Kaydolmak istediğiniz kursun sayfasına girdiğinizde “Enroll for Free“ butonunun yanında “Financial aid available” seçeneğini göreceksiniz. Bu seçenek sizin ücretsiz bir şekilde kursa kaydolup, sertifika almanızı sağlayacak finansal destek başvurusu yapmanıza olanak tanıyor.
Coursera, dünyanın önde gelen üniversitelerinden “MOOCs” veya Massive Open Online Courses olarak bilinen çevrimiçi kurslar sunan çevrimiçi bir eğitim sağlayıcısıdır. Coursera'da her alandan binlerce kurs bulunmaktadır. Kurslar genel itibariyle ücretsiz olup sertifikaları ücretli olmaktadır.
Coursera dünyanın en iyi üniversiteleri ve eğitim kuruluşları ile ortaklığı olan, herkese açık, ücretsiz, online dersler sunan bir eğitim platformudur.
Coursera dünyanın en büyük kitlesel açık ders platformlarından birisidir. Dünyanın önde gelen üniversiteleri ve sektör lideri firmaları tarafından hazırlanan dersler kullanıcılara ücretsiz olarak sunulmakta, talep edilmesi halinde belirlenen ücret karşılığında dünya çapında geçerli bir sertifika verilmektedir.
Evet eklenir. Sen ekle işveren dikkate alır almaz orası ayrı sana zararı dokunmaz sonuçta kolay gelsin...
İlgili 24 soru bulundu
Coursera sertifikası almak için kursu başarıyla tamamlamalı ve son sınavdan veya projeden geçer not almanız gerekir. Coursera sertifikası, işverenler tarafından tanınan ve dikkat çekebilen bir belgedir. Coursera sertifikası ile CV'nizi güçlendirebilir, kariyerinizi geliştirebilir veya yeni beceriler edinebilirsiniz.
Dünyanın en iyi 200'den fazla üniversitesi ve endüstri eğitimcisi Coursera ile iş birliği içerisinde kurslar, uzmanlıklar, sertifikalar ve diploma programları sunmaktadır.
e-Devlet onaylı sertifikalar, e-Devlet platformunda geçerli olan ve dijital olarak doğrulanan resmi belgelerdir. Türkiye'de e-Devlet, kamu hizmetlerine elektronik olarak erişim sağlayan bir platformdur. Geçerlilik: e-Devlet onaylı sertifikalar, dijital olarak imzalanan belgelerin yasal geçerliliğini sağlar.
Sertifikaların e-Devlet üzerinde görünmemesi sertifikanın geçersiz olduğu anlamına gelmez. Çünkü e-Devlet, sertifikalar için bir onay mekanizması değildir. Sertifikanın geçerliliği, sertifika veren kurumun itibarına ve sertifikanın ilgili alandaki kabul görmüş standartlara uygunluğuna bağlıdır.
Lütfen unutmayın: Ücretsiz kurslar ve yalnızca pratik testleri içeren kurslarda bitirme sertifikası sunulmaz. Bitirme sertifikaları başarınızın bir göstergesidir ancak Udemy akredite bir kurum değildir. Bu nedenle, sertifikalar resmi akreditasyon amacıyla kullanılamaz.
Hayır. Yalnızca ücretli ve onaylı kurslarda bitirme sertifikası verilir. Ücretsiz kurslar ve yalnızca pratik testleri içeren kurslarda bitirme sertifikası sunulmaz. 17 Mart 2020'den önce ücretsiz bir kursa kaydolduysanız yalnızca bu ücretsiz kurslar için bitirme sertifikalarınıza erişmeye devam edebilirsiniz.
Google sertifikaları, ücretsiz olarak sunulan online kurslar ile iş hayatınızda kullanmakta olduğunuz Google ürünlerinde uzmanlığınızı tescillemenize olanak sağlar.
Öncelikle sertifikasını almak istediğimiz eğitime “enroll” seçeneğine tıklayarak kaydoluyoruz. Daha sonra karşınıza “yalnızca XX$'a sertifika kazanmak ister misin?” tadında bir sayfa çıkıyor. Burada “free” seçeneğini seçerek devam ediyoruz.
Çünkü bu alınan dijital sertifika Türkiye içerisindeki resmi kurumlar tarafından doğrulabilir durumdadır. Yukarıdaki şekilde edindiğiniz E-devlet onaylı sertifikalar size yeni bir beceri ve meslek öğretmesi haricinde, bir çok iş dalında da çalışma - istihdam imkanı sağlarlar.
MEB onaylı ücretsiz sertifikalar, öğretmenlerin mesleki gelişimine katkı sağlayan değerli araçlardır. Bu sertifikalar, öğretmenlere yetkinlik artırma, kariyer fırsatları, mesleki ağlar, yenilikçi öğretim yaklaşımları ve mesleki itibar gibi birçok avantaj sunar.
Sertifika hizmetleri sayfasına gidin: E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, "Sertifika Hizmetleri" sayfasını bulun ve tıklayın. Sertifika türünü seçin: Sertifika Hizmetleri sayfasında birkaç sertifika seçeneği bulunmaktadır. İhtiyacınıza uygun olan sertifikayı seçin.
e-Devlet Kapısı'nın kullanılabilirlik ve erişilebilirlik açısından yeterliliği, ilk defa 12.03.2014 tarihinde Türk Standardları Enstitüsü Bilişim Teknolojileri Komisyonu tarafından onaylanmış ve e-Devlet Kapısı ISO 9241-151 ve ISO/IEC 40500 sertifikalarını almaya hak kazanmıştır.
Günümüzde uzaktan eğitimin lisans ve ön lisans düzeyinin yanı sıra meslek eğitimleri alanında da yaygınlaşmasıyla birlikte mezuniyet sonrasında sunduğu iş olanakları açısından zengin bir yelpazeye sahiptir. Yani akademik ve kurumsal iş hayatında uzaktan eğitim ile alınan sertifikalar yüksek bir geçerliliğe sahiptir.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Öncelikle sertifika verdiğini iddia eden kurumlardan aldığınız belgenin resmi geçerliliği olması gerekmektedir. Bu da belgenin sertifika statüsünde düzenlenmesini gerektirir. MEB onaylı olmayan belgeler sertifika değeri taşımamaktadır.
Coursera, ABD ve Kanada'da ilk 7 günlük ücretsiz deneme süresinden sonra ayda 49 ABD doları ücret alır. Sertifika Programı, yarı zamanlı alınacak eğitimlerle 6 aydan daha kısa sürede tamamlanabilir; bu da çoğu öğrencinin 300 ABD dolarının altında bir ücret ödeyerek programı tamamlayabildiği anlamına gelir.
Sıkça Sorulan Sorular. Coursera eğitim sayfamda alt yazılı eğitim videolarına nasıl ulaşabilirim? Eğer seçtiğiniz ders Türkçe altyazılar yüklenmiş ise, sınıf detay sayfanızda yer alan “Video Lectures” başlığına tıklayarak Türkçe altyazılı videolara ulaşabilirsiniz.
Dünyanın en kaliteli üniversiteleriyle 190 ülkeden yaklaşık 7 milyon öğrenciyi eğiten Coursera ile olan iş birliğimiz sayesinde dünyanın bilgisi artık Türkçe!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri