Windows arama yerine CMD yazıyoruz. Enter tuşuna basıyoruz ve karşımıza standart ekranımız çıkıyor. Komut satırına color a yazıyoruz ve enter tuşuna basıyoruz. Gördüğünüz gibi yazılarımız yeşil oldu.
Color komutu ile metin ve arka fon renklerini değiştirebilirsiniz. Komuta, 0 ila 9 arasında sayı ve A'dan F'ye kadar parametreler eklenerek kullanmak mümkündür.
Komut istemine erişmenin en hızlı yollarından biri, Çalıştır Penceresini kullanmaktır. Çalıştır penceresini açmak için klavyenizdeki Windows tuşu + R'ye basın. Bunu yaptığınızda, o çalıştırma penceresi açılacak ve ardından cmd yazıp enter tuşuna basın.
İlgili 35 soru bulundu
CMD Nasıl Kullanılır? CMD ekranına girmek için iki seçenek vardır. Bunlardan birincisi Windows arama çubuğuna çalıştır komutu yazdıktan sonra CMD yazmak. İkinci seçenek ise klavyedeki Windows tuşuna ve R tuşuna aynı anda basarak (Windows+R) karşınıza çıkan ekrana CMD yazmaktır.
Cmd'nin açılımı command'dır Türkçesi Komut istemcisidir. Hacklemek dediğimiz şey yardımcı programlar ile olur ve yardımcı programlar kullanmadan birşeyi hacklemek zordur.
En basit şekliyle CMD komutları, sisteminizde bulunan çeşitli verilere ulaşmanızı sağlayan kısayollar olarak tanımlanıyor. Kökenleri MS-DOS tabanlı işletim sistemlerine kadar dayanan bu komutları kullanarak sisteminiz ve ağınız hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
Komut satırı ekranına ulaşmak için 2 yol bulunmakta. İlk olarak windows arama çubuğunu kullanarak cmd komut sistemine ulaşabilirsiniz. İkinci yol ise klavyedeki Windows tuşuna ve R tuşuna aynı anda basıp (Windows+R) karşınıza çıkan ekran CMD yazıp ulaşılabiliyor.
Görev çubuğundaki arama kutucuğuna "CMD" yazın, Komut İstemi simgesine sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır seçeneğine tıklayın. Yönetici: Komut İstemi penceresine net user administrator /active:yes yazın ve Enter tuşuna basın.
CMD – Shutdown Komutu
Buradaki "x" yerine, bilgisayarın ne kadar süre sonra kapanmasını istiyorsanız o süreyi yazmanız gerekir. Fakat belirlediğiniz süreyi saniye cinsinden yazmanız gerekir. Eğer saat cinsinden yazarsanız bilgisayarınızın hemen kapanabilir.
Windows + R kısayolu, görev yöneticisini açmakla uğraşmak istemeyenlerin hızlı bir şekilde Komut İstemi'ne erişmek için kullanabileceği “Çalıştır” aracını açan bir kısayoldur. Bu tuşlara bastıktan sonra açılan penceredeki “Aç” kısmına “cmd” yazın. Komut İstemi'ni açmak için “Tamam” butonuna basın.
NET USER komutu, bilgisayarlarlarda, kullanıcı hesaplarını oluşturmamıza ve var olan hesaplar üzerinde değişiklik yapmamıza yarar. Eğer hiç bir parametre kullanmadan sadece NET USER komutunu kullanırsak, bilgisayardaki kullanıcı hesaplarını görüntüleriz.
Komut satırına color a yazıyoruz ve enter tuşuna basıyoruz. Gördüğünüz gibi yazılarımız yeşil oldu. Komut satırına herhangi bir renk aktifken tekrar color yazarsak rengimiz standart renge döner.
<font color="#FF0000">...</font> : Yazı tipinin renginin kırmızı olacağını belirtir.
HTML'de yazılarımızın rengini değiştirmemiz mümkündür. Yine etiketimizde ki style parametresi içerisine color niteliğini yazarak yazılarımızın renklerini değiştirebiliriz.
cmd.exe, Microsoft Windows, Windows NT, Windows CE, OS/2, EComStation ve ReactOS'un varsayılan Komut satırı uygulamasıdır. Uygulama çeşitli işletim sistemlerinde farklılık gösterebilir ancak kullanımı ve komutları hemen hemen aynıdır.
CMD en basit şekliyle Windows işletim sisteminin tüm özelliklerine kısa ve kolay yoldan ulaşmayı sağlayan bir panel olarak tanımlanabilir. Commands yani CMD komutları bilgisayar üzerinden yapılacak birçok işlemin daha pratik bir şekilde yapılabilmesinin yanı sıra bilgisayar ile ilgili pek çok veriye ulaşmayı da sağlar.
Komut istemi aslında, Windows işletim sistemlerinde kullanılmak üzere tasarlanmış olan bir komut satırı yorumlayıcısıdır. Komut istemini devreye sokmak için çalıştırılması gereken dosya cmd.exe dosyasıdır. Komut istemi penceresini açtığınızda, buradaki esaslara göre hazırladığınız C programlarınızı çalıştırabilirsiniz.
Ctrl (Windows)= Command (OSX)
CMD (Command) tuşu ile Mac'imizdeki neredeyse bütün kısa yollarda kullanılmaktadır ve bu nedenle çok önemlidir. Klavyede Space tuşunun sağ ve sol yanlarında bulunur. Bazı Mac klavyelerinde Command tuşu CMD veya Apple logolu olarak da bulunabilir.
Çoğu yerde aynı olan Ctrl tuşu kombinasyonlarından bazıları şunlardır: Ctrl+A: Tamamını seç Ctrl+C: Seçili nesneyi kopyala. Ctrl+V: Seçili nesneyi yapıştır.
Komut-F: Bir belgede öğeleri bulur veya Bul penceresini açar.
Komut satırı arabirimini açın
Birkaç deneme yapmak için önce komut satırı arabirimini açmamız gerekir. Başlat'a gidin → Windows sistemi → Komut istemcisi. Daha eski bir windows sistemi için, Başlat menüsü →Tüm programlar → Aksesuarlar → Komut istemcisi.
"Hacker" Kavramı çok geniş bir kavram, hangi işletim sistemini tercih edeceğin o an yapmak istediğin işe göre ve "Hacker" abimizin uzmanlık alanına göre değişmekle birlikte çoğu zaman Kali Linux, Parrot Security gibi Siber Güvenlik üzerine özelleştirilmiş Linux dağıtımlarını kullanıyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri