Türkçe okunuşu 'Krem Anglez' olan bu tatlı sos, İngiliz kreması anlamına geliyor. Yumurta temelli ve Batı mutfağında çok işlevli olarak kullanılırken, kek türü tatlıların yanında sos olarak, meyvelerle birlikte, meyve salatalarında ya da dondurma yapımında kullanılıyor.
Creme Anglais, kek, turta, muhallebi, tatlı veya meyvelerin üzerine konan hafif akışkan ipeğimsi bir sostur. Şeker, yumurta sarısı, sıcak süt veya krema ile vanilya karışımından yapılır. Sıcak ya da soğuk olarak servisi yapılabilir.
Bir kasede yumurta sarıları ile tozşekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Süt ve nişastayı ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Vanilyayı ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın. Karıştırarak soğutup kuplara paylaştırın.
Her süt kaynatışınızda bir kabın içine kaymakları toparlayın ve buzdolabında dondurun. Oda sıcaklığında buzlarını çözdürüp, çırpıcı yardımıyla hafifçe çırpın. Çok çırparsanız tereyağı elde edersiniz, az çırparsanız süt kreması.
İlgili 18 soru bulundu
Crème Princess: (okunuşu: krem Prinsıs) Prenses Kreması, Pastacı Kreması ve Çırpılmış Krema Karışımıdır. Krem Madam diğer ismidir. Crème Bavaroise: (okunuşu: krem baverua) Crème Anglais gibi akışkan olan sosa jelatin ve çırpılmış krema ilave edilmesi ile yapılır.
Krem patiseri (creme patisserie) Türkçede pastacı kreması olarak bildiğimiz o lezzetin Fransızca adı. Profesyoneller tarafından genellikle bu adla anılan krem patiseriyi evinizde de yapmak isterseniz ihtiyacınız olan sadece birkaç temel malzeme.
Krem Şanti (Whipped Cream)
Pastacılıkta oldukça yaygın kullanılan bir diğer krema çeşidi ise krem şantidir. Kremaya şeker ilave edilerek çırpılması sonucu elde edilen krem şanti, özellikle meyveli tatlılarda, pastalarda ve dondurma tariflerinde tercih edilir.
Tereyağını derin bir kaba alıp mikserle krem gibi olana kadar çırpılır, ardından yavaş yavaş pudra şekerini ekleyip, kıvam alana kadar çırpılır. Kıvam alınca istenilen uç sıkma torbasına eklenir ve sıkma işlemi başlatılır.
Süt yerine içerisinde kullanacağınız krema kekinizin yumuşacık bir dokuya sahip olmasını sağlayacaktır. Diğer yandan kabartma tozunun üzerine ekleyeceğiniz soda kekinizin dilediğiniz şekilde kabarmasına yardımcı olacaktır. Kekin daha rahat çıkmasını isterseniz fırından aldığınız gibi nemli bir bezin üzerine oturtun.
Pastacının lezzetli soğuk kremasıdır. Dolgu kreması ya da Soğuk krema olarak da isimlendirilir. Pişmeye dayanıklı olduğundan ekler, torpil gibi ürünlerde rahatlıkla kullanılır.
20,60 TL den başlayan taksitlerle! Enfes keki, yoğun kreması, taze mevsim meyveleri ve çıtır kuruyemişlerle harmanlanan, maharetli ustaların ellerinde geleneksel yöntemlerle üretilen lezzetli pastalar...
Double cream yağ oranı daha da yüksek bir türdür. Double cream içerdiği yağ oranı %48'den daha yoğun olan kremaları tanımlar. Heavy cream hem tatlı hem de tuzlu tariflerde lezzeti ve tarifin yoğunluğunu arttırmak amacıyla sık kullanılır.
Fransız mutfağının temel soslarından biri olan mousseline kreması, yumuşak dokusu ile tereyağı bazlı bir kremadır. Pasta, ekler, profiterol gibi ürünlerle birlikte kullanılır. Vanilya esansı ile aroma katılır.
Ağır krema, en az yüzde 36 yağ içeren bir süt ürünüdür. Kremanın içindeki süt yağı süt ile iyice karıştırılır. pürüzsüz bir tutarlılık yağların ayrılmaması için. Ağır kremanın nasıl üretildiğine bağlı olarak, yağ içeriği yüzde 36'dan daha yüksek olabilir.
Kullanım Alanları : Profiterol, Ekler, Pasta, Turta, Tart, Kuruvasan gibi pastacılık ürünlerinde ve arzu edilen her yerde dolgu olarak kullanılır.
Kullanım Şekli : 1 kg OVALETTE KREM PATİSERİ tozu,2,5 /3 litre soğuk su (+5/+10 derece) ile mikserde 3-5 dakika arasında yeterli kıvamı alıncaya kadar çırpılır.Elde edilen krema direkt olarak ya da % 25 oranında çırpılmış krem şanti ile parfe edilerek pastaların arasında kullanılır.
Pasta tarifleri dışında krema, milföylü tatlı iç kremasında, profiterol, ekler, Alman pastası ve yine Alman tatlısı olan berliner iç kremasında kullanılabilir.
Örnek olarak; kremanın yağ oranı % 40 isteniyorsa; 100 lt sütten (3,6-0,1) / 0,40= 3,5/0,40= 8,75 kg krema alınır.
Kreması için nişasta, süt, şeker ve yumurta sarısını bir tencereye alıp pişirin. Kıvamını aldıktan sonra tereyağ ve vanilyayı ilave edip ocağın altını kapatın. Krem şantiyi yarım bardak soğuk sütle çırptıktan sonra soğuyan muhallebiye ilave edin. Keki şekerli sütle ıslattıktan sonra kremayı dökün.
Püf Noktası:
Kremayı eklerken yavaş yavaş eklemelisiniz. Yahut bir kaseye çorbanın suyundan alarak, içerisine kremadan ekleyip, kremanın ılımasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle kremanızın kesilmesinin önüne geçmiş olursunuz.
Kekinizin arasına muz, kivi, çilek gibi meyveler ekleyebilirsiniz. Pastanızın üzerine dilediğiniz sostan dökebilirsiniz. Leziz çikolata sosu tarifi için buraya bakabilirsiniz. Pastanızın arasındaki kremayı çilekli, çikolatalı ya da pastacı kreması olarak dilediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz.
Yoğunlaştırılmış şekerli süt bu malzemeler arasında yer alıyor. Cheesecake'inizin lezzetine katkısı fark edilir olacak. Bunun dışında ekşi kremaların bir alternatifi olarak yoğurdu tülbentten süzdürerek kullanabilirsiniz. Kıvamına destek olması için çiğ krema da kullanabileceğiniz bir diğer malzeme oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri