Cezayir, bakla tarımında dünya 1.si, incirde 5.si, hurmada 6.sı, kayısıda 9.su, bademde 10.su gelir, buna karşın tarım ürünlerinin büyük kısmını ihraç edemez. Cezayir'in dış borçları 2005 yılında 17,5 milyar dolar iken Aralık 2006'da 4,7 milyar dolara düşmüştü.
El işi deri ürünlerinin çok yaygın olduğu ülkede el dokuması halılar, kilimler, Berberi ve Arap takıları, gümüş ürünler, el yapımı ahşap oymaları, Cezayir'in ünlü nane çayı ve şarabı, turistlerin en çok satın aldığı hediyelik eşyalar arasında.
Sabahlan fazla yemeyen Cezayirliler genellikle bu öğünde, çay veya sütlü kahve içer, tereyağı ve reçel sürülmüş bir iki dilim ekmek yerler. Bazen de evde kendi yaptıkları su ve irmik karışımıyla hazırlanan “Galette” denilen bir ekmekle kahvaltı ederler.
Cezayir'in tarım ürünleri buğday ve arpa başta olmak üzere tahıllar, patates ve bakliyattır. Son on yıl içinde taze hurma, hidrokarbon ürünleri dışında Cezayir'in en büyük ihracat kalemini oluşturmaktadır. Buna rağmen ülke önemli bir arpa ihracatçısı olma özelliğini sürdürmektedir.
Buna karşın Cezayir halkı dinî kimliğini korumayı başarmıştır. Günümüzde Cezayir nüfusunun tamamına yakını Müslümandır. Ülkede Malikî mezhebi yaygın olup, Hanefî ve İbadî mezheplerine mensup az sayıda insan da bulunmaktadır.
İlgili 41 soru bulundu
Etnik açıdan bir İslam, Arap ve Berberi ülkesidir.
Cezayir halkı Hicri yılbaşı, Kurban Bayramı, Aşure Günü, Ramazan Bayramı ve Mevlid-i Nebi Haftası gibi çeşitli dini günleri bidat, şeriat, sekülerlik ve gelenekler arasında bir yerde idrak ediyorlar.
Cezayir'de çalışma koşulları, işverene göre değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak, Cezayir'de çalışma koşulları Türk vatandaşları için tatmin edicidir. Cezayir'de asgari ücret, saatlik 2,5 ABD Doları'dır. Cezayir'e gitmeden önce mutlaka Cezayir vizesi alınması gerekmektedir.
Cezayir, Kuzey Afrika'da yer alan, Afrika'daki ülkeler arasında yüz ölçümü açısından en büyük ülkedir. Cezayir yüz ölçümü toplam 2.381.741 kilometre karedir. Cezayir başkenti yine Cezayir'dir. Cezayir etnik açıdan İslam, Arap ve Berberi ülkesidir.
Cezayir, 58 ile ayrılmaktadır. Bu iller, ek olarak 548 ilçeye ve ilçelerde belediyelere ayrılmaktadır.
Türkler kahvaltıda kahve değil çay içerler. Kahvaltıdan sonra Türk kahvesi içerler. Türkler kahvaltıda domates, salatalık gibi bazı sebzeler de yerler. Türkiye'de “zeytin” kahvaltıda yenir.
oluşturan hidrokarbon sektörü Cezayir ekonomisinin temel sektörüdür. Cezayir'in petrol rezervleri 12,2 milyar varil olarak tahmin edilmektedir. Cezayir, Afrika'daki petrol üreticisi ülkeler arasında 2'inci, dünya sıralamasında ise 16'ıncı ülke konumundadır. Doğal gaz üretimine 1961 yılında başlanmıştır.
Cezayir akdeniz iklimine sahip olduğu için yıl boyunca hava sıcaklığı eksi derecelere düşmemektedir. Aynı zamanda her dönem ziyaretçi almaktadır. Ülke ziyareti için en uygun dönem haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarıdır. Hava sıcaklıkları ve etkinlikler bu dönemde artış göstermektedir.
Cezayir, Afrika'nın en büyük şehirlerinden biridir. Nüfus içinde Avrupalı sayısı oldukça fazladır. Cezayir'in en büyük limanı da bu şehirdedir. Şehrin kuzeyde Akdeniz'e kıyısı vardır.
Ülke çapında konser ve festival kültürü pek çok yönden gelişmiştir. Gece hayatı da buna göre şekillenmektedir fakat şehir içinde bulunan barlara ve gece kulüplerine daha az önem verilmektedir. Şehir durgun bir gece hayatına sahiptir. Buna rağmen sabaha kadar eğlencenin devam ettiği bar ve kulüpler de bulunmaktadır.
Cezayir hakkında birkaç not
Cezayir başkenti ülkeyle aynı ismi taşıyan Cezayir'dir. Ülkede konuşlan resmi diller Arapça ve Berberice. Resmi olmayan ama yaygın olarak konuşulan diller ise Fransızca ve Cezayir Arapçası (Darja). Ülkenin kuzeyinde Akdeniz iklimi, güneyinde ise çöl iklimi görülüyor.
1830'da Fransa sömürgesi haline gelen Cezayir, 1954'te başlayan kurtuluş savaşı sonunda 1962'de bağımsızlığını elde etmiştir.
Temel Ekonomik Göstergeler
Afrika'nın en geniş topraklarına ve önemli doğalgaz ve petrol rezervlerine sahip Cezayir, söz konusu kıtanın (Güney Afrika, Nijerya ve Mısır'ın ardından) en büyük 4'üncü ekonomisi konumundadır.
Cezayir'de Çalışılır Mı? Cezayir'de çalışılır mı sorusu Cezayir ülkesinin zaman zaman işçi alımı yapıp yapmadığı ile ilgiliyse bu ülkenin belli dönemlerde işçi alımı yaptığını görüyoruz. Cezayir'de çalışmak için Cezayir iş vizesi almak gerekiyor.
Cezayir, bir zamanlar Avrupa Birliği üyesi konumundaydı. Fransa'nın Cezayir hakimiyeti boyunca, 100 yıl içerisinde 2 büyük dünya savaşı yaşandı ve 2. dünya savaşı sonrasında, 1957 yılında Roma Antlaşmasıyla, günümüzde Avrupa Birliği olarak bilinen, ancak o zamanki adıyla Avrupa Ekonomik Topluluğu kuruldu.
8. maddede çok eşliliğe açık bir şekilde müsaade edilmiştir.
Afrika kıtasının en zengin ülkelerinden biri olan Cezayir, yıllık 113,6 milyar dolarlık gayri safi milli hasıla ile kıtanın en büyük beşinci iktisadına sahiptir. Ülke önemli bir doğal gaz ve petrol üreticisi ve ihracatçısıdır. Ülkenin güney batısında demir, güney ucunda ise uranyum ve çinko yatakları bulunur.
Cezayir'in güneybatısındaki bazı çöl bölgeler ender görülen kar yağışıyla beyaza büründü. Ülkenin kuzey bölgeleri fırtınalı soğuk hava dalgası altına girerken, birçok kent ve köy yolu da kar yağışı nedeniyle kapandı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri