1-4 yaş için 1-2 damla, 4-10 yaş gurubu için 3-4 damla tüketmeleri yeterli olacaktır. Çörekotu yağını Fazla tüketmek , kesinlikle fazla yarar anlamına gelmektedir. Düzenli kullanım çok önemlidir.
Çörek otu yağı ek gıdalar almaya başlayan bütün çocuklara verilebilir. Tadı çocuklara keskin gelebileceği için bu besini almak istemediklerinde onları zorlamamak gerekir.
Çörek Otu Yağı 50 ml
Yetişkinler için günde 1000 mg lık yumuşak kapsüllerden 1 adet alınması önerilir. 4-10 yaş grubu çocuklar için 500 mg' lık kapsüllerden 1 adet tüketilmesi önerilir. Sıvı formları için yetişkinler 1 tatlı kaşığı çocuklar ise 1 çay kaşığı tüketebilir. İlaç Değildir.
Çörek otu yağını 2 yemek kaşığı ölçüsünde saç, saç derisi ve cildimizin üzerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu uygulamayı haftada 2 defa tekrarlayabilirsiniz. Çörek otu yağı kullananlar ve yeni başlayanlar için: 1 yaşından küçük çoçuklara ağızdan verilmesi uygun değildir.
Aç karna içilen yağı bağırsak solucanlarından kurtulmada etkilidir. Hafıza ve dikkati güçlendirir, bilişsel faaliyeti arttırır. Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar.
İlgili 24 soru bulundu
Çörek otu yağı antioksidan yanı sıra, A, C, B1, B6, biotin, niasin ve folik asit gibi vitaminler içerir. Çörek otu yağı içeriğinde ki timokinon bileşiği ile kilo vermeye, kan şekerini düzenlemeye, diyabete, yüksek kolesterole, cilt sağlığına, yaralara, kanser ve diyabetin tedavisine yardımcı olur.
Böbrek hastalığı olanlar için çörek otu yağı tehlikeli olabilir. Ailesinde böbrek sağlığı ile ilgili problemi olan çörek otu yağı tüketiminden kaçınmalıdır. Hamile ve emziren kadınların ise çörek otu yağı tüketiminden kaçınması gerekir.
Bu kişiden kişiye farklılık gösterir ve etkin bir sonuç için doktor tavsiyesi ve kontrolünde kullanılması önerilmektedir. Öte yandan genel kanı günlük bir tatlı kaşığı çörek otu yağının uzun soluklu (4 aya kadar) kullanılmasının en optimum metodlardan biri olduğu yönündedir.
Prof Saraçoğlu Çörek Otu Yağı kullanımı, yetişkinler tarafından günde 1 kez aç karnına 1 yemek kaşığı şeklinde olabileceği gibi salatalara eklenerek de tüketilebilir. 1 yaş altı çocuklara verilmemelidir. Saç derisine uygulama yapılacağı zaman ise saç diplerine hafif masaj yaparak kullanılması önerilir.
Taze zencefilin kabuğunu soyup ince uçlu rende de bir kaba rendeleyin, çörek otunu ve balı içerisine katıp karıştırıp tüketin. Öksürüğe çok iyi geliyor.
Çörek otu kara habbe olarak da bilinir, halk arasında her derde şifa olarak kabul edilir. Peygamber efendimizin hastalandığı zaman çörek otunu su ve bal ile karıştırıp içtiği belirtilmektedir. Çörek otu soğuk sıkım da kullanabilir.
Kaliteli ve güvenli üretim politikalarıyla kullanıcıların sıkça tercih edilen en iyi çörek otu yağı markalarını; Voonka, Venature, Ocean, Zade Vital, Tab olarak sıralayabiliriz.
Öksürük: “Çörek otu yağı öksürüğe iyi gelir mi?” çörek otu yağıyla ilgili en merak edilen soruların başında geliyor. Enfeksiyon sonucu boğazda meydana gelen öksürük ve solunum yolu hastalıklarının etkisini azaltan çörek otu yağının balgam söktürücü etkisi olabileceği de belirtiliyor.
Çocuklarda cilt hastalıklarının tedavisinde, küçük çocuklarda ve genç yetişkinlerde iyi bir iştah açıcı olarak da kullanılabilir. Çörek otu yağı, gastrointestinal sistem üzerinde koruyucu etkisi vardır ve peptik ülser hastalığı tedavisinde kullanılmaktadır.
1 tatlı kaşığı organik çörek otu yağını 1 bardak su, meyve suyu, kahve, ile karıştırarak tüketebilirsiniz. 1 dilim ekmeğin üzerine ya da yoğurda ilave ederek yiyebilirsiniz. Çörek otu yağını 2 yemek kaşığı ölçüsünde saç, saç derisi ve cildimizin üzerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Yeterli ve doğru oranda kullanımı ile faydalarını ortaya çıkarmaktadır. Öncelikle çörek otu yağı hem direkt ağızdan alınabilmekte hem de sürülerek kullanılabilmektedir. Soğuk sıkım çörek otu yağı kullanımı diğer çörek otu yağlarının kullanımı ile aynıdır. Herhangi farklı bir kullanımı bulunmamaktadır.
Bu bitkisel yağ ayrıca vücutta üretilmeyen esansiyel yağ asitlerinden linoleik asit ile oleik asit içerir. Bunun yanında A, B1, B6, C, biotin, folik asit, niasin vitaminler ile çinko, magnezyum, kalsiyum, selenyum ve demir gibi mineraller de çörek otu yağı içeriğindedir.
Binbir derde deva olan çörek otu yağının faydaları saymakla bitmiyor. Sedef, akne, vitiligo gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan çörek otu yağı bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Peki çörek otu yağının faydaları neler, zararları var mı?
Günde 1 çay kaşığı, aç karnına tüketilebilir. Çörek otunun kokusundan rahatsız olanlar geceden veya tok karna tüketebilirler.
Ancak çörek otu yağının içilmesi veya tüketilmesi önerilmez, çünkü yoğun konsantrasyonu nedeniyle mide rahatsızlığına yol açabilir. Bu nedenle, sindirim sorunları için önerilen kullanım, yağın cilt üzerine uygulanmasıdır. Bağışıklık sistemi: Çörek otu yağı, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olabilir.
Kapağı açıldıktan sonra ise, minimum 2 ay içinde tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Maksimum olarak ise serin, kuru ve güneş almayan yerde saklamak koşuluyla 4-6 ay boyunca kapağı kapalı tutularak tüketilebilir.
Solunum yollarındaki iltihabı azaltmadaki etkisi de bronşit semptomlarının iyileştirilmesine yardımcı olabilir.
Aynı şekilde kabızlık gibi sorunların çözümünde de aktif rol oynaması sayesinde çörek otu yağı, sindirim ve boşaltım sorunları nedeniyle zayıflayamayanların işlerini kolaylaştıracaktır. Ancak çörek otu yağı tek başına zayıflatır demek yanlış olur, zira kendisi bu konuda sadece yardımcı olur, işlerinizi kolaylaştırır.
Çörekotu, zeytinyağı ve yoğurt ile yapılacak karışım kabızlığı hemen kesecek daha sağlıklı bir sindirim sistemi sağlayacaktır. Özellikle çörekotu sindirim sistemi üzerine inanılmaz etkileri olan bir besindir. Ayrıca kilo verme çabasında olan kişilerde çörekotunu sık sık tüketerek sindirim sistemini hızlandırabilir.
Çörek otu tohumu rengi siyah olur. Soğuk pres olmasına dikkat edilmeli. Sahte çörek otu yağları rengi sarı ve beyaza yakın olur. Çörek otu yağı alırken sertifikalı ve organik olanı tercih edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri