Pil ömrünü ve kullanımı kontrol etme Telefonun Ayarlar uygulamasını açın. Pil bölümünün altında ne kadar şarjınız kaldığını ve telefonu ne kadar daha kullanmaya devam edebileceğinizi görürsünüz. Ayrıntılar için Pil'e dokunun.
Her şeyin normal olduğundan emin olmak ve pil/telefon sıcaklığını kontrol etmek için Ayarlar > Pil > Pil bölümüne gidebilirsiniz. İdeal sıcaklık aralığı 0-35 santigrat derecedir.
Android'de Batarya Ömrü
Çoğu Android'de batarya ömrünü kontrol etmeyi sağlayan bir uygulama olmadığından AccuBattery uygulamasından yardım alabilirsiniz. Uygulama Play Store'dan indirilebiliyor. Ardından cihazınızın kalan batarya ömrünü Health sekmesi altında gösteriyor.
İphone Pil Sağlığı Kaç Olmalıdır? Apple, İphone'ların bataryalarının normal kullanımlarda 500 tam şarj döngüsüne ulaştığında pil sağlığının %80 seviyelerine kadar koruduğunu belirtmektedir. Buna göre eğer İphone'unuzun pil sağlığı %80 seviyesinin altına düşmesi pil ömrünün önemli ölçüde azaldığını göstermektedir.
Bunu ve test edilecek pili alın ve yaklaşık 15 ila 20 santimetre yükseklikten masa gibi sert bir yüzeye dikey olarak bırakın. Tamamen boş bir pil çarpmadan sonra tekrar yukarı fırlar. Hâlâ dolu olan pil ise neredeyse hiç zıplamıyor ve hemen düşüyor. Alkalin piller bir jel kütlesi içerir.
İlgili 45 soru bulundu
En iyi koşullar sağlandığında 1.000 şarja kadar dayanabilir. Bir yılda 52 hafta olduğu düşünüldüğünde, her hafta şarj edilen pilin 10 yıla kadar dayanabileceği anlamına gelir. Bazı durumlarda pillerin ömrü beklenenden çok daha kısa olabilir.
Batarya Kaynaklı Sorunlar
Çünkü ısınma durumu pek çok zaman batarya ile ilgili sorunlardan kaynaklanır. Bataryadan dolayı oluşan ısınma, telefonun arka kısmında ortaya çıkar. Bataryanın arızalı olması, genellikle telefon için büyük bir soruna işaret etmez. Eğer kolayca çıkarılabiliyorsa bataryayı kontrol etmelisiniz.
Battery University'e göre, pil voltajındaki her 0.1V'luk düşüş, döngü ömrünü iki katına çıkarır. Bu nedenle telefonunuzu %30 - %80 aralığında şarj etmeniz voltajı daha düşük tutar ve pilin ömrünü biraz uzatabilir. Li-ion piller için daha kısa ancak düzenli doldurma uzun tam şarj döngülerinden çok daha iyidir.
Telefonunuzun batarya sağlığı yüzde 85 altına düşmüş ise batarya değişiminin vakti gelmiş demektir.
Aslında bataryaların kullanım ömründen kasıt, performanslarını koruyabildikleri dönemdir. Her markanın ürettiği bataryaların kullanım süresi değişebilir. Ancak genel olarak bu sürenin yaklaşık 2 yıl olduğunu söyleyebiliriz. Bataryanın ne zaman değiştirilmesi gerektiği sorusunun yanıtı performansını kaybettiği zamandır.
Yine de ortalama olarak 2 yıl gibi bir süre belirlenmiştir ve telefon batarya ömrü ne kadardır dediğimizde, bu süre 2 yıl olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu gibi durumlarda zaruri ihtiyaçlar ortaya çıkarken, ihtiyacınızı mutlaka uyumlu tercihlerden karşılamalısınız.
Uygulamalar, ekran parlaklığı, WİFİ durumu, konum bildirimi, titreşim durumu ve pil ömrü gibi nedenlerden dolayı telefonun şarjı bitebiliyor. Uygulamaların kullanım sıklığı ve arka planda çalışma durumu, telefonun şarjını yakından etkiliyor.
Batarya Kalibrasyonu yapmak için telefonunuzun arama kısmına *#0228# yazın ve arama tuşuna basın.
Telefonun Ayarlar uygulamasını açın. Pil bölümünün altında ne kadar şarjınız kaldığını ve telefonu ne kadar daha kullanmaya devam edebileceğinizi görürsünüz. Ayrıntılar için Pil'e dokunun.
Özellikle yüzde 20'nin altına düşmesine izin verilen batarya kapasitesi, ileride sorunlara yol açabiliyor. Her ne kadar akıllı telefonların günlük kullanımda tam şarjı önerilmese de ayda bir kez tamamı boşalmış bir bataryanın yüzde 100'e kadar şarj edilmesi, faydalı olarak görülüyor.
Bilgisayardan şarj olursa 2 saat.. Prizden şarj olursa 30-45 dk.. Pilin özelliklerine göre değişiyor...
Bunlardan birisi de uzun süre boyunca şarjda bırakmanın cihaza zarar verebileceği. Öyle ki, telefonun patlayabileceği dahi düşünülüyor. Eski model telefonlarda cihazı uzun süre boyunca şarjda bırakmak, bataryanın ömrünü ciddi oranda kısaltarak zarar verebiliyor.
Nadir olarak zararı olmaz.
Bu noktada telefonun yavaş şarj olması, pil yönetim sistemi tarafından batarya sağlığının korunması için yapılan bir müdahaledir ve dikkatli bir şekilde yönetilmesi gereken süreçtir. Aksi takdirde bataryaya ciddi zararlar verilebilir.
20 ° C'de dört yıl (48 ay) sonra, eğer batarya hiç şarj edilmediyse, orijinal şarjının yalnızca% 10'unu (en fazla% 40) alacaktır. Bu süre boyunca kısmen boşalmış olma durumu, bataryaya, levhalar üzerinde iletken olmayan kurşun sülfat oluşumu dahil olmak üzere çeşitli mekanizmalarla kalıcı olarak hasar vermiş olacaktır.
Bataryaların bir kullanım ömrü olur ve bu sürenin sonunda artık performansını kaybeder ve daha kısa sürede tükenmeye başlar. Bu durumda yapmanız gereken yeni bir batarya almanız olacak. Çünkü kullanım ömrü dolan bataryalar bir süre sonra telefonunuzun açılmasını sağlayacak kadar dahi enerji veremez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri