Kalsiyum açısından zengin olan çörek otu, bu noktada kemiklere de iyi gelir. Eklem ağrıları, eklemlerde şişme gibi ortaya çıkabilecek kemik rahatsızlıklarında oldukça faydalıdır.
İyi bir kalsiyum kaynağı olduğu için kemiklere iyi gelen çörek otu, eklem ağrısı ve eklemlerde şişmeye karşı faydalıdır.
Romatoid artrit (Eklem iltihabı): Çörek otu yağı, enflamasyon (iltihap) giderici özelliğe sahiptir. Bazı çalışmalar bu özelliğiyle çörek otu yağının romatoid artrit belirtilerinin azaltılmasına yardımcı olabileceğini göstermiştir. Romatoid artrit hastaları doktor tavsiyesiyle çörek otu yağından faydalanabilirler.
İltihap önleyici özelliği bulunur
Çörek otu yağı eklem ağrılarına iyi gelir ve romatoid artrit nedeniyle eklemlerdeki ağrıyı hafifletebilir.
Çörek otu yağı antimikrobiyal ve antioksidan özellikleriyle akne, egzama, sedef gibi rahatsızlıklar için tercih edilebilir. Kıl veya gözeneklerin tıkanmasıyla oluşan komedonları oluşturma etkisi olmadığı için rahatlıkla kullanılabilir. İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde cilt yenilenmesine yardımcı olur.
İlgili 17 soru bulundu
Kemik, kas ve eklem ağrılarına iyi gelir. Artrit ve romatizma ağrısını geçirmeye fayda sağlar. Bu etkileri için gece yatmadan önce ağrıyan bölge çörek otu yağı ile ovulur.
- Çörek otu yağı ciltteki hücrelerin yenilenmesini sağlar. Bu sayede ciltte yeni ve genç bir görünüm sağlanabilir. - Sedef hastalığında kullanıldığında tedavi edici özellikler gösterir. - Ayrıca akne ve alerji gibi çeşitli hastalıkların iyileştirilmesinde çörek otu yağı tercih edilebilir.
Mide barsak şikâyetlerini gidermede etkili olduğu, çörek otu yağının düz kasları gevşetici özelliği nedeniyle pek çok durumda antispazmodik olarak etki gösterdiği bilinmektedir.
Egzama, şeker hastalığı, ülseratif kolit, astım, öksürük, romatoid artrit, epilepsi, osteoartrit gibi rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olabilen çörek otu yağı, aynı zamanda anne sütünü artırabilir, uyku problemlerini düzenleyebilir.
Çörek otu yağının gereğinden fazla kullanıldığı durumlarda; - Kan basıncı düşerek, kanın pıhtılaşmasının yavaşlamasına neden olur. Bu yüzden de kanama riskinin artmasına yol açar. - Çörek otu yağının aşırı bir şekilde kullanılması, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilir.
ÇÖREK OTU YAĞININ FAYDALARI
- İçinde barındırdığı timokinon bileşeni sayesinde kalp hastalıklarına yol açan homosistein oranını da düşürdüğü gözlemlenmiştir. - Kış aylarında nezle, grip gibi hastalıkların yol açtığı öksürüğe iyi gelir, bronşları temizler. - Eklem ağrıları ve romatizmaya iyi gelir.
Bu kişiden kişiye farklılık gösterir ve etkin bir sonuç için doktor tavsiyesi ve kontrolünde kullanılması önerilmektedir. Öte yandan genel kanı günlük bir tatlı kaşığı çörek otu yağının uzun soluklu (4 aya kadar) kullanılmasının en optimum metodlardan biri olduğu yönündedir.
Kireçlenme için de hazırladığı kürün, kullananlar tarafından olumlu yorumlar aldığı söylenmektedir. İşte o şifalı kürün listesi: Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı, 1 yemek kaşığı çörek otu yağı, 1 tatlı kaşığı limon yağı, 2 tatlı kaşığı biberiye yağı ve 1 tatlı kaşığı kekik yağı derin bir cam kasede karıştırılır.
Yara iyileşmesi: Çörek otu tohum uygulamasının, iltihaplanmayı ve yara iyileşmesine yardımcı olmak için bakteri varlığını azalttığı görülmüştür. Yeni kolajen liflerinin büyümesinde yardımcı gibi görünmese de, vücudun yeni, sağlıklı bir cilt yaratmasına yardımcı olmak için diğer büyüme faktörlerini uyarır.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) çörek otu için: "Çörek otunu kullanın, ölümden başka her şeye devadır." buyurmuşlardır. Ayrıca çörek otu yağının iyileştirici ve güzelleştirici olması nedeniyle Kleopatra tarafından da kullanıldığı bilinmektedir.
Çörek Otu Yağı İçilir mi? Çörek otu yağı dahili ve harici olarak kullanılabilir. Direkt değil; ancak su ile karıştırılarak içilebilir. Tüketim miktarı günde 1 tatlı kaşığını aşmamalıdır.
Prof Saracoglu Çörekotu Yağı katkı maddesi içermez. Günde bir kez aç karnına 1 yemek kaşığı. Soğuk gıdalar ile tüketilmesi tavsiye edilir.
Bu bitkisel yağ ayrıca vücutta üretilmeyen esansiyel yağ asitlerinden linoleik asit ile oleik asit içerir. Bunun yanında A, B1, B6, C, biotin, folik asit, niasin vitaminler ile çinko, magnezyum, kalsiyum, selenyum ve demir gibi mineraller de çörek otu yağı içeriğindedir.
Kan yağlarının yükselmesinden dolayı kalp damar hastalıklarının temelinde yer alan damar tıkanıklı şikayetine karşı çörek otu kullanımı kan yağların düzenlenmesinde etkileri sayesinde kandaki yüksek kolesterol ve trigliserit seviyesinin düşürülmesini sağlayabilir.
Kan sulandırıcı ya da beta bloker ilaç kullanan kişiler de çörek otu yağı kullanmadan önce mutlaka doktora danışmalıdır. Kan pıhtılaşmasıyla ilgili risk teşkil edebilir. Çörek otu kanama ile ilgili sorun yaratabileceği, kan şekerini düşürebileceği ve uyku sorunu yaşatabileceği ihtimali nedeniyle dikkatli olunmalıdır.
Kas ağrısı yaşadığınız anlarda kas gevşetici yağ olarak papatya yağını kullanmalısınız. Papatya yağından alacağınız birkaç damla, kasılan bölgeye sürüldüğünde kısa sürede gevşeme oluşturacaktır. Regl döneminde yaşanan kasılmalar için papatya yağını aromaterapi ve masaj yoluyla kullanabilirsiniz.
Bu etkinin devam etmesi için çörekotu nu ömür boyu almak gerekir. Etkinin devamı için alınmasına 2 günden fazla ara verilmemelidir. Tam şifa elde edildikten sonra bırakılırsa hastalık tekrar nüks edebilir. Ortalama 6 aylık süre tüm hastalıklar için kesin süre değildir.
Yaraların iyileşmesini hızlandırması, adet döngüsünü düzenlemeye yardımcı olması, sindirim sistemini koruyucu etkisi çörek otunun faydaları arasında gösterilir. Çörek otu yağının tümör önleyici etkisinden dolayı; meme, cilt, karaciğer ve kolon kanserinde faydalı etkileri gözlemlenmiştir.
Gülhane çörek otu yağı dâhilen (ağız yoluyla) kullanılabilir, diğer markalar için besin değeri tablosuna ve izinlerine dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Cilt bakımında yüz bölgesine 3-4 damla, vücut masaj yağı olarak haricen kullanım için; uygulanacak bölgeye 10-20 damla damlatılarak masaj yapılarak uygulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri