle Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu bölgelerinde ağırlıklı olarak tüketilen bir tür bulgur çeşididir.
Çiğ köftelik bulgur, köftelik bulgurun boy olarak bir küçüğü ve en küçük olan bulgur çeşididir. Boyutunun küçük olması ve suyla yumuşayıp yoğrulmasının kolay olmasından dolayı çiğ köfte yapımında tercih edilir.
Siyez Bulgurunun Besin Değeri
Her yiyeceğin besin değeri olduğu gibi siyez bulguru da kendine özgü besin değerine sahiptir. Siyez buğdayından elde edilen bulgurbesin değeri açısından oldukça zengin. Mesela, siyez bulgurunun 100 gramında 25 gram protein bulunuyor.
Sarı bulgur ve esmer bulgur olmak üzere 2 ana sınıfa ayrılmaktadır. Daha sonra bu gruplar büyüklüklerine göre; iri pilavlık bulgur, pilavlık bulgur, köftelik diğer bir ismi ile düğü / düğürcük bulgur, Midyat bulguru ve çiğ köftelik bulgur olarak sınıflandırılmaktadır.
bulgur yumuşayınca soğan ve sarımsağı rendeleyip bulgura ekleyelim, salçaları,baharatları, limon suyunu ,tuzu ve nar ekşisini de ekleyip iyice yoğuruyoruz, en son doğradığımız maydanoz ve yeşil soğanı zeytinyağını da koyup bir iki karıştırıyoruz ve elimizle şekil verip servis tabağına alıyoruz, deneyen herkese afiyet ...
1 su bardağı kırmızı mercimek. 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur.
Kalitesi Nasıl anlaşılır.
Kabuğu (Kepeği) Soyulan Bulgur tanesinin rengi açılır. Ayrılan kabuk veya kepek lif bakımından zengin olması nedeni ile Ürün dayanma süresi düştüğü gibi besin değerleri de düşmektedir. O yüzden bulgur alırken renginin çok fazla acık olmamasına ve saydam olmamasına özen göstermek gerekir.
Köy Bulguru : Geleneksel yöntemlerle yetiştirilmiş yerli buğdayın önce tahta tokmaklar ile dövülüp kırılırması sonra taş el değirmenleriyle öğütülüp inceltilmesiyle elde edilmiştir. Pilavi tane tane ve çok lezzetli olur.
Bulgur pilavı püf noktaları
Bulgurunuzun pilavlık bulgur olması gerekmektedir.
Soğanı ince kıyıp erittiğiniz tereyağında fıstıklarla birlikte kavurun. Pirinci yıkayıp suyunu süzdükten sonra ilave edin. Tuz, karabiber ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın. Önce orta ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri