Cevap: Merhaba ürün ısıya dayanıklıdır.
Bu nedenle markalara “Seramik kek kalıbı fırına girer mi?” sorusunu yöneltilir. Seramik kek kalıbı dekoratif görünümü ile servis sunumlarında öne çıkarken pişirme işlemlerinde de kullanılabilir.
Seramik kek kalıbı için ideal pişirme derecesi 180 derecedir. Fanlı pişirme yapmamak da önemlidir. Pişen keki kalıptan çıkarmak için acele etmemek gerekir.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Seramik kalıpta kek kaç dakikada pişer? Kek; önceden ısıtılmış 175-180 derecelik bir fırında yaklaşık 40-45 dakikada pişer. Ürünün özel bir kaplaması vardır. Bu kaplama hamurun eşit derecede pişmesi için son derece idealdir.
Kalıba biraz katı yağ veya sıvı yağ koyun ve bir parça yağlı kağıt ya da kağıt havlu ile kalıbın her yerini, köşeler dahil yağlayın.
İlgili 43 soru bulundu
Seramik kek kalıpları kolay temizlenebiliyor ve kekleri güzelleştiriyor diğer yandan kırılma ihtimalleri bir hayli yüksek. Ayrıca pişirdiğiniz kekler seramik kek kalıplarının içerisinde daha yavaş yavaş soğurlar.
kek kalıbını bir peçete yardımıyla yağlayıp hamuru daha sonra koyun. keki fırından aldıktan sonra 10 ya da 15 dakika ıslak bir bezle sarın kekin kolayca çıktığını göreceksiniz. Kek hamurunu kalıba dökmeden önce kalıbın orta kısmına ince uzun bir alimünyum folyo koyarsanız kek bozulmadan çıkar.
Yapışmazlık konusunda en üst sırada olan silikon kalıpları özellikle muffin gibi küçük porsiyonlar halinde pişireceğiniz keklerde tercih edebilirsiniz. Pişme konusunda geleneksel kalıplar kadar iyi sonuç vermese de, ama sizin aradığınız şey pratiklikse silikon kalıpları rahatça tercih edebilirsiniz.
Teflon kek kalıbı modelleri de granit olanlar gibi yapışma yapmadığından sıklıkla tercih edilir. Silikon kek kalıbı modelleri eğilip bükülebilmesi ile bilinir.
Tencereyi ocağa koyun su kaynayıncaya kadar ağzı açık kalsın su kaynayınca üzerine temiz bir havlu koyup kapağı kapatın. Ocağı yarıma alın, bu şekilde 20 dakika piştikten sonra ocağı kapatın ama kapağını açmayın, 15 dakika dinlendikten sonra açabilirsiniz.
Kek tariflerinde çoğu kez fırının dereceleri farklı ayarlanıyor. Fakat fırında kek pişirirken derece 180 olmalıdır. Bu ısıda keki 30 dakika kadar pişirmeniz gerekmektedir. Ancak yine de 20 dakika kadar sonra kekinizi kontrol edebilirsiniz.
İşte kekin kalıptan rahatça çıkması için yapmanız gerekenler: Kek karışımını kalıba dökmeden önce kalıbı yağlayın ve hem tabanına hem de çevresine gelecek şekilde kalıba un serpin. Keki fırından çıkardıktan sonra üzerine nemli bir bez serin ve kalıbı ters çevirerek bekleyin. Keki su dolu bir kaba oturtabilirsiniz.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Döküm kek kalıbına kek neden yapışır? Sıvı yağ olduğundan, fazla olması, kekin görüntüsünü ve uygulanacak yöntemin başarısını olumsuz etkileyebilir. En uygun yağlama yöntemi; bir kaseye alınacak sıvı yağın, bir fırça yardımı ile kalıba sürülmesidir.
*İlk kullanımdan önce deterjanla yıkanmalı, durulanıp iyice kurulanmalıdır. *Daha iyi pişirme için, kullanmadan önce az miktar sıvı yada katı yağla yağlanmalıdır.
Silikon kek kalıpları buzdolabından çıkardığınız zaman dahi fırına hemen konabilir. Çünkü bu kalıplar; ani sıcaklık değişiminden etkilenmemektedir. Slikon kek kalıpları yalnızca fırında pişirmeye uygundur. Dolayısıyla direkt olarak ateşin üzerine asla konulmamalıdır.
Granit döküm kek kalıbı da sağlıklı bir üründür. Granitten yapıldığı için uzun süreli kullanımlara uygun olarak üretilir.
Granit kek kalıpları hem ekonomik olmaları açısından hem de kekleri tam kıvamında kabartmaları nedeniyle sıkça tercih ediliyor. Keklerinizi granit kaplarda pişirirken yağlı kağıt kullanmalı, bolca yağlamalı ve unlamalısınız ki yapışma riski ortadan kalksın.
Oda sıcaklığına gelmiş tereyağı yardımıyla kalıbızın tüm iç kısmını güzelce yağlayın. Ardından kalıbınızı güzelce unlayın. Unlarken dikkat etmeniz gereken nokta fazla unları silkelemek. Silkeleyin ki kek pişerken unlar tabanına yapışmasın ve tadını bozmasın.
1- Emsan kek kalıbı
Bu model bir granit kek kalıbı, bu sayede kekin yapışması önleniyor. 25 cm çapa sahip. Döküm kek kalıbı, düşme ve çarpma gibi durumlarda yamulma olmuyor. İçi ve dışı ısıya karşı dayanıklı, yanma yapmıyor.
Kekiniz fırında tam kıvamında kabardıktan sonra çıkar çıkmaz sönüyorsa bir diğer sebebi de ısı değişimi olabilir. Kekinizi fırından almadan önce fırının kapağını hafif aralayın. Fırını kapatın ve ısının yavaş yavaş değişmesini sağlayın. Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın.
Yoğurt aslında birçoğumuzun da hakim olduğu üzere kek daha tok ve nemli bir kıvam verir. İçi hafif ıslak, daha yoğun kıvamlı keklerin harcında mutlaka yoğurt kullanılır. Yoğurt, kekin içindeki yağ ile buluştuğunda keke o ıslak dokusunu kazandırır. Daha az yağlı bir tat hissedilmesini de sağlar.
Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın. Sonra alıp oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlenmeden kesip servis etmeyin, kendini toparlamasına zaman verin. Kek pişirirken bu püf noktalarına mutlaka dikkat edin.
Keki fırından çıkarttıktan sonra hemen kalıptan da çıkarmaya çalışmayın. Sakinleşin ve kalıbı 10 dakika oda sıcaklığında soğuması için bekletin.
Süt, su ve yağı ekleyin. Un, kabartma tozu, vanilya, kakao, damla çikolatayı ilave edip iyice çırpın. Seramik yada teflon tencerede 1 saat kapağı açmadan çok kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.
Kekin kalıbını margarin ile yağla katı yağ yani kalıptan çok kolay çıkmasını sağlar. Sıvı yağ ile sakın yağlamayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri