Karbonatlı su yapın: Bu, koyu rengi saçından çıkarmanın doğal bir yoludur. 1/2 su bardağı (120 ml) karbonatla 1/2 su bardağı (120 ml) suyu karıştırarak bir macun yap. Bu macunu saçına yedir, 15 dakika beklet, sonra da sıcak suyla durula. İstediğin rengi elde edene kadar istediğin sıklıkta tekrarla.
Saç boyası akıtmak için karbonat çok sık kullanılır. Karbonat da yine doğal ve pratik bir saç açıcı yöntemdir. Şampuanınıza 2-3 çay kaşığı karbonat ekleyin. Saçınızı karbonatlı şampuan ile şampuanladıktan sonra 10 dakika bekletip öyle durulayın.
Limon kullanın!
Limon asidik içeriği sayesinde saç boyasının akmasına yardımcı olur. Saç boyanızı limon kullanarak akıtmak için yapmanız gereken tek şey durulamadan sonra saçlarınızın fazla suyunu alıp limon suyu sıkmak ve 30 – 60 dakika arasında bekledikten sonra tekrar sıcak su ile durulamak.
Karbonat ve sirke
Saç boyası akıtmak için en çok kullanılan yöntemlerden ilkinin karbonat ile saç yıkamak olduğunu söylemekle başlayalım. Güzellik dünyasında koltuk altı kararmaları için bile kullanılan karbonat ile saç boyanızı akıtabilirsiniz.
Eğer kadın saç boyası sıvı sabun yardımıyla çıkmadıysa aseton kullanmayı deneyebilirsiniz. Aseton ve biraz pamuğu lekeli bölge üzerine sürerek boyanın elinizden tamamen çıkmasını sağlayabilirsiniz.
İlgili 39 soru bulundu
Saç boyasını çıkarmanın etkili yollarından birisi aseton kullanmaktır. Asetonu bir pamuk yardımıyla leke olan yere sürebilirsiniz. Bu sayede lekeyi çıkarma şansınız vardır. Elinize saç boyası bulaştığı zaman vakit kaybetmeden kolonya ile silme yolunu deneyebilirsiniz.
Normal şampuanınla yapacağın gibi, bulaşık deterjanını ıslak saçına masaj yaparak sür. Sonra da sıcak suyla durula. Sıcak su, saçındaki boyanın gevşemesine yardım edecektir. Boyayı saçından tamamen çıkarmak için bunu birkaç kez ya da tüm hafta boyunca yapman gerekebilir.
Vazelin ve aseton ürünleri de saç boyasına oldukça etki eden ürünlerdir. Bireyler vazelinden veya asetondan yardım alarak, deriye bulaşan tüm saç boya lekelerini temizleyebilir.
Yeni Üye. canım saç kusturma dedikleri şey seni lavaboya alıyorlar ve saç yıkar gibi şampuan ile açıcıyı birbirine karıştırarak saçları çitiler gibi yıkıyorlar ve böylece saçtaki boya çözülüp lavaboya akıyor.. boyanın lavaboya akmasını da kusmaya benzettikleri için bu işleme kusturma deniyor...
Saçlarda boyama işlemi yapıldığında, saçların her yıkamasında saç boyası zamanla saçlardan akar. Açık saç renkleri saçlardan daha kolay akarken, koyu saç renkleri daha geç akar.
Boya kullanmadan saç renginizi açarken doğal yöntemi tercih etmek her zaman saçlarınıza daha az zarar verir. Papatya suyunu, limon suyunu, elma sirkesini kullanarak ya da bal, tarçın, karbonat gibi malzemeleri ile karıştırarak boya kullanmadan saç renginizi açabilirsiniz.
Elma Sirkesi
Sirke, saçları besleyip saç rengini açma özelliğine sahiptir. Duştayken saçlarınızı son aşamada sirkeli su ile yıkayın. Bu uygulamayı düzenli olarak yaptığınızda saç renginizin açılmaya başladığını fark edeceksiniz.
Yarı kalıcı saç boyası, yaklaşık 10 yıkama sonrasında saçlardan akmaya başlar. Kalıcı saç boyası saçların uzamaya başlaması ile akmaya başlar. Kalıcı saç boyasının içerisindeki maddeler saç teline işlediğinden uzun süre saçlarda kalır. Geçici saç boyası, yaklaşık 5 yıkama sonrasında akmaya başlar.
2)Karbonat
Beyaz veya yeşil renkli doğal sabunlar da saç boyasını akıtma konusunda oldukça etkilidir. Hatta saçtan çıkması çok çok zor olan siyah boyayı bile akıttığı söylenmektedir. Her gün ya da birkaç günde bir bu işlem de uygulanabilir.
Saçlarınız oldukça koyu ve siyah bir renge sahipse, %8 ile %9 civarında bir peroksit kullanmanız gerekmektedir. Ürünü bir kabın içerisine koyup, temiz olan saçlarınıza uygulayın. Ardından 2 ile 3 dakika bekleyip, saç kurutma makinesi ile kurutun. Daha sonra saçlarınızı şampuanla güzelce yıkayın.
Kalıcı saç boyası kullandıysanız, 8 hafta sonra boyanız akmaya dipleriniz çıkmaya başlayacaktır. Kalıcı saç boyaları her ne kadar açılsa, rengi solsa da maalesef saçtan tamamen çıkmazlar.
Karbonat ile saç boyası akıtma: Saç boyası akıtmak için karbonat çok fazla başvurulan bir yöntemdir. Doğal ve pratik bir saç açıcı yöntem olan karbonatı şampuana 2-3 çay kaşığı kadar karbonat eklenir. Sonrasında karbonatlı şampuan ile saçlar şampuanladıktan sonra 10 dakika bekletilir ve sonrasında durulanır.
*Saçların parlak görünmesini sağlıyor. *Karbonat doğal bir renk açıcıdır.
çok ciddi manada saçınızın renginin akmasına. saçınızın karışmasına ve matlaşmasına sebep olur. çünkü deniz suyu alkali olduğu için. yani tuzlu olduğu için. saçım peyaş dengesini yukarıya çekecektir. saçım peyaş dengesi yukarıya çıkarsa. saçın pulcuları daha fazla açılır. daha fazla açıldığında da renk maalesef akar.
Karbonatı dene. Bu, koyu rengi saçından çıkarmanın doğal bir yoludur. 1/2 su bardağı (120 ml) karbonatla 1/2 su bardağı (120 ml) suyu karıştırarak bir macun yap. Bu macunu saçına yedir, 15 dakika beklet, sonra da sıcak suyla durula.
Vazelin hava geçirmez ve sızdırmaz olduğundan boyanın derinizde leke bırakmasını engelleme konusunda çok etkilidir.
Saçınızı boyadıktan sonra saç renginizi korumak ve boyanın akmasını engellemek istiyorsanız saçınızı çok sık yıkamayın. Haftada iki defa yıkamanız yeterli olacaktır. Eğer kalın telli saçlara sahipseniz şanslısınız çünkü kalın telli saçlar ince telli saçlara göre az yıkamaya daha dayanıklıdır.
- Saç boyası yüzünüze sürüldüyse boyalı bölgeye bebek yağı sürün. Cildinizi yıkamadan bu şekilde bir gün bekleyin. Günün sonunda cildinizi yıkayın. Böylelikle boya çıkacaktır.
Daha Uzun Süreli Yarı Kalıcı boyalar, 28 yıkamaya kadar sürer; saçınızı hergün yıkarsanız, bu süre yaklaşık 4 haftadır. Kalıcı Boyalarda ise dipleriniz gözükmeye başladığında, yaklaşık 4 ila 6 hafta sonra boyanın yenilenmesi gerekir.
Saçınızın rengini en kolay yoldan açmak istiyorsanız; Papatya suyu, elma sirkesi, limon, besleyici ve saç açıcı kür, karbonat, tarçın, siyah çay, bira, c vitamini tabletleri, bal ve zeytinyağı kullanın, Bunlara ek olarak saç rengi açıcı ürünlerden destek alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri