Çocuk Konservatuvarı Sınavı Bu sınava ilkokul 1. sınıfa ve 2. sınıfa başlayan çocuklar girebilmektedirler. Duyuş sınavı ile öğrenci alınmaktadır. Eğitim 2 yıl sürmektedir. İstanbul ilinde sadece iki üniversitede “Çocuk Konservatuvarı” vardır.
ç) Devlet Konservatuvarları lise devresi mezunlarından, lisans programlarına geçişte merkezi sınav puanı aranmaz. d) Son başvuru tarihi itibariyle, Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı için 31, diğer Sanat Dalları için 26 yaşından gün almamış olmak.
Çocuk Konservatuvarının amacı sanatçı adaylarına alt yapı sağlamaktır. Çocuk Konservatuvarı Sertifika Programına devam eden öğrenciler Konservatuvar öğretim elemanları tarafından orkestra çalgıları hakkında bilgilendirilirken gözlenip yönlendirilmekte ve Konservatuvardaki gelecekleri şekillendirilmektedir.
Bestecilik Sanat Dalı öğretim programına girebilmek için; a) 26 yaşını (yıl olarak) geçmemiş olmak, b) Lise mezunu olmak, c) Konservatuvar dışı Lise mezunlarının ön kayıt için Üniversite Senatosu'nca o yıl için belirlenen TYT puanını almış olmak, d) Yapılacak iki aşamalı sınavda başarılı olmak gerekir.
Başvuru Şartları Toplamda iki (2) senelik eğitim süresi olan Çocuk Konservatuvarı- Müzik Programına İlköğretim (2021-2022) öğretim yılında 1. veya 2. sınıfa başlayacak olan öğrenciler kabul edilir. Başvuran öğrenci, Duyuş sınavının sonucuna göre değerlendirilir.
İlgili 17 soru bulundu
Çocuk Konservatuvarı Sınavı
Duyuş sınavı ile öğrenci alınmaktadır. Eğitim 2 yıl sürmektedir. İstanbul ilinde sadece iki üniversitede “Çocuk Konservatuvarı” vardır. Bunlardan biri Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, diğeri de Maltepe Üniversitesi Konservatuvarıdır.
Sınav koşulları: Lise mezunu olan 21 yaşını doldurmamış ve aşamalı özel yetenek sınavını kazanan adaylar kabul edilirler.
Sadri Alışık Konservatuvarı, 2 yıllık yoğun ders müfredatı olan bir programdır. Kurumumuzda iki yıllık eğitim ÜCRETSİZDİR.
Devlet konservatuvarında eğitim görmek için ilk olarak Yükseköğretime Giriş Sınavı'na girilir ve gerekli olan puan alınarak ardından Özel Yetenek Sınavı'na katılım sağlanır. Başarılı olduğunuz takdirde eğitim için hak kazanabilirsiniz.
Müzik Bölümü – Konservatuvar Meslekleri
Konservatuvar mezunları arasında müzik bölümünü bitirenler; şarkıcı, müzik öğretmeni, akademisyen, piyanist, eğitmen, müzik terapisti, aranjör, müzik yazarlığı, ses ve kayıt mühendisliği, stüdyo mühendisliği gibi sayısız alanda çalışabilirler.
Müzik Bölümü, Sahne Sanatları Bölümü ve Müzik Bilimi alanlarında eğitimler veren Hacettepe Devlet Konservatuarı, en iyi konservatuarlar arasında da yer almaktadır.
Yetenek sınavıyla öğrenci kabul eden, 4 yıllık lisans eğitimi veren Konservatuvarımızda, halen Sahne Sanatları ve Müzik Bölümü olmak üzere 2 bölüm ve 4 anasanat dalında lisans eğitimi verilmektedir.
*Yaş sınırı yoktur. *Yıl içinde düzenlenmiş TYT sınavından en az 150 puan almak gereklidir.
Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinde yer alan konservatuar müzik bölümü 4 yıllık bir eğitim süresine sahiptir.
Çünkü konservatuar müzik bölümüne girmek için üniversiteye giriş sınavlarına değil, özel yetenek sınavlarına hazırlanmalısınız. Gerçi birçok üniversitenin alımlarda TYT puanına baktığını söyleyelim. Ancak konservatuar müzik bölümüne girmek için TYT sınavından barajı geçmeniz yetiyor.
(Belgeler Konservatuvar Kayıt Bürosuna teslim edilecektir.) 2021 – 2022 eğitim-öğretim yılı için eğitim ödemesi 4.400 TL olarak belirlenmiştir. Önemli Not: Ödeme dekontlarında öğrenci ismi ve program bilgisinin yer alması gerekmektedir.
Bu konservatuvarlarda ki bölümler de kendi içinde 8'e ayrılıyor: Temel Bilimler Bölümü, Ses Eğitimi Bölümü, Türk Halk Oyunları Bölümü, Çalgı Yapım Bölümü, Müzik Teorisi Bölümü, Müzikoloji Bölümü, Müzik Teknolojileri Bölümü, Kompozisyon Bölümü.
Bu eğitimleri konservatuar okumadan da alabilirsiniz. Oyuncu olmak için konservatuar okumak şart değildir.
İstanbul Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi gibi başlıca okullarda konservatuar yaş sınırı 2021 yılında da 21 olarak belirlenmiş durumda. Ancak yine de bizim önerimiz yetenek sınavları için başvuru yapmadan önce konservatuar yaş sınırı var mı diye öğrenci işleriyle konuşmanız ve uygulamaları hakkında bilgi almanız.
TYT testlerinin herhangi birinden, (ortaöğretim başarı puanı eklenmeden) 150 veya üzeri puana sahip olmak.
2. Özel yetenek sınavları 04-05-06 Eylül 2023 tarihleri arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı binasında tek aşamalı olarak yapılacaktır. 4. Sınav Üst Kurulu ve Komisyonu gerektiği durumlarda, sınav tarihlerinde değişiklik yapmak ve sınav süresini uzatma hakkına sahiptir.
ideal yaş ise 5-6 olmalıdır. Özellikle çocuğun yaptığı egzersizlerden zevk alabileceği ve enstrümanın farkına varabileceği yaş aralığı budur. Daha erken yaşlarda ise ritim atölyeleri enstrümana geçişi kolaylaştırması açısından tercih edilmelidir.
İyi bir Müzisyen olmak için konservatuvarda müzik alanında eğitim almak gerekmektedir. Ancak konservatuvar eğitimi alınmadan da Müzisyen olunabilmektedir. Müzik eğitimi almadan müzisyen olan kişilere halk arasında alaylı adı verilmektedir.
Türkiye'de ücretsiz konservatuvar eğitimi veren tek konservatuvardır. 2005 senesinde Kadiköy Bahariyede MSM Sahnesi açılmıştır. Türk tiyatrosunun emektarları Müjdat Gezen önderliğinde MSM öğrencileriyle oyunlar sergilemektedirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri