1.“Koşmak Kaslarınızı Eritmez.” “Egzersiz yaparak, dengeli beslenerek ve koşarak vücut geliştirme hedeflerinin hepsine ulaşılabilir.
Koşmak yüksek performans gerektiren etkili bir egzersizdir ve kişinin koşu temposu ve süresi tıbbi duruma, bireysel hedeflere ve fiziksel uygunluğa göre değişkenlik göstermektedir. Çok tempolu, sık veya aşırı koşmak, fiziksel yaralanma ve aşırı ısınma dahil olmak üzere birçok sağlık sorununa neden olabilmektedir.
Yapılan bilimsel araştırmada koşu yaparken ideal saati koruyanların ömürlerinin 6 sene uzadığı ortaya çıktı. Öte yandan, aşırı koşmak kalbimizde şekil değişikliği yapar. Düzenli ve aşırı egzersiz yapan, aşırı koşan kişilerin kalbi daha farklı bir çalışma sistemine girer ve kalp hastalıkları kaçınılmaz olur.
Koşmak fit olmanızı sağlar, vücutta göbek, kalça, kol, basen, ayak ve sırt bölgesinde genişlemiş olan yağ dokusunu inceltir.
Uzmanlar, haftanın her günü koşmanız tavsiye etmiyor. Özellikle yeni başlayanların, haftanın en az üç gününü boş geçirmelerini öneriyor. Zira her gün koşmak, bedeninizi çok fazla zorlayıp ve gelişiminizin önüne geçiyor.
İlgili 27 soru bulundu
Aslında kilo vermeye başladığınızda öncelikle gövdeden kilo verilir. Orantılı bir şekilde kilo vermek için ise, dengeli beslenme, uygun diyet ve düzenli spor olmazsa olmazlardır. Yürüyüş, koşu, yüzme, aerobik, bisiklet ve tenis gibi sporlar göbek eritme yolları bakımından öncüdür.
Yarım saat açık havada koşmak serotonin hormonu salgılanmasını ve stres seviyesinin azalmasını sağlar. Karın bölgesindeki yağlanmanın kontrol altına alınmasını, yağ yakım sürecinin hızlanmasını ve karın kaslarının güçlenmesini sağlar.
Koşmaya başlarken bilmeniz gerekenler. Koşmak, kalori yakmak, bacaklarınızı ve kalçalarınızı şekillendirmek ve forma girmek için en etkili sporlardan biridir. Vücudunuzun tüm kaslarını çalıştırarak size daha sağlıklı bir görünüm kazandırır. Ayrıca endorfin hormonu salgılamanızı sağlayarak, iyi hissettirir.
Düzenli yapılan koşu sayesinde bireylerin nabızları daha düzenli çalışmaya başlar. Bu sayede özellikle uzun vadede kalbin daha az yorulmasına ve kalp ritminin düzene girmesine yardımcı olur. Rutin şekilde yapılan koşu sporu sayesinde kalp hastalıkları riskini de %50'ye kadar azaltabilirsiniz.
- Sağlıklı şekilde kilonun korunmasına destek olur. - Beyni iletilen oksijen artışı ve kan dolaşımı ile daha iyi düşünme imkanı verir. - Psikolojik açıdan daha pozitif bir bakış açısını destekler. - Uzun ömürlü bir yaşam imkanı sağlar.
Cevapları inceleyen bilim insanları, insan sağlığı için ideal egzersizin saate 8 km hızla ve haftada 3 kere, toplamda iki buçuk saati geçmeyecek şekilde koşmak olduğu sonucuna vardı.
Koşu Kalbi Yorar mı? Kalbin şiddetli koşular sırasında yorulduğu doğrudur. Fakat bu yorulma kalbin alehine değil , lehine işler. Koşu sırasında kalp vücuda kan pompalayabilmek için hızlı atmaya başlar ve normalden daha kuvvetli kasılmak zorunda kalır.
''Koşmak Nabzı Düşürüp Kalbi Büyütür mü?''
Bu düşünce de yine doğru bilinen yanlışlardan biri. Koştukça kalbiniz büyür ve daha fazla kanı daha az efor harcayarak pompalar.
Cinsel Yaşamınızı Doğal Yollarla Destekleyin
Egzersiz yaparak cinsel isteğinizi artırabilirsiniz. Fakat, çok fazla vücudunuzu zorlayan sporlardan kaçınılmalıdır. Sürekli uzun mesafe koşmak damalarınızı genişleterek genital bölgeye giden kanı azaltabilir. Kilo vermek kan bulunan testosteron seviyesini artırır.
Yürümek ve koşmak, bacak kaslarını kuvvetlendirmenin sağlıklı yollarıdır. Ancak zamanla bacaklarınız harekete alışır ve sonunda stabil bir performans seviyesine ulaşabilir.
Yapılan toplumsal çalışmalarda, hemen her türlü düzenli sporun ereksiyona olumlu katkısı olduğu bildiriliyor. Tenis, yüzme, squash, koşmak, hatta temiz havada tempolu yürümek bile sertleşme bozukluğundan korunmada yararlı.
Bacak inceltme hareketleri birçok sporda yer alır. Koşu, yürüyüş, pilates, kick boks gibi sporlar bacaklarda sıkılaşma sağlar ve incelme etkisi oluşturur. Her gün kardiyo yapabilir, kondisyon bisikleti veya doğa bisikleti ile çalışabilir, tempolu yürüyüş veya koşuyu tercih edebilirsin.
Fazla etkisi olmaz. Fazla etkisi olmaz. Koşudan sonra şınav, mekik, barfiks çekersen olur.
Genel olarak haftada 2-4 kez, 20-30 dakikalık koşularla başlanmalı. Başlangıç koşu mesafesi ise 3-6 km arasında olmalı. Düzenli koşu ritmini yakaladıktan sonra haftalık yüzde 10 mesafe artışı ile koşulara devam edebilirsiniz.
Koşmanın ve yürümenin çalıştırdığı kaslar, genel olarak bacak bölgesindeki kaslardan meydana gelir. Fakat bu faydalı aktivitenin olumlu etki gösterdiği tek bölge bacak ile sınırlı sayılmaz. Yürürken ya da koşarken birbirinden farklı oranlarda çalışan kaslar bel, karın ve kalça kaslarıdır.
Koşarken çalışan diğer kas grupları da kalçamızın sağa, sola, aşağı veya yukarı hareketini sağlayan “hip flexor” kaslarıdır. Koşarken kol ve omuz kasları da çalışır.
30 dakika eğimli yüzeyde koşu ya da yürüyüşNedeni: Eğimli yüzeyde koşmak ya da yürümek, kalça ve arka bacaklarınız için ağırlık çalışmak gibidir, bu bölgeleri toplar ve sıkılaştırır.
Göbek eritmenin en kolay yolu düzenli olarak yürüyüş yapmaktır. Haftada 3 saat egzersiz sağlık sınırıdır. Göbek eritmek için mekik gibi sadece karın çalıştıran aktivitelerden ziyade kalbi ritmik çalıştırdığımız yürüyüşler daha etkilidir. Günde 40 dakika orta tempo bir yürüyüş ile göbek eritme hızınızı artırabilirsiniz.
Egzersiz dediğimizde algılanan şey yürüme bandının üzerine çıkmak oluyor ama bu egzersiz şekli sizi göbeğinizden kurtarmaz! Koşu bandında göbek eritemezsiniz. Kardiyo egzersizlerinde göbek genelde ihmal edilir.
- Hayır. - Karın egzersizleri çalışsam göbek yağlarım erir mi? - Hayır, sadece kas kitlesi artar ama yağlar aynı şekilde kalır. Bunun için diyet yapılması gerekir, göbek bölgesindeki yağların yüzde 80'i diyet ile giderilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri