eleman.net verilerine göre, Çocuk Gelişimi Öğretmeni 2023 yılında ortalama 17.400 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Çocuk Gelişimi Öğretmeni , Temmuz 2023 yılında ortalama 17.500 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 13.640 TL maaş alıyordu.
2 yıllık (önlisans) ve 4 yıllık (lisans) olmak üzere programları bulunan Çocuk Gelişimi ve Eğitimi oldukça kapsamlı bir bölümdür.
Çocuk gelişimi iş imkanları oldukça geniştir. İki yıllık ön lisans ve dört yıllık lisans programını tamamlayan uzmanlar iş hayatına atıldıklarında pek çok özel kurumda ve devlet kurumunda çalışabilir.
Çocuk Gelişimi lisans programı mezunları eğitim, sağlık, sosyal hizmetler, adalet ve diğer sektörlerde de görev alabilmektedirler. person_add Resmi ve özel statüdeki okul öncesi eğitim kurumlarında (kreş, anaokulu, yuva vs.) hizmet edebilirler.
Çocuk Gelişimi Programı mezunları resmi ve özel okul öncesi eğitim merkezleri, çocuk kulüpleri, kreş ve yuvalarda, yetiştirme yurtlarında, anaokullarında eğitici yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Programdan mezun olacak öğrenciler kamu ve özel sektöre bağlı çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler.
İlgili 34 soru bulundu
Çoçuk gelişimi öğretmeni atama puanları bu verilere göre düzenlenmiştir. Çoçuk gelişimi öğretmenliği atama puanları taban olarak 81 seviyesinden başlamıştır. 2 yıllık çoçuk gelişimi atama puanları da aynı seviyeden başlamaktadır.
Çocuk gelişimi öğretmeni olmak için ilk şart, üniversitelerin 2 yıllık ya da 4 yıllık eğitim veren eğitim bilimleri fakültesinde yer alan çocuk gelişimi bölümünden mezun olmaktır.
4 yıllık Çocuk Gelişiminin KPSS atama puanı genelde 81-82 arası oluyor ve bu puanı almak zor değil. 4 yıllık Çocuk Gelişimi önü açık bir bölümdür. 2 yıllık Çocuk Gelişiminin ise önü açık değil ama DGS ile iyi üniversite kazanma şansı mevcut.
Üniversitelerin çocuk gelişimi bölümlerinden mezun olan kişilerin pedagojik formasyon alarak okul öncesi öğretmenliği yapmaları mümkündür.
Ayrıca çocuk gelişim uzmanları, hastanelerin yatan çocuk bölümlerindeki hastalarla gelişimsel ve eğitimsel etkinlik çalışmaları yapar. Çocukların sözel, kinetik, kişisel, sosyal, görsel, mantıksal, müziksel zekâlarını geliştirmelerine destek olmak da çocuk gelişim uzmanlarının ilgi alanındadır.
Çocuk Gelişimi Önlisans Programında zorunlu 30 iş günü staj bulunmaktadır.
Çalışma sonucunda, erkek çocuk gelişimi öğrencilerinin çoğunlukla zorunluluktan dolayı bu bölümü seçtiği görülmüştür. Ayrıca lisans bölümünde okumaktan memnun olmalarına rağmen, bölümün kadın ağırlıklı bir bölüm olmasından dolayı sınıfta kendilerini yalnız hissettikleri sonucuna ulaşılmıştır.
Çocuk gelişimi bölümü mezunları, formasyon almaları durumunda mezun olduktan sonra kamu kurumlarında ya da özel sektörde okul öncesi öğretmenliği de yapabiliyor. Aynı zamanda kamu kuruluşlarına bağlı özel yuva, kreş, bakım evi, anaokulu, hastane ve gündüz bakımevlerinde görev alabiliyor.
Son yıllarda çocuk gelişimi bölümü popülerliği artan ve ataması yapılan bir bölümdür. Özellikle özel sektörde iş bulma imkanı yüksektir. Kamuda ise atama sayısı daha düşük olmakla birlikte her yıl artış göstermektedir.
Çocuk gelişimi önlisans programı mezunu adaylar kreş açabilir. Bunda yasal bir engel yok. Kreş açabilmek için (kurucu olabilmek için) ilkokul mezunu olmak yeterli görülüyor.
Çocuk Gelişimi Bölümü, doğumdan onsekiz yaşına kadar çocukların (resmi ve gayri resmi) gereksinimlerinin saptanması, özel durumları bulunan çocukların gelişimine yardımcı olacak yetkin elemanların yetiştirilmesini amaçlayan eğitim programıdır.
Sonraki Konu. Anaokulu Öğretmeni maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 918 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Anaokulu Öğretmeni maaşları 12680 TL'dir. En düşük Anaokulu Öğretmeni maaşı 11400 TL iken, en yüksek Anaokulu Öğretmeni maaşı 22770 TL'dir.
eleman.net verilerine göre, Kreş Öğretmeni 2023 yılında ortalama 24.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Kreş Öğretmeni , Temmuz 2023 yılında ortalama 24.600 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 19.360 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Çocuk Gelişimi Bölümü, Çocuk Sağlığı ve Gelişimi Bölümü, olarak belirlemiştir. İlgili karara göre çocuk gelişimi ile ilgili bölümler okul öncesi öğretmeni olarak atanabiliyorken, okul öncesi öğretmenliği bölümü mezunlarının çocuk gelişimi öğretmenliğine başvuru hakkı bulunmamaktadır.
Kız meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi mezunları, kreş, yuva, anaokulu, ana sınıfı rehabilitasyon merkezleri ve çocuk kulüplerinde öğretmen yardımcısı olarak görev yapmaktadırlar.
Öğrenim süreci içerisinde Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Aile İlişkileri, Eğitim Felsefesi ve Çocuk Ruh Sağlığı gibi önemli ama öğrenilmesi kolay dersler verilmektedir. Çocuklara ilgi duyan, iletişim becerisi kuvvetli olan bireyler için bölüm kolaydır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri