Hindistan cevizinin içeriğindeki potasyum ve magnezyum böbrekler için oldukça faydalıdır. Bu sayede idrar söktürücü olarak kullanılır. Ayrıca idrar yolları iltihaplanması için de faydalıdır. Hindistan cevizini yedikten sonra bol su içtiğiniz takdirde ise vücudunuzdaki ödemleri çok daha kolay atabilirsiniz.
Hindistan cevizinin bilinen faydaları da şu şekilde sıralanabilir: Hindistan cevizi, bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde Hindistan cevizi, vücudu hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir. Hindistan cevizini çiğ şekilde tüketmek boğaz enfeksiyonlarına ve bronşite iyi gelir.
Bu meyveyi kırdıktan sonra çiğ olarak zevkle tüketebilirsiniz. Ayrıca suyunu içmenizde herhangi bir sakınca yoktur. Dışı oldukça sert bir meyve olsa da içi kolayca yenebilmektedir. Ayrıca robot yardımıyla çektiğiniz Hindistan cevizini tatlı, kurabiye ve pastalarınızda güvenle kullanabilirsiniz.
Vücuda enerji verir, kan şekerini dengeler. İştahı kestiği için zayıflama amacıyla kullanılır. Cilt ve saç sağlığını korur, saçların sağlıklı uzamasını destekler. Beyin fonksiyonlarının iyileşmesine destek olur.
İlgili 44 soru bulundu
Hindistan cevizi yağındaki bazı yağ asitleri iştahı azaltabildiğinden ve yağ yakımını arttırdığından, kilo vermenize de yardımcı olabilir.
Şekerlidir biraz. Hafif sut gibi yoğun ve basık bir tadı olmalı. Şekerlidir biraz.
"Hindistan cevizi zayıflamaya ve formda kalmaya katkı sağlar. Obeziteye karşı koruyucudur. Metabolizmayı aktif tutar ve yağ yakımını hızlandırır. Besinlerden alınan karbonhidratları enerjiye dönüştürerek vücutta depolanmasını önler.
Kokonat, ülkemizde Hindistan cevizi olarak bilinen “coconut”ın Türkçe okunuşudur. Hindistan cevizi, Tropikal bölgelerde yetişir. Meyvesi yenir.
Hindistan cevizi doğru şekilde saklandığında bozulmayacaktır. İçeriğindeki yüksek oranda bulunan yağdan dolayı, çok sıcak ve güneşli bir yerde tutulduğunda bozulup, ekşir. Eğer dondurucuda saklanırsa da 4 veya 6 ay civarında bozulmadan rahatlıkla saklanır.
HİNDİSTAN CEVİZİ NASIL SAKLANIR? Henüz kırılmamış Hindistan cevizini oda sıcaklığındaki ortamda 4 ay'a kadar saklayabilirsiniz. Rendelenmiş taze Hindistan cevizini hemen kurutmayacaksanız buzdolabı poşeti veya saklama kabında 4 gün buzdolabında muhafaza edebilir, 6 ay kadar da derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Hindistan cevizi mevsimi tüm yıl sürmektedir; ancak kış ayları kurak ve yaz ayları yağışlı olan bir ortamda yetişebilir.
Ingilizce-Türkçe Çeviri
İsim (iri) Hindistancevizi. coconut milk: Hindistancevizi sütü. İsim Hindistancevizi meyvesinin yenilen etli kısmı.
En büyük yan etkisi de eğer Hindistan cevizine ve yağına alerjiniz varsa olabilmektedir. Bu alerjik durumun belirtileri de kusma, bulantı ve egzama olabilmektedir. Baş ağrısı da Hindistan cevizi suyunun yan etkisi olabilmektedir.
Vücuttaki HDL'yi artırarak, kalp sağlığını geliştirmeye ve kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olur. Hindistan cevizi yağı yüksek trigliseritleri düşürerek kalbe yarar sağlar.
Düzenli tüketildiğinde bağışlık sistemini güçlendiriyor, cilde parlaklık veriyor ve kırışıklık oluşumunu engelliyor. Kandaki melatonin seviyesini yükselterek uyku düzenine katkı sağlıyor. İçeriğindeki melatonin ve polifenol bileşikleri sayesinde yüksek oranda antioksidan etkisi bulunuyor.
Hindistan cevizi vitaminlerin bağırsakta emilimini kolaylaştırır. Sindirim problemleri, hazımsızlık, kolit, mide ülseri, ishal, kusma, gaz, dizanteri gibi rahatsızlıklara karşı da oldukça değerli bir besindir.
Hindistan cevizi yetiştiriciliği bütün tropikal ülkelerde yapılabilmektedir. Dünyadaki Hindistan cevizi üretimi en fazla Endonezya, Hindistan ve Filipinler'de yapılır. Tropikal ülkelerin yanı sıra; Sri Lanka, Malezya, Fildişi Sahilleri ve Tayland gibi ülkelerde de yetişmeye uygundur.
Hindistan cevizini günde 1 adet tüketmek en ideal orandır. Bunun yanında hindistan cevizi yağını günde 2 yemek kaşığı tüketmek sağlık açısından daha uygundur. Diğer tüm besinlerde olduğu gibi hindistan cevizini ve yağını tüketirken herhangi bir yan etkisi olması durumuna karşın bir uzmana danışmanız daha iyi olacaktır.
Hindistan cevizi (Cocos nucifera), palmiyegiller (Arecaceae) familyasından tropik bölgelerde yetişen meyvesi yenen bir palmiye türü.
Adında “ceviz” kelimesi olmasına rağmen, hindistancevizi bir meyvedir -ceviz değildir. Aslında, bir hindistancevizi, sert bir kabukla çevrelenmiş bir iç ete ve tohuma sahip meyveler olarak tanımlanan, drupes olarak bilinen bir alt kategoriye girer.
Beslenme uzmanlarının görüşüne göre yoğurt mutlaka tüketilmesi gereken besinlerden biridir ve zayıflamaya olan etkisi büyüktür. Düzenli şekilde yoğurt tüketmek, metabolizmayı hızlandırdığı için yemeklerin sindirimini kolaylaştıracaktır.
İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde cildinizin ihtiyacı olan vitaminler alınabilir. Saç bakımında ve cilt bakımında tercih edilen Hindistan cevizi sütü, daha genç ve sağlıklı görünmenizi sağlar. Saçlara güç ve parlaklık, cilde ise arınmış hissi vererek daha bakımlı olmanızı destekler.
Hindistan cevizi alerjisi nadir olmakla birlikte, alerjisi olanlarda Hindistan cevizi ile yapılan yiyecekleri içtikten veya yedikten sonra Hindistan cevizi alerjisine bağlı gıda alerjisi belirtileri ortaya çıkabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri