Birçok açıdan yararlı meyveler arasında yer alan Hindistan cevizi magnezyum, potasyum, çinko, E, C, K ve vitaminlerini içinde barındırır. Aynı zamanda yağ asitleri bakımından da oldukça zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini korur.
Her gün bir veya iki kaşık hindistancevizi yağı yemek çok keyifli olmayabilir ama genel sağlık açısından faydaları çoktur. Miktarlara gelince, tavsiye edilen günlük miktar 2-4 çorba kaşığıdır.
Her damak tadına uymayan Hindistan cevizini ister direkt olarak, ister içindeki suyunu değerlendirerek tüketebilirsiniz. Aynı zamanda Hindistan cevizinin beyaz kısmını iyice ezerek sütünü çıkartabilir ve mutfağınızda farklı tariflere rahatlıkla ekleyebilirsiniz.
Hindistan cevizinin bilinen faydaları da şu şekilde sıralanabilir: Hindistan cevizi, bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde Hindistan cevizi, vücudu hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir. Hindistan cevizini çiğ şekilde tüketmek boğaz enfeksiyonlarına ve bronşite iyi gelir.
Hindistan cevizi faydalı ve lezzetli bir meyvedir. Bu meyveyi kırdıktan sonra çiğ olarak zevkle tüketebilirsiniz. Ayrıca suyunu içmenizde herhangi bir sakınca yoktur. Dışı oldukça sert bir meyve olsa da içi kolayca yenebilmektedir.
İlgili 37 soru bulundu
Dört mezhep imamlarına göre; Şafiî, Malikî ve Hanbelî imamlarının açık ifadeleriyle, Hanefî ûlemasının da dolaylı olarak bu hükmü gerektiren ifadelerinden küçük hindistancevizinin haram olduğu anlaşılmıştır.
Hindistan Cevizi Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir? Hindistan cevizi seçmenin gayet basit ve tek bir yolu var. Hindistan cevizi satın alırken meyvenin özellikle kara delikleri olan kısmını koklayın eğer ekşimiş ve bozuk bir koku alıyorsanız onu almayın.
Hareketli bir yaşam ve spor düzenine sahipseniz; Hindistan cevizi suyunu içerek ihtiyacınız olan enerjiyi doğal yoldan alabilirsiniz. Şeker ve katkı maddeler içermeyen Hindistan cevizi suyu ile vücudun daha dinamik olmasını sağlamanız mümkündür.
İltihabı Önleyebilir
Fenolik birleşikleri içermesi nedeniyle antioksidan kabul edilen saf Hindistan cevizi yağı, anti-inflamatuvar özellik gösterir. Antibakteriyel içeriği sayesinde ağız gargarası olarak kullanıldığında ağız enfeksiyonlarını azaltmada etkili olabilir.
Hindistan cevizi yağı, içeriğindeki zengin E vitamini ile cildi derinlemesine nemlendirir. Bu nedenle kuru cilt ve egzama gibi atopik cilt sorunlarına da yardımcı olur. Tüm cilt tipleri için iyi olan Hindistan cevizi yağı, temizleyici, nemlendirici ve balsam gibi çok farklı cilt bakım ürünlerinde kullanılır.
HİNDİSTAN CEVİZİ NASIL SAKLANIR? Henüz kırılmamış Hindistan cevizini oda sıcaklığındaki ortamda 4 ay'a kadar saklayabilirsiniz. Rendelenmiş taze Hindistan cevizini hemen kurutmayacaksanız buzdolabı poşeti veya saklama kabında 4 gün buzdolabında muhafaza edebilir, 6 ay kadar da derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
%10 indirimle Aktar Diyarı Kuru Hindistan Cevizi 1 Kg 230 TL'ye, %29 indirimle Hindistan Cevizi 1000 gr - 1kg 131 TL'ye, %18 indirimle Aktarmarka Rende Hindistan Cevizi Kuru 1 kg 150 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Hindistan cevizinin kabuğunu hiç kırmadan ve ellemeden saklamak istiyorsan güneş görmeyen serin bir yerde 4 ay kadar saklayabilirsin. Hindistan cevizini kırdıktan sonra beyaz kısımlarını rendeleyebilir ve bu kısımları buzdolabı poşetlerine paylaştırabilir ve derin dondurucuda 6 ay kadar saklayabilirsin.
Hindistan cevizi suyu içmek hazma iyi gelir ve sindirim sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olur. Kabızlığı giderir ve Ph seviyesini düzenleyerek vücudun temizlenmesine ve metabolizmanın geliştirilmesine yardımcı olur.
Yağ Yakımını Destekler
Yani; günde 15-30 gram orta zincirli yağ asidi vücudun 24 saat içindeki enerji harcamasını %5 arttırır ve bu oran toplamda günlük 120 kaloriye denk gelir.
Hindistan Cevizi Nasıl Saklanır? Kırılmamış Hindistan cevizi 4 aya kadar oda ısısında muhafaza edilebilir. Rendelenmiş taze Hindistan cevizi buzdolabı poşetin ya da saklama kabı içerisinde 4 gün buzdolabında, derin dondurucuda ise 6 ay saklanabilir.
Kolajen üretimini arttırır: Hindistan cevizi yağındaki laurik asit içeriği, kolajen üretimi üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir. Kolajen cildin sıkılığını ve elastikiyetini korumasına yardımcı olur.
Vücuttaki HDL'yi artırarak, kalp sağlığını geliştirmeye ve kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olur. Hindistan cevizi yağı yüksek trigliseritleri düşürerek kalbe yarar sağlar.
Hindistan cevizi vitaminlerin bağırsakta emilimini kolaylaştırır. Sindirim problemleri, hazımsızlık, kolit, mide ülseri, ishal, kusma, gaz, dizanteri gibi rahatsızlıklara karşı da oldukça değerli bir besindir.
Çalışmaya göre bu etkinin Hindistan cevizi suyunun yüksek miktarda potasyum kaynaklı olması sebebiyle damarları genişleterek tansiyonu düşürücü etki göstermektedir.
Hindistan cevizi suyunun cilde olan pek çok yararı bulunmaktadır. Birçok kozmetik ürünü içerisinde bulunan Hindistan cevizi suyu; cildin sağlıklı görünmesinde rol oynamaktadır. Sitokin isimli minerali içermesinden ötürü Hindistan cevizi suyu, cildin yaşlanmasını ve yıpranmasını önler.
Hindistan Cevizi demirden ve liften oldukça zengin bir meyvedir. Yüksek oranda fakat kolayca sindirilebilen yağlar içerir. Kalorisi ve doymuş yağ oranı ise oldukça yüksek bir meyvedir.
Hindistan cevizi doğru şekilde saklandığında bozulmayacaktır. İçeriğindeki yüksek oranda bulunan yağdan dolayı, çok sıcak ve güneşli bir yerde tutulduğunda bozulup, ekşir. Eğer dondurucuda saklanırsa da 4 veya 6 ay civarında bozulmadan rahatlıkla saklanır.
Dünyadaki Hindistan cevizi üretimi en fazla Endonezya, Hindistan ve Filipinler'de yapılır. Tropikal ülkelerin yanı sıra; Sri Lanka, Malezya, Fildişi Sahilleri ve Tayland gibi ülkelerde de yetişmeye uygundur.
Hindistan cevizi yağının en zor kullanımından biri olan Oil Puilling vücutta detoks etkisi yaratır, dişleri beyazlatır, uykusuzluğu giderir, eklem ağrılarına, migrene iyi gelir. Oil Puilling bir yemek kaşığı Hindistan cevizi yağının ağızda 20 dakika çiğnenmesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri