Hiç bir seri üretim araba markası, benzin veya dizel yakıt depolarına yedek depo koymaz. Tüm arabaların, teknik verilerinde belirtildiği kadar hacimde yakıt alacaktır.
YAKIT TÜKETİMİ & EMİSYON
Yakıt Kapasitesi 45 lt.
2021 Model Renault Clio 4 marka model aracımın ortalama yakıt tüketimi devri 2500 2600 arası vites değişimine rağmen 9.4 -8.7 gibi absürt bir tüketim göstermesi fabrika ® verilerinde Yakıt Kapasitesi 45 litre. Şehir İçi Tüketim (100 km) 5.7 litre. Şehir Dışı Tüketim (100 km) 4.1 litre. Karma Tüketim (100 km) 4.7 litre.
Zaten yedek olacak depo yakıt bittikten sonra kullanılır ilk başta değil. Tabanca attıktan sonra doldurulan hatta o düüğmeye basıp doldurulan yakıt,Yakıt deposunun içindeki buharlaşan yakıtın genleşmesi ile bunu dışarı tahliye etmek gerekli.
Araç kilidi açıkken 1 kapağını açmak için, A alanına basınız ve sonra serbest bırakınız. Kapak 1 yavaşça açılır. Dolum sırasında, tapayı 3 asmak için dış kapak 1 üzerindeki tapa askısını 2 kullanınız.
İlgili 20 soru bulundu
Bu konumda depodaki yakıtın üstten yaklaşık %80'lik bölümü kullanımdadır. Bunu, deponun içine bir kaç inch uzunluğunda bir tüp(kamış) yerleştirerek, böylece deponun en dibinde kalan yakıta ulaşamayacak yükseklikten bir noktadan yakıt alarak gerçekleştirmekteler.
Yakıt göstergesinde bulunan pompa işareti size bu konuda yön gösterebilir. Yalnızca pompa işareti varsa aracınızın depo kapağı, akaryakıt tabancasının baktığı yöndedir. Pompa işaretinin yanında bir ok mevcutsa aracınızın depo kapak yönü okun baktığı taraftadır.
Hiç bir seri üretim araba markası, benzin veya dizel yakıt depolarına yedek depo koymaz. Tüm arabaların, teknik verilerinde belirtildiği kadar hacimde yakıt alacaktır.
İşin tuhaf yanı şu ki araçta yedek depo diye bir şey yok. Genleşme tankı var ve bunu doldurmak son derece riskli ve ileride büyük masraflara yol açabilecek bir durum.
Yedek deponun kapasitesi ana depoya göre daha düşüktür. Bunun sebebi ise en yakın benzin istasyonuna ulaşmanız için bir seçenek olmasından dolayıdır. Yedek deponun kapasitesi her motorda değişebileceği gibi genellikle çoğu motosiklette yedekte deponun alacağı yakıt miktara 2 - 3 litre arasındadır.
Renault Clio: Konu en az yakan arabalar olunca Renault'tan bahsetmemek olmaz. Fransız otomobil devi Renault'un sevilen modellerinden olan Clio 1.5dCi, 100 km'lik mesafede 3.6 litre yakıt tüketimiyle, listenin bu konudaki en ekonomik araçlarından biri olarak öne çıkıyor.
YAKIT TÜKETİMİ & EMİSYON
Şehir İçi Tüketim (100 km) 4.3 lt. Şehir Dışı Tüketim (100 km) 3.3 lt.
Zamdan önce Clio'nuzun deposunu benzinle doldurmak istediğinizde 282,15 tl'ye, motorinle ise 256,05 tl'ye doldurabiliyordunuz. Zamlarla birlikte ise benzinli Clio'nun deposunu 308,7 tl'ye doldururken, motorinde bu fiyat 281,7 tl oldu.
1.5 dCi EDC 90 bg Otomatik 6
CC. Motor Hacmi Silindir Hacmi olarak da tanımlanır.
1.5 Dci motor birçok marka model araçta kullanılan 4 silindirli 8 valfli turbo beslemeli bir motordur. Euro 3 standartlarında güç seviyeleri 65 PS ; 80 PS ; 100 PS .
4 hava yastığı var fakat koltukların yanında bulunanlar çift bölmeli yan baş ve göğüs olarak geçiyor .
Standart bir salon aracın deposunu doldurmak geçen yıl 289, bu yıl 866 TL… 50 litre 95 oktan benzinle dolan standart bir salon aracın deposu geçtiğimiz yılın Mart ayında 289 TL, bu yıl aynı dönemde 866 TL'ye doluyor. Fark 577 TL. Euro Dizel ile çalışan bir araç için ise bu fark 637 TL.
Deponun kapasitesini, katettiğin kilometreye bölüp 100 ile çarptığın zaman 100 kilometrede ortalama yakıt tüketimi verisine ulaşmış olursun. Örneğin aracının 50 litrelik deposu varsa ve depoyu tam doldurup 700 kilometre yol katettiysen aracın 100 kilometrede ortalama 7,1 litre yakıt tüketiyor demektir.
Depo bitmeden farklı akaryakıt istasyonundan yakıt almak (2. sayfa) Sıkıntı olmaz.
YAKIT TÜKETİMİ & EMİSYON
Yakıt Kapasitesi 45 lt. Şehir İçi Tüketim (100 km) 7.1 lt. Şehir Dışı Tüketim (100 km) 4.5 lt.
Yakıt Kapasitesi 42 lt. Şehir İçi Tüketim (100 km) 6.1 lt. Şehir Dışı Tüketim (100 km) 4.5 lt.
Çoğu yakıt deposu arka aksın önüne yerleştirilmiştir. Bu seçim, depoyu arabanın crumple zones'dan (araçların ön ve arka kısmında kaza anındaki enerjiyi emmesi için tasarlanan bölge) uzak tutmak içindir. Yani yakıt deposunun konumunu arka koltukların altı olarak düşünebilirsiniz.
Depo kapağı açıksa bir şey olmaz ancak içindeki yakıt kapağı açıksa benzin uçucu bir madde olduğundan mütevellit biterrr.
Depo kapağında kaçak yoksa uçmaz.
Yakıt tankerlerimiz mazot, benzin, motorin, fuel oil, akaryakıt, petrol ürünleri, gaz yağı vb. çeşitli yakıt veya petrol türevi olarak nitelendirilen yanıcı maddelerin çevre ve insan faktörü bilinciyle güvenli bir biçimde depolanmasını sağlamaktadır. Mazot ve yakıt plastik su deposu gibi depolarda da depolanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri