Çeşitli amino asitler ihtiva ettiği için ciltte bulunan lekeleri giderir ve cildin pürüzsüz bir görünüme sahip olmasını sağlar. Çörek otunun basura faydaları da vardır. Çörek otu basur sonucunda ortaya çıkan rahatsızlıkların giderilmesine yardımcı olur. Basurdan sonra o bölgede oluşan şikayetler çörek otuyla son bulur.
Bir fincan çörekotu tohumu yakılır, elde edilen kül acıdülek suyu ile karıştırılarak uygulanır. 6. İki yumurta sarısı pişirilerek hemoroid fistüllerine uygulanır.
Keten tohumu ve çörek otu da bağırsak yüzeyinde kayganlık yaratarak, tuvalete çıkma sıklığınızı artırır. Probiyotik kaynağı olan kefir, ev yapımı yoğurt, tarhana çorbası ve turşu da bağırsaklar için menüde olması gereken yiyecekler arasında yer alır.
Makat çatlağı çörek otu yağı ve kantaron yağı karışımı sürülerek, rahatlatılabilir.
Çörek otu yutmanın faydası
Çörek otu, binbir türlü faydası olan bir bitki. Öksürüğe iyi gelen çörek otunu çiğnemeden sabahları aç karnına yarım çay kaşığı kadar az su ile hap gibi yutmak, bağırsakları yumuşatarak temizliyor. Çörek otu aynı zamanda hazmı kolaylaştırıp baş ağrısını da hafifletir.
İlgili 31 soru bulundu
Çörek otu mide bulantısına yararı bulunmaktadır. İkinci olarak romatizmaya ve eklem ağrılarına da iyi gelmektedir. Bunun yanı sıra ise yaraları iyileştirir ve kabızlığı giderici etkisi de bulunmaktadır.
ÇÖREK otu, faydaları saymakla bitmeyen bir bitki. Öksürüğe iyi gelen çörek otunu çiğnemeden sabahları aç karnına yarım çay kaşığı kadar az su ile yutmak, bağırsakları temizliyor. Çörek otu aynı zamanda hazmı kolaylaştırır ve baş ağrısını hafifletir. Çörek otunun bir diğer faydası da balgamı vücuttan atmasıdır.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) çörek otu için: "Çörek otunu kullanın, ölümden başka her şeye devadır." buyurmuşlardır. Ayrıca çörek otu yağının iyileştirici ve güzelleştirici olması nedeniyle Kleopatra tarafından da kullanıldığı bilinmektedir.
Bir yemek kaşığı (14 gram) hindistancevizi yağının yaklaşık 121 kaloriye eşit olduğunu unutmayalım. Ayrıca tereyağı veya katı yağ gibi diğer doymuş yağ kaynaklarına günlük beslenmede yer kalmaz. Sonuç olarak bakıldığında hindistan cevizi yağı hemoroid için sıkça kullanılan ve fayda sağlayan bir yöntemdir.
Basur kullanımı kısmi olarak fayda sağlayabilir. Çok yüksek dozlarda olmayacak şekilde bir iki damla su ile karıştırılıp tampon yapılarak bölgenin temizliği sağlanabilir. Aynı zamanda hazımsızlığa da iyi gelen sirkenin içme sularında da bir iki damla karıştırılarak kullanılmasında bir sakınca yoktur.
Gastrointestinal problemler (Mide - bağırsak problemleri): Çörek otu yağı antioksidan ve enflamasyon giderici etkisi sayesinde sindirim sistemiyle ilgili problemlerin önlenmesi ya da bu problemlerin varlığında tedavi için yardımcı olabilir.
Aşırı tüketimi insan sağlığına zarar vereceği için kontrollü şekilde tüketmek gerekir. İlk defa çörek otu tüketecek olanlar günde 3 kez bir çay kaşığı kadar tüketim yapabilirler. 2 hafta boyunca bu şekilde tüketim yapılabilir.
Eğer öğütülmeden, tohum halinde tüketilirse sindirimi çok zor olabilmektedir. Bu nedenle öğütülerek veya çiğnenerek tüketilmelidir. Çörek otu tohumu, öğünlerden önce bir çay kaşığı kadar çiğnenebilir. Sindirimini kolaylaştırmak için su veya bal kullanılabilir.
Basura en iyi gelen kremler ise genellikle en fazla önerilen ilaçlardır. Proctolog ve Procto Glyvenol ismindeki iki ilaç aynı etken maddeye sahiptir. Kaşıntıyı ve şişliği indirebilen ilaçlar, basura en iyi gelen kremler arasında gösteriliyor.
Kabızlık şikayetleriyle birleşen hemoroid basur rahatsızlığı için en iyi beslenme çözümlerinden biri lifli gıdaların tüketilmesidir. Taze meyve ve sebzeler, tam tahıllı gıdalar, baklagiller, kuru yemişler lifli besinler arasında yer alır.
Sıcak su banyosu, anal bölgenin rahatlamasına yardımcı olabilir ve hemoroid semptomlarını hafifletebilir. Doğal bitki çayları içilebilir: Papatya, adaçayı ve yeşil çay gibi doğal bitki çayları, hemoroid semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Dışkıyı tutmak kabızlığa ve basura neden olabilir.
Aloe Vera: Hemoroid tedavisinde çoğunlukla tavsiye edilen bitkiler arasında yer almaktadır. Afrika kökenli olan bu bitki tüm dünyada ev bitkisi şeklinde yetiştirilebilmektedir. Yaprakları arasında yanıkları ve yaraları tedavi etmekte kullanılan duru, sıvı şeklinde bir jel bulundurmaktadır.
Hastalığın erken evresinde bol sıvı alımı, diyet, ağrı kesiciler, steroid içeren fitiller ve kremler etkilidir. Ayrıca 'oturma banyosu' denilen sıcak su banyosunun yanı sıra kabızlığı olan hastalarda lifli gıdaların tüketilmesi, şikayetlerin azalmasını sağlar.
Hastaların çok sık sorduğu ve halk arasında çok bilinen çoğu kişinin kullandığı sarı kantaron yağı vardır. Sarı kantaron, halk arasındaki adı ile kılıç otu bitkisi çoğu kişi tarafından kullanılmaktadır. Yaraları iyileştirdiği, damar büzücü etkisi ile hemoroidin iyileşmesini sağladığı söylenmektedir.
Hücrelerin serbest radikallerden koruyan antioksidanlar, çörek otu yağında bolca bulunur. Timokinon bu bileşiklerden biridir. Bu bileşik akciğerler için iyidir, iltihap önleyici ve karaciğer hasarını önlemeye yardımcıdır. KOAH hastalığı olan kişilerde çörek otu yağı, akciğerleri iyileştirmeye yardımcı olabilir.
Binbir derde deva olan çörek otu yağının faydaları saymakla bitmiyor. Sedef, akne, vitiligo gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan çörek otu yağı bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Peki çörek otu yağının faydaları neler, zararları var mı?
NE KADAR SÜRE KULLANILIR
Bu etkinin devam etmesi için çörekotu nu ömür boyu almak gerekir. Etkinin devamı için alınmasına 2 günden fazla ara verilmemelidir. Tam şifa elde edildikten sonra bırakılırsa hastalık tekrar nüks edebilir. Ortalama 6 aylık süre tüm hastalıklar için kesin süre değildir.
Çörek otunun kolesterolü düşürmeye yardımcı özelliği vardır. Bağışıklık sisteminin rahatlamasını sağlar. Antihistamin etkisi saman nezlesi gibi alerjik reaksiyonlara iyi gelir. Astım ve bronşit semptomlarını azaltır.
Smoothie, latte ve çay gibi içeceklerinize de çörek otu yağı ekleyebilirsiniz. Çörek otunun 1 çay kaşığı kadar tüketilmesi önerilir. Çörek otu yağını da yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar tüketebilirsiniz. -Çörek otu bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardım eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri