1- Eğer karnınız açken ananas suyu içerseniz, uzun süre tok hissedersiniz ve dahası kilo vermenize de destek olur. 2- Tiroit sorunu yaşayanlara iyi gelir. Düzenli ananas suyu tüketimi, tiroit bezlerine olumlu etki eder ve şikâyetleri dindirmeye yardımcı olabilir.
Düzenli olarak ananas suyu içmek yüksek tansiyon, düşük metabolizma, depresyon, anksiyete, ruh hali değişimleri, besin eksiklikleri, kabızlık ve hazımsızlık ile mücadele eden insanlar için faydalıdır. Ananasın kan basıncı seviyelerini düzenlemede yardımcı olan bromelain içermektedir.
1) Bağırsaklardaki Parazitleri Temizler
Ananas suyu bağırsak için bir şifa deposudur. Ananas suyu faydası sayesinde bağırsaklarında parazitlenme olan kişiler, sağlığına kavuşacak. Bağırsak içinde oluşan bakterilerin kolayca temizlenmesi için 7 gün boyunca ananas suyu içmelisiniz.
Vücuda enerji ve zindelik verir. Ananas suyu yüksek enerji veren besinlerin başında gelir. Antibakteriyel içeriği sayesinde idrar yolu enfeksiyonlarına karşı etkilidir. Boğaz enfeksiyonunun tedavisinde de kullanılan ananas suyu, enfeksiyonların kısa sürede dışarı atılmasını sağlar.
SPERM TADINI ETKİLİYOR
Buğday çimi, tarçın, limon, nane ve maydanoz gibi besinler, sperminizin tadını iyileştirir. Ananas, kivi, yaban mersini gibi doğal şekerler için de aynısı geçerli. Spermin tadını kötüleştiren ise, fast food, baharatlar, kırmızı et, sarımsak, çay, kahve, soğan, yağlı yiyeceklerdir.
İlgili 20 soru bulundu
Cinsel hayatlarını daha iyi bir seviyeye çıkartmak isteyen kadınların yoğun ilgi gösterdiği trendte, vajinada oluşan kötü kokunun giderilmesi için bol miktarda ananas yemek öneriliyor.
Ananas suyu, bromelin enzimi içermektedir ve bromelin de libidoyu artırır.Bu nedenle de kadında ve erkekte cinsel gücü.
Ananas Suyu Cinsellik
Bromelin enziminin özelliği libidoyu arttırmasıdır. Bu yüzden hem kadınlar hem erkekler cinsel ilişki öncesinde ananas suyu içerek cinsel isteği arttırabilir. Ancak ananas suyunun cinsellikte olumlu etkisi olması için ilişkiden en az 3-4 gün önce tüketilmesi önerilmektedir.
Çok Fazla Ananas Tüketilirse Ne Olur? Fazla tüketimi sağlıklı değildir. İshale, kaşıntıya ve kusmaya neden olabilir.
Ananasın kilo verdirmedeki sırrı ise zengin suyunda saklıdır. Ananas suyu vücuttaki yağı etkili bir şekilde eritebilir. Bu nedenle her gün yemekte ananas ya da ananas suyu tüketilebilir. Yani kısacası Ananas sağlıklı bir diyet meyvesidir.
Ananas'ın zararları nelerdir? - Mide ile alakalı sorunları olan kişilerde alerjik reaksiyonlar oluşturabilir. - Midesinde gastrit, ülser veya buna benzer hastalar fazla tüketmemelidirler. - Kan sulandırıcı ilaçlar kullanan hastaların tüketmemeleri gerekmektedir.
Ananas, bromelain adında proteinleri sindirici etkiye sahip bir enzim içerir. Bu nedenle özellikle doğal yönden etin yumuşatılması işleminde kullanılır. Sadece sindirime yardımcı olmakla kalmaz, vücutta meydana gelebilecek olan inflamasyon ve ödemi de etkili bir biçimde azaltır.
Ananas, bromelain adı verilen bir enzimi içinde barındırıyor. Yağ yakımını hızlandıran etkisiyle bilinen bromelain, stres sebebiyle bozulan leptin mekanizmasını düzenliyor, iştahı kontrol etmeye yardımcı oluyor. Aynı zamanda sindirim sistemini düzenliyor, kansere karşı koruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Narenciyeler: Ananas, portakal, limon ve mandalinada bulunan asitle yüksek C vitamini, sindirim sisteminde rahatsızlığa, gazla şişkinliğe veya vücudunda döküntüye sebep olabilir.
1- Eğer karnınız açken ananas suyu içerseniz, uzun süre tok hissedersiniz ve dahası kilo vermenize de destek olur. 2- Tiroit sorunu yaşayanlara iyi gelir. Düzenli ananas suyu tüketimi, tiroit bezlerine olumlu etki eder ve şikâyetleri dindirmeye yardımcı olabilir.
Ananas: Antioksidanlar, enzimler, mineraller, vitaminler açısından zengindir İçeriğinde bulunan bromelain enzimi sayesinde yağ yakımını destekleyerek kilo vermeye yardımcıdır. Ayrıca bölgesel ödemi de engelliyor.
AŞIRI KANAMAYA NEDEN OLABİLİR
Ananas tüketimi sonrası aşırı kanama ve dilde şişme solunum sorunlarına bile yol açabiliyor. Bu enzimler kanı incelten ve aşırı kanamaya neden oluyor. Aynı zamanda dokulardaki proteinleri de parçalayarak yıkıma neden olabilir.
Antioksidan özelliklerine ek olarak bu enzimler, böbrek ve karaciğer gibi, salgı görevi bulunan organların daha etkin bir biçimde çalışarak vücuttan zararlı maddeleri atmalarına yardımcı olur. Böylece vücudu temizler ve güçlendirir. Böbreklerdeki kalan tortuları temizler ve böbrek taşı oluşumunu engeller.
Ananas meyvesi kanınızda melatonin düzeylerini arttırır ve bu melatoninin antioksidan kapasitesini yükselterek sağlıklı şekilde uykuya geçmenize yarar.
Gebelik korkusu, görev bilinciyle girilen ilişkiler, partnerin erken boşalması ya da sertleşme sorunu yaşaması, kuruluk, cinsel ilişki sırasında duyulan ağrı, menopoz döneminde hormon seviyelerindeki değişim ve bazı ilaçların yan etkileri, cinsel isteksizliğe yol açan etkenler arasında yer alır.
Bağışıklık – Ananasın yüksek antioksidan seviyesi bağışıklık sistemininiz güçlenmesini sağlar. Sindirim – Ananas sindirim sisteminizi sağlıklı kılmaya yardımcı olan enzimler içerir. Doğurganlık – İçerdiği yüksek mineral ve antioksidan oranı doğurganlığı artıran bir etki gösterir.
ananasın içerisinde bulunan bromelain adlı protein sindiren enzim nedeniyle yerken ağızda uyuşukluk hissi oluşur.
Ananas uterus duvarını yumuşattığı bilinen bromelain içerir, bu bromelain, hamileliğin erken evrelerinde, fetüsün büyümesi için gerekli olan uterus duvarını çözer ve bu yolla, özellikle hamileliğin ilk üç ayında, düşüğe neden olur.
Ananas tüketimi kadınlarda yumurtlama döneminde doğurganlığı arttırır. İçeriğinde bulunan vitaminler, enzimler ve mineraller saç ve cilt sağlıklarına iyi gelir. Ananas tüketen kadınlarda saç dökülmesinde azalma görülebilir, cilt parlar ve daha canlı bir görünüme kavuşur.
Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir. Bu besinler vücut sağlığına iyi gelerek sertleşmeye iyi gelen hormonların salgılanmasına katkıda bulunabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri