Çınarcık, Esenköy ve Armutlu; sahilleri, plajları, kamp ve piknik alanlarıyla, her türlü konaklama, yeme-içme ve eğlence mekânlarıyla bölgenin önemli tatil merkezlerindendir. Deniz suyu sıcaklığı yaz aylarında (Haziran-Eylül) ortalama 19,9–22,9 C arasındadır.
Çınarcık Plajı'nın denizi hemen derinleşmediği için çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler tarafından çokça tercih ediliyor. Plajın içerisinde şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz bir işletme bulunurken, plaja yürüme mesafesinde büfe, market ve restoranlar da mevcut.
Çınarcık Plajı
Denizi tertemiz ve berraktır. Plaj bölümü kum ile çakıl taş karışımıdır. Denize girdikten 5-10 m sonrasında derinleşme başladığı için özellikle çocukların ve yüzme bilmeyenlerin dikkat etmesi gerekmektedir. Denizin dibi de taşlık olduğundan dolayı deniz ayakkabısı giymeyi tercih edebilirsiniz.
Çınarcık; her daim temiz havası ve eğlencesi ile İstanbul'a yakın güzel bir İlçe. Akşamları yapacak pek çok şey var, ancak eğlenmek isterseniz ve orta yaş seviyelerinde ve üstünde iseniz KAKTÜS kesinlikle bir numara. Giderseniz bir akşam mutlaka uğrayın.
Yalova'ya geldiğinizde denize girip güneşlenebileceğiniz plajlar arasında Fıstıklı Plajı, Armutlu Plajı, Çınarcık Plajı, Altınova Hersek Plajı, Özgür Bayanlar Plajı, Armutlu Tatil Köyü Yanı Halk Plajı, Reis Aile Plajı ve Çamlık Plajı yer almaktadır.
İlgili 30 soru bulundu
Çınarcık Kum Plajı, Yalova merkeze 26 kilometre ve Çınarcık ilçe merkezine ise 5 kilometre mesafede yer almaktadır. Tertemiz bir denize sahip olan Çınarcık Kum Plajı, hem yerli hem de yabancı turistlerin gözde plajları arasında bulunmaktadır. Plaj içerisinde duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi imkanlar bulunmaktadır.
Çınarcık Plajı, ilçe merkezinin sahil şeridinde yer almaktadır. Özel aracınız ile veya yürüyerek, Poyraz Caddesi üzerinden kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Çınarcık Plajı, ilçede en çok tercih edilen plajlardan biridir. Denizi tertemiz ve berraktır.
Bugünün Hava Kalitesi-Çinarcik, Yalova
Hava kalitesinin yeterli düzeyde olduğu kabul edilmektedir ve hava kirliliği çok az risk taşımaktadır veya hiç risk taşımamaktadır.
Çınarcık sahil kenarında ufak bir tatil beldesidir. Konaklama imkanı çok geniştir. Pansiyonlar, oteller, moteller, kıyıya paralel olarak sıralanmıştır. Yazları güzel bir turistik merkez olan Çınarcık, plajları, pazarları, dükkanları ve gezilecek yerleri ile tam bir cennettir.
Tertemiz havası ve yemyeşil doğası ile Yalova'nın en popüler ilçeleri arasındadır. Çınarcık gezisinde mutlaka görmeniz gereken başlıca yerler; Erikli Yaylası, Delmece Yaylası, Dipsiz Göl, Karlık Yaylası, Çaldere Şelalesi, Kent Ormanı, Tarihi Kilise ve Çınarcık Merkez Camisi'dir.
Coğrafi Konum: Çınarcık, Marmara Denizi kıyısında, Yalova'nın güneybatısında yer alan bir ilçedir. Yalova şehir merkezine 16 km uzaklıktadır. Nüfus: Kış aylarında nüfusu 13.000 civarında olan Çınarcık'ın nüfusu yaz aylarında 300.000'i aşmaktadır. Tarihi: Çınarcık'ın tarihi antik dönemlere kadar uzanmaktadır.
Çınarcık il merkezi Yalova'ya 16 km. uzaklıkta olup, Bursa, Armutlu ve Marmara Denizi ile çevrili ilin önemli bir mesiresidir.
Yalova koylar haritasında denize girilecek en güzel yerler ise; Çınarcık, Armutlu, Altınova Hersek, Kaytazdere Saralkent, Esenköy, Yalova Tigem, Mendirek, Çiftlikköy Sahil, Koruköy ve Çeşme Pırlanta olmaktadır.
Armutlu Plajı
Denizi temiz ve berrak olduğu kadar ayrıca dalgasızdır.
Gayet temiz diyebiliriz kısaca. Karaincir mevkiinde bulunan Günay Apart Sakinleri bu plajı kullanmaktalar.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Marmara Denizi'ndeki depremin saat 23.53'te Yalova'nın Çınarcık ilçesinin 8,52 kilometre açıklarında ve 11,18 kilometre derinlikte meydana geldiğini duyurdu.
Ve Yalova Çınarcık Esenköy Bozburun hattı boyunca İmralı'nın güneyine uzanan fay ve o faya verev gelen Armutlu'dan Gemlik Körfezi'ne uzanan diğer bir fay 17 Ağustos sonrası Kuzey Anadolu Fayının batıdaki devamını oluşturmaktadır. Güneyde bir kol ise Gemlik Körfezi'nin içinden geçerek Bandırma'ya doğru uzanmaktadır.
Nüfus büyüklüğü açısından ildeki ilk üç yerleşim merkezi; Yalova (104.737 nüfus), Çiftlikköy (23.858 nüfus) ve Çınarcık (13.004 nüfus) olarak sıralanmıştır. İlde nüfus artış hızının yüksek seyretmesinin en önemli nedeni, göç ile gelen nüfus miktarının yüksekliğidir.
Birgün'den Sevil Aslan'ın haberine göre Türk Toraks Derneği, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği limitlere göre havası en kirli ve en temiz kentleri açıkladı. 2017 yılında Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği oranlara göre havası tek temiz kent Rize oldu.
Dünya Sağlık Örgütü'nün aynı raporuna göre Türkiye'nin havası en temiz illeri ile sırasıya şöyle; Rize, Artvin, Kırşehir, Tunceli, Kırıkkale, Ardahan, Bitlis, Eskişehir, Bolu ve Zonguldak illeridir.
Atatürk'ün, "Kurtuluşa öncü" ve "Benim Kentim" olarak bahsettiği Yalova, adeta yazlık başkent haline gelmiş ve yine Atatürk'ün isteği üzerine 1930 yılında İstanbul'un ilçeleri arasına katılmış, 1995 yılında ise İstanbul ili'nden ayrılarak il yapılmıştır.
Yalova'nın Esenköy ilçesinde bulunan Serander Çamlıbel kadınlar plajıdır. Hem şehir içi hem de şehir dışından birçok kişinin tatil yapmak için tercih ettikleri yerlerden birisidir. Serander Çamlıbel kadınlar plajı, haftanın 6 günü yalnızca kadınlara kapılarını açmaktadır.
Çınarcık ilçesinin bulunduğu topraklarda milattan 3-4 bin yıl önce kurulmuş yerleşim merkezleri vardır. Bölgeye milattan önce l220 yıllarında Frigyalıların M.Ö. 700 yıllarında Kimiryalıların akınından sonra Bithinler egemen oldular.
Temiz denizi, kalabalıklaşmamış yapısı ve 5 km'lik kıyısıyla sahil turizmi potansiyeline sahiptir. Çınarcık, Esenköy ve Armutlu; sahilleri, plajları, kamp ve piknik alanlarıyla, her türlü konaklama, yeme-içme ve eğlence mekânlarıyla bölgenin önemli tatil merkezlerindendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri