Yıpranmış saçları onarmak için ilk olarak yıpranmış saçlara uygun bir şampuan ve saç kremi kullanabilirsiniz. Özellikle keratin içeren şampuanlar ve kremler saçlarınıza iyi gelecektir. Haftada bir defa, saç probleminize uygun bir maske kullanabilirsiniz. Saçlarınız nemliyken bitkisel serumlardan faydalanabilirsiniz.
Oryaldenya da açıcılardan yanan saçları kurtarmanın tek bir yolu vardır. İçeriği oldukça iyi olan bir keratin ile keratin bakımı ya da diğer bir adı ile saç botoksu uygulaması yapılmasıdır.
Yıpranmış saçlar, kötü bir görünüme yol açar. Saçların çok sık yıkanması, boyanması ve tarakla taranması da saçların yıpranmasına neden olur. Bu nedenle zeytinyağı, badem yağı, argan yağı gibi bitkisel özlü yağlarla saç diplerinize masaj yaparak saçlarınızın eski pürüzsüz ve canlı haline kavuşmasını sağlayabilirsiniz.
Kuru ve yıpranmış saçlar için Hindistan cevizi yağı ya da jojoba yağı kullanarak sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Nemli olan saçlarınıza sadece birkaç damla bu yağlardan uygulayarak bekletebilir, daha sonra nemlendirici özelliğe sahip bir şampuan ve krem ile durulayabilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Aloe vera jeli ve badem yağını bir kabın içinde eşit miktarda karıştırın. Ardından tüm saçınıza uygulayın. Yaklaşık 20-30 dakika sonra saçlarınızı bu karışımdan arındırın. Aloe verayı haftada 2 kez uygulayarak hem kırıkları engelleyebilir hem de var olan farklı saç sorunlarını da giderebilirsiniz.
Kuru ve yıpranmış saçlar zeytinyağını kullanmalıdır. Zeytinyağı saç bakımı ile kolay kırılan saçların kırılma eğilimini azalır. Bu yağ aynı zamanda içeriğindeki E vitamini sayesinde saçların daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar.
Argan yağı, hindistan cevizi yağı ve badem yağı gibi saç yağlarını, saç uçlarına uygulayarak saçların yumuşamasını sağlayabilir ve kabarıklığı azaltabilirsiniz. Düzenli Saç Kesimi: Saçlarınızın sert ve kabarık görünmesini engellemek için düzenli olarak saçlarınızı kestirmek önemlidir.
Hint yağını ve soyayı bir kase içinde karıştırın. Hazırladığınız yağ karışımını saçlarınıza yedirin. Başınızı havluya sararak ortalama 30 dakika kadar beklemelisiniz. 30 dakika sonunda saçlarınızı şampuanla yıkayınız ve bu maskeyi her hafta 1 kez denemeye çalışın.
Çok yıpranmış saçların mutlaka ayda bir defa uçlarının kestirilmesi gerekir. Aksi halde yıpranmış saç görünümü ve uçlarda başlayan kırılmalar saç tellerinin üstlerine doğru ilerleyebilir. Saç kırıklarının alınması aslında saçların daha sağlıklı uzayabilmesine de olanak tanıyor.
Saç uçlarından kestirmeniz doğrudan hızlı uzamayı sağlamaz. Ancak özellikle kırıklar veya yıpranan saç uçları saç uzamasını yavaşlatabilir.
Neyse ki saç yanması nasıl anlaşılır sorusunun son derece basit bir yanıtı var: Bakarak! Saçlarına biraz daha yakından bakarak yanıp yanmadığını kolayca anlayabilirsin. Saçların mat, uçları kuru ve cansız görünüyorsa yanmış olabilir.
Vazelin yoğun kıvamlı bir yağdır. Bu yüzden uygulama sırasında saçın dip kısımlarına sürüldüğünde saç köklerinin tıkanmasına yol açabilir. Bu da saçta yağlanmanın hızlanmasına ve artmasına neden olur. Vazelinin saça sürülmesinde uygun teknik vazelinin benmari usulü eritildikten sonra saça sürülmesidir.
Kurumuş ve yıpranmış saçları yumuşatmak için doğal zeytinyağı önerilir. Omega yağları açısından zengin olan zeytinyağı saçları dipten uca kadar besler ve yumuşamasına yardım eder. Dilerseniz 1 kutu şampuan içine 3 kaşık zeytinyağı ekleyip her duşta kullanabilirsiniz. Saçların çok iyi durulanması önerilir.
Badem Yağı, Muz:
Bir muzu ezin ve üzerine 5-6 damla badem yağı damlatın. Karışımı saç diplerinize ve saç derinize işleyecek şekilde masajla yedirin. Karışımı saçınızda yarım saat beklettikten sonra ılık su ve şampuanla saçlarınızı yıkayın.
Zeytinyağını saça nasıl uygulanır? Zeytinyağının saçlarda etkili olması için doğru kullanımı önemli. Saçların güçlü ve sağlıklı görünmesi için ılık bir şekilde masaj yaparak uygulanmalı. saç dipleri ve uçlarına sürüldükten sonra yarım saat beklenir. Daha sonra saçlar şampuan ile durulanarak temizlenir.
Eğer saçlarınız kuruysa duştan sonra durulanmayan bir saç kremi kullanabilirsiniz. Zeytinyağı, argan yağı, badem yağı, jojoba yağı gibi bazı doğal yağlar saçınıza parlaklık katmak için idealdir. Saçınızı kuruttuktan sonra ufak miktarlarda sürmeniz yeterli olacaktır.
Yıpranmış saçlara evde bakım yaparken doğal yağlar ve ev yapımı saç maskeleri kullanılabilir. Argan yağı, jojoba yağı ve hindistan cevizi yağı saça iyi gelen yağlardır ve saçın onarılmasına yardımcı olur. Ev yapımı saç maskeleri, yumurta, yoğurt, bal gibi besleyici maddeler içerir ve saçı onarır, nemlendirir.
Mayonez, kırık saçları onararak saçlarınızın sağlıklı ve daha hızlı uzamasına da fayda sağlıyor.
Duştan sonra saçları tokayla tutturmak ve bu şekilde uyumak düz olmasını sağlayacaktır. Hindistan cevizi yağı ve yasemin yağı gibi ürünlerin kullanılması da saçların düz bir hale gelmesini sağlar. Farklı yöntemler denenerek sonuç alınabilir.
Duştan sonra saç kabarmaması için, Hindistan cevizi yağı ya da zerdeçal yağı gibi doğal bileşenleri saç uçlarınıza ve boylarınıza uygulayabilirsiniz. Saç kurutma makinesini sabit tutmaktan kaçınmalı, saç tellerinizi uzun süre boyunca yüksek ısıya maruz bırakmamalısınız.
SAÇLARINIZI KURUTMAYA ÖZEN GÖSTERİN
Saçlarınızı banyodan sonra evde olsanız bile mutlaka kurulayın. Saçlarınız ıslak olarak acil sokağa çıkmanız gerekiyorsa baş, ense ve kulaklarınızı mutlaka bir bere ve atkı ile kapatın. Açık alanlarda ve hava akımının yoğun olduğu yerlerde bulunmaktan kaçının.
Zeytinyağı, özellikle yıpranmış saçlar için etkili olup, kırılan ve kuruyan saç ve saç dipleri için onarıcı olur. Aynı zamanda saçtaki sertliği alarak saç tellerini yumuşatır ve canlanmasını sağlar.
İçindeki A ve E vitaminleriyle sadece saç köklerini değil, saçın tamamını besleyen zeytinyağı, bu etkisiyle saçların güçsüzleşmesinin de önüne geçiyor. Bu etkisi sebebiyle saçlarda kırık oluşumu azalırken var olan saç kırıklarının da hızla onarılması sağlanıyor.
Saçın sağlıklı olması için haftada 3 kere temizlenmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra doğal yağlar ve maskeler ile haftada 2 kere bakım yapılması öneriliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri