Tuzlu su bebeklerde görülen burun tıkanıklığını çözer ve doğal tuz solüsyonu özelliği gösterir. Buhar bebeklerin burnunu tıkayan mukusun gevşemesine de yardımcı olur. Burun spreyleri ile bebeklerin burun içinde tıkanıklığa neden olan mukus dışarı atılır.
İlk olarak tuzlu su içmek bu hastalığı rahatlatıcı unsurlardan biridir. Bunun yanında buruna zeytinyağı damlatmak, elma sirkesi içmek, zencefil çay içmek gibi eylemler burun tıkanıklığına iyi gelen, bronşları açan unsurlar arasında sayılmaktadır.
25 saniyede burunu açmak için, öncelikle dilinizin ucunu, ağzınızın iç kısmının en yüksek noktasına kadar değdirmeye çalışın. Orta ve işaret parmağınızı birleştirip kaşınızın tam ortasına gelecek şekilde ileri ve geriye hareketler yapın. İlk iki adımı sırayla 20 saniye boyunca uygulayın.
2-3 YAŞINDAN İTİBAREN SÜMKÜRME EĞİTİMİNE BAŞLANABİLİR
2-3 yaştan itibaren sümkürme eğitimi başlanabilir. Bu süreçte yumuşak mendiller kullanılarak burun delikleri aynı anda kapatılmadan sümkürmeler yapılır. Sümkürme gürültülü bir işlem olduğu için banyo ortamında çocuklar için eğlenceli bir eyleme de dönüştürülebilir.
İlgili 32 soru bulundu
Ortam havasını temiz ve nemli tutmak, buhar solumak, tuzlu burun spreyi kullanmak, uyku pozisyonunu değiştirmek ve bol sıvı almak, çocuklarda burun tıkanıklığını önlemeye yardımcı olabilir.
1. Başınızı Yüksekte Tutun. Tıkanıklık geceleri daha kötü olur çünkü burun ve sinüsün boşalması geceleri daha zor olur.
Burnu Tıkalı Olan Bebek Nasıl Yatırılmalı? Hava nemlendirici ve tuzlu su, burun tıkanıklığına çözüm için ilk akla gelen yöntemlerdir. Ancak bebeğinizin yatış pozisyonu da buruk tıkanıklığını gidermede yardımcı olabilir.
Bütün bir gece boyunca ağlayabilir ve nefes almakta güçlük çekebilirler. Sürekli ağızlarından nefes alıp vermeleri, bu durumun en önemli belirtisidir. Sırt üstü yatırmak ise daha fazla tıkanmasına neden olur. Bu yüzden, yan yatırmak ve baş kısmını küçük bir yastık yardımıyla biraz kaldırmak etkili sonuç almayı sağlar.
İçine bir tatlı kaşığı karbonat ve bir tatlı kaşığı tuz katarak kaynatılan yarım çay bardağı kadar su önce soğutulur. Soğutulan bu karışım ister bir şırınga (iğnesi çıkarılmış) yardımıyla isterse de avuç içine alınarak burna çekilir. Böylece burun tıkanıklığı karbonat ve tuz karışımı ile kolayca açılır.
Başınızı yüksek tutmak için birden fazla yastık kullanabilirsiniz. Böylelikle nefes almanız daha kolay hale gelir. Duşta geçirdiğiniz süreyi artırabilir ya da sıcak suyun buharını burnunuza çekerek rahatlama sağlayabilirsiniz. Burun mukozosunun nemli kalması için başta su olmak üzere bol sıvı tüketimi önemlidir.
PEDİTUS nedir ve ne için kullanılır? etkili nazal dekonjestan (burun tıkanıklığını gideren) grubundan bir etken madde olan fenilefrin hidroklorür içerir. PEDİTUS, her bir ölçekte (5 mL) 120 mg parasetamol, 50 mg guaifenesin, 6,25 mg prilamin maleat, 5 mg fenilefrin HCl içeren şurup halinde kullanılan bir ilaçtır.
Burun Tıkanıklığına İyi Gelen Hareketler
Dilinizin ucunu ağzınızın iç kısmının en yükse noktasına değdirmeniz gerekiyor. Orta ve işaret parmağınızı birleştirin. Kaşınızın tam ortasından itibaren ileriye ve geriye doğru hareket yapın. Bu hareketleri 20 saniye yapın.
Tuzlu su bebeklerde görülen burun tıkanıklığını çözer ve doğal tuz solüsyonu özelliği gösterir. Buhar bebeklerin burnunu tıkayan mukusun gevşemesine de yardımcı olur. Burun spreyleri ile bebeklerin burun içinde tıkanıklığa neden olan mukus dışarı atılır.
VICKS inhaler'i bir burun deliğini kapatarak diğer burun deliğine sokun derin nefes alın, daha sonra aynı işlemi diğer burun deliği için tekrar edin. Değişik yaş grupları: Çocuklarda kullanımı: 9 yaş altındaki çocuklarda kullanmayınız.
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Murat Nabi Bulut, burnun tıkalı olduğu dönemlerde süt içmekten kaçınılması gerektiğini belirterek, tuzlu su ile temizleme ve burun deliklerine zeytinyağı damlatma ile tıkanıklığın giderilebileceğini söyledi.
Tuzlu su tıkanan burnun açılması için en etkili yöntemlerden biridir. Bunun için denize girmek ya da 1 bardak ılık suya 1 çay kaşığı sofra tuzu karıştırarak burundan çekmek faydalı olacaktır. Bol su içmek burun mukozasının nemli kalmasını sağlamaktadır.
1 litre su için 1 çay kaşığı tuz yeterlidir. Yaklaşık 10 dakika kaynatılan su, soğuduktan sonra burun damlası ve serum olarak kullanılabilir.
Burun Tıkanıklığına İyi Gelen Şeyler
- Tuzlu su bebeklerdeki burun tıkanıklığını çözer ve doğal tuz solüsyonu özelliği göstermektedir. - Burun spreyleri ile bebeklerin burun içerisindeki tıkanıklığa sebep olan mukus dışarı atılır. - Buhar bebeklerin burnu tıkayan mukusun gevşemesine yardımcı olur.
Kesik bir soğanı sadece koklamak tıkalı burunu akıtarak tıkanıklığı geçirebilir ve burun kanallarını açabilir. Aynı etki acı baharatlarla, örneğin pul biber ve kırmızıbiberle de elde edilebilir.
Bebeklerde burun temizliği en rahat banyo sonrası yapılır. Banyo sırasında bebeğin burun içerisine giren su, burun içindeki mukus kalıntılarını yumuşatarak bebeğin burnundan atılmasına yardımcı olur. Banyo sonrası bu kirler yumuşak bir kağıt mendil, kulak çöpü, tülbent veya burun aspiratörleri yardımıyla alınabilir.
Bebeklerde burun tıkanıklığı ve hırıltının geçmesi adına en çok bilinen, uygulanan yöntem; tuzlu sudur. Bebeklerde yeterli mukoza sıvısı yeterli seviyede salgılanmadığından çok fazla kurur. Bebeklerde burun içerisinde basınç oluşturacak güdü olmadığından kuruluk, tuzlu suyla giderilebilir.
Nemli hava burun tıkanıklığına iyi gelir. Odanızda kaloriferin üstüne bırakacağınız bir bardak su havanın nemini koruyacaktır. Ayrıca odanın nemli olmasını sağlayan buhar makineleri de burun tıkanıklığınıza çözüm olabilir.
Burnun daha nemli olmasını sağlayan vazelin ile burun tıkanıklığınız hafifleyebilir. Tabi çok fazla vazelin sürmemeye ve burnu tahriş etmemeye dikkat edin.
Bu baskı noktası tıkanıklıkla mücadele etmesi için sinüslerin açılmasını sağlar. 5. baskı noktası burun deliklerinin altı: Parmak uçlarınızı burun deliklerinin hemen altına yerleştirin ve dairesel hareketlerle hafifçe bastırın ve bunu 10 defa tekrarlayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri